Borsada bize gösterilen her şey sahte, sanal diye o yüzden diyor olmalılar.
Gerçek olan,
fırında ki ekmek, markette ki yağ, manavda ki limon, bankadan çektiğin maaş,
Printable View
yeni varyant çıktı diye 3 5 saate tüm dünyayı konusturabiliyor bunnar.
bunnarla is olmaz.
memedabi isinizi iyi takib edin dediydi...
Türkiye 5 ülkeye kapıları kapatmış....
thy düşmeye devam eder...
Sort bu yanını seviyorum 60-85 de dolandı aylarca petrol sonra bir günde şakkadanak %13 düştü...
https://i.hizliresim.com/bse2bbx.jpg
Pasta garip geldi...
https://i.hizliresim.com/s7yxege.png
Başkanım şimdi 32-35 5 lik ayçiçeği yağı alınca stoga yeni yağ alırken kendimi tepeden hisse alır gibi hissettim. Hanıma söylüyorum kredi kartı slipine bakmıyorum karta da bakmıyorum. Ekim 18 de kredi kartı ile gram altın almayı düşündüm. 12 TL fark istedi kabul etmedim. 20 gram almış olsam kredi kartı ekstresi bedavaya ödenecekti.
Bu da PGSUS, bugün taban oldu. Pasta aylık...Günlükte fena sayılmaz.
Ama tabana kadar verdiler. 3 kez trade ettim 3.ünde başarılı ama pazartesi long kaldık. 1 taneden bir şey olmaz. Tabandan :)
https://i.hizliresim.com/muc41q1.png
Bu da günlük
https://i.hizliresim.com/2g54iov.png
Bu pastalara rağmen taban yaptılarsa bravo...
2 gün sonra takasa bakmak lazım.
Varyant kadar taş düşssün başınıza.Çinde çıktı nasıl 1 ayda tüm dünyaya yayıldı , aşı bulduk dediler , birileri aşı dan trilyonlarca dolar kazandı , kaymaklı kadayıf misali her yıl kovit 19 aşısı olunsa iyi olur diyorlar.hastalığın aşısı hadi bulundu diyelim aşılılarda covid hastalığına yakalanıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu .Hadi neyse aradan uzun bir süre çıktı , varyantını zortlattılar , güney afrikada görülmüşde , ingilterede görülmüşde , varyant olduğunu nerden anlıyorsun demezlermi adama , her hasta için elektronik mikroskopmu kullanıyorsun , inceliyorsun bre gafil .Bir diğer konu hergün kanserden , şeker den , kalp den vs bir sürü hastalıkdan ölen binlerce insan var bir tanesi bile haber yapılmıyor.Dünyada kanser aids dahil hiç tehlikeli hastalık kalmadı yatıyoruz kalkıyoruz kovit.Başka hastalıkdan , trafik kazasından ölen insan yok , sadece kovit var.Yani insan bir yere kadar neye inanıp neye inanacağımızı şaşırdık.
Mart ayında göreve gelen düşük faizci başkan neden hemen gelir gelmez faizlere girişmedi , 4-5 toplantı es geçti de birden bire eylül ayından itibaren bu kadar şahinleşiverdi..Hiç düşünen oldu mu bu konuyu acaba?
Ben biliyordum büüüle bişii olucağını ama kimse beni dinlemedi.
boşuna okullar kapatıldı, iş yerleri kapatıldı, esnaf kepenk kapattı, zaten sırtımızda kamburumuz var yılanoğlu durdurulamıyorken birde bu covit illetiyle vakit ve para harcamanın anlamı yoktu.
Neyse geçmiş seneydi bunlar geleceğe bakalım
bu nu mu her ne moksa bu varyant muhabbetine tekrar kanıp yine okulları kapatmazlar umarım... Çocuklar hiçbir şey öğrenmeden okuldan mezun olucaklar
Yarım kapanmayla olmuyor. Tüm dünyanın aynı anda kapatması lazım. sinek bile uçmayacak şekilde heryerin durması lazım. ancak o zaman kurtulabiliriz.
Ama gizli eller bundan kurtulmak istemiyor.
Son zamanda kafama takılan konu. Sırf kafama oturmayan şeyler oldu ve o nedenle sıfır poz hafta sonuna giriyorum.
Önce kafaya takılan konular
1-Niye şimdi bu kadar sert şekilde gündeme geldi.
Yanı en zayıf noktada vede enflasyonun patladığı zamanda.
2-CB söylemleri niye bu kadar sertleşti
Cevap olarak aklıma gelen.
Buraya gelen BAE prensin kardeşi var.
Suud prensle de kankalar.
Yaklaşık 1.5 -2 ay önce buraya geldi. CB ile görüştü.
Söylem değişikliği ve ve indirim olayları ondan sonra başladı.
Bu hafta BAE ile Bizim MB bir işbirliği anlaşması imzaladı ve ruters de swap görüşmeleri yapılıyor haberi çıktı. Ama bir açıklama olmadı
Özetle
Bir yerden bir kaynak işi olmalı bu kadar radikal söylem değişikliğinin altında yatan.
Bir kaynak işi yoksa
Vede faiz inmeye devam edecekse
İşte erken seçim olacak
Ona hazırlık yapılıyor
Krediler ve piyasa rahatlayacak vs
Bunlar kafama oturmuyor.
Kredi bol
İnsanlar daha çok dolar alır.
Kısıtlama gelecek ise.
Karaborsa olur.
Yanı ciddi bir kaynak olmadan.
Şuan konuşulan şeylere niyet etmek demek intihar etmek demek.
Ben bu hafta sonu bu konularla ilgili bir haber gelir diyorum.
BAE ve SUUD ile swap anlaşmaları olabilir
Başka aklıma bir şey gelmiyor.
İşte bunlardan dolayı
Şhort olmam gereken zamanda viop tarafta pozları kapadım
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aklima 2 soru geldi
1:ABKA ne yapti sattigi hisseleri yerine koydumu? koymaya niyeti yokmu? ve hala tl de mi ?[ aksam gozucu ile short kapattim yazisini gordum sanirim]
2:Nosfecagri 3.70 den verdigi YKB ler yerine koyuldumu yoksa asagi fiyatlanmayimi bekliyor :)
bu iki sorunun cevabi ile 2 gunluk piyasada olusanlari az cok anlamak mumkun :)umarim yardimci olurlar
Bozkurt bugun aksam pazari ucuzlugundan kesin mallanmistir ona sormamak lazim :) Kelepirci_Bozkurt :yahoo:
Hepsiburada ABD de halka arz oldu ve oraya da Türk şirketlerinin kalitesini göstermiş olduk.14 dolardan 2.7 dolara düşüp amerikalıları hayran bırakmıştır kendine
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her türlü yolu denediler yüksek faiz verdiler dolarizasyon olmadı. Kitabını yazan ABD 0,25 faiz veriyor japonya Almanya' - faiz veriyor biz de 5-10 veririz mecburen bize gelecekler mantığıyla yeni bir teoriyle hareket etmeye karar verdiler. Ekonomi den anlayanlar USD en fazla 9,6 *10,2 olur dediler. İpin ucu kaçtı geri dönmek bay kemal e rezil olmak demekti. Bundan sonra dünyada yeniden parasal genişleme olmazsa enflasyon sebebiyle faiz artışı olursa bodoslama dalacaz. Ya yeni varyant dünyada yeniden kapanmaya sebep olur ekonomileri etkiler parasal genişleme olur bol bol. Bozuk saat gibi haklı çıkarsa.
BAE ile bundan önce 13 milyar dolar lik mutabakat varmış adamlar arkasına bakmadan kaçmış. Habertürk yazarı Fatih Altaylı yazmış. Ama ABD bunlara emir verirse o zaman değişir. Şuan ABD de habire Yunanistan a us kuruyor bizim yüzümüze bile bakmıyor. Asıl bomba Ukrayna da patlayacak. Kavala da MHP sıkıntı sanki onu o yüzden bırakamıyor. Prens Selman i dünyaya rezil ettik adam buna rağmen RTE yi kurtarır mı hiç zannetmiyorum. Saldım çayıra Mevlam kayıra metodunu uyguluyoruz.
Yeni #coronavirus varyantı B.1.1.529
#Delta ile kıyaslanınca benzerlikleri ve maalesef üstünlükleri var, SPIKE bağlanma bölgesi (RBD) çok daha fazla mutasyon taşıyor ve bu aşılardan/bağışıklıktan kaçabilmesi olasılığını güçlendiriyor. #COVID19
https://twitter.com/drkaanyl/status/1463954002522083330
Durum çok vahim görünüyor.(devamı link de)
Geçen sene KASIM ayında BIDEN in geleceği belli olduğunda bunlar apar topar Damat ı görevden aldılar ve ekonomi ve MB nın başında 2 tane iş bilen adam getirip birden bire insan hakları serbest piyasa falan laflarına başladılar..Faizler 9 puan artırıldı..!!! ( o zaman neden artış şimdi düşürüş)
8.60 ı gören dolar 7 tl lere 90K olan borsa 160K ya fırladı..
Ve fakat..
Her ne hikmetse bir türlü BIDEN ile istenilen kontak kurulmadı ve NACİ nedensiz bir şekilde görevden alındı..
Yeni gelen Şahap faiz indirmeci idi..
Dolar 7.5 -8 lerde iken önümüz yaz iken ( dolar gelecek turizm den) neden indirmediler beklediler beklediler dee eylül gibi birden bire tam kış öncesi faiz indirimlerine geçtiler..
Bu soru 1..
Soru 2..
RTE her yerde ısrarla bu politikalarını gözümüze sokuyor..Her konuşmasında bir üst perde bir faiz söylemi var..Faiz indirecez de herşey çok güzel olacak da işsizlik bitecek üretim artacak cart curt..ee tamam 1-2 kere söyle anladık yahu..
Şimdi benim komplo teorime göre..
Geçen sene TRUMP un gidişi BIDEN in gelişi kesinleşince bizim kiler uslu çocuğu oynayıp BIDEN ile kontak kurmaya çalıştılar.
BIDEN bunlara pabuç bırakmayıp kapıyı suratlarına kapadı..
Bunlarda bu tiyatro için atadığı 2 adamın kafasını yediler..
Yaz ayları boyunca da BIDEN ile istenilen kontak kurulamayınca (hatta ben bu noktada ABD nin bizi gözden çıkardığını bile düşünmeye başladım) bizim kiler de ne olursa olsun moduna girdiler..(O.Kavala ve faizler)
Aralık ayı gibi HALKB davasında gizli dosyalar kalkacak deniyor..
Büyük ihtimal o dosyalarda S.Peker in zamanında giremediği suriye ye silah sevkiyatı terörün finansmanı gibi TR yi uluslararası arenada çoook zora sokacak hatta dışlanmasına neden olacak işler var..
S.Peker tam bu konulara girecekken haziran ayında BIDEN görüşmesi nedeni ile birileri dur demişti hatırlayın..
Büyük ihtimal RTE önden yükleme yapıyor..
Yani TR nin başına çok büyük işler açılacak..
RTE önceden...
Bakın biz faiz indirip ekonomizi füzeletecektik ama bunlar bizim ayağımıza taş koyuyorlar..Kıskanıyorlar bizi...İşte isbatı demek istiyor..
Önceden bu söylemlere ve aksiyonlara alel acele çok şiddetli girişmesinin nedeni bence bu..
Yoksa faizi kontrolsüz düşürünce doların uçacağını bunun da enflasyonu uçuracağının farkında olmamış OLAMAZ..
AKP nin alt ve zır cahil kadrolarının bu masallara inanıp twit atmalarını anlarım..
Ama üst kademe ..ı ıh..
Mutlaka başka bir ajanda var bizim bilmediğimiz..
Misal ..Şu an gri listedeyiz..
Kara listeye geçtiğimiz anda SWIFT den çıkarıldık demektir..
19 yıldır hazırlık yapıyoruz bu faizler düşecek diyor.
Muhtemelen altına endeksleyecekler ama öncelikle enflasyonun ve faizlerin %5 altına gelmesi lazım. Acele etmeleri ondan olabilir. TCMB'de biriken parayı her sene başında hazineye devir etme yasası çıktı, o da planın parçası olabilir. Digital para da yine onunla ilgili olabilir. Bakalım ne olacak.
Zamanında EUR'ya geçiş hazırlıkları vardı enflasyon düşünce sonrdan iptal oldu. EUR faizi ve enflasyonuna inmeden geçmek daha da riskli zaten.
Altın değil de son dönemi videoda anlatmış, ilgili saniyeye ayarladım. Ön yüklemeli enflasyon yaratıyorlar gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=6uI8i9M1_WE&t=900s
Dolarda tehlikeli oyun | Prof.Dr. Burak Arzova - Devrim Akyıl
Emperyalistler dünyayı para ile haraca bağlamış sözü de var. Yeni para çıkarıp başka ülkeleri haraca bağlamayacak bir hedef olmalı.
Brent grafiğini önünüze alın, sonra, sırası ile Maliye Bakanının gitmesi, Naci Ağbal'ın görevden alınması, yeni Başkanın gelmesi ve nihayetinde de faiz indirimlerinin başlaması tarihlerini bu grafik üzerinde işaretleyin. Ve gördüğünüzü anlamlandırmaya çalışın.
Özet geçeyim; iki kasım 2020 haftasında bizde ne olmuş/petrol neye başlamış? Yirmi Mart 2021 haftasında bizde ne olmuş/petrol neye başlamış? On sekiz Ekim 2021 haftasında bizde neyin rengi iyice belli olmuş/petrolde neyin belirtileri oluşmuş?
Esen kalın.
Eski sistemde iktidara gelen enkaz devir aldık diyordu sonra 100 günde, 3 ayda, 6 ayda vs ekonomi düzeliyordu, kendi kendine enkaz yaratıp düzeltme projesi de olabilir.
Bu dış güçler dediği eski üst akıl, son zamanda o lafı bıraktı dış güçler demeye başladı. Geçen TV'de bu üst akıl kimdir diye sunucu konuğa sordu, bildiğin iblis dedi, o şekilde söyleniyor dedi.
Bir de bu var.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...aliyiz-1887416
Hisarcıklıoğlu'ndan 'kriz'e alternatif: İslami finansı öne çıkarmalıyız
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mevcut küresel finans sisteminin sürekli kriz ürettiğini belirterek "İslami finans modellerini geliştirip yaygınlaştırmaları gerektiğini" belirtti.
İsmail Saymaz (
@ismailsaymaz
): Aldığım bilgilere göre Lütfi Elvan gidiyor...
https://twitter.com/halktvcomtr/stat...50582181933062
TCMB Başkanı dünyanın en güçlü bankaları bizde vs deyince işgillendim. Finans Merkez'i de TCMB hariç tamamlanmak üzere vs haberler var.
Levend'de bir sürü bina var bir de oraya kümelenme oldu. Muhtemelen vergisiz vs özerk bir bölge haline gelir ileride.
Bir ilave de ben yapayım; seksen milyon ülkedeki en küçüğünden en büyüğüne tüm aktörler yerel paranın değer kaybedeceğinden hem çok eminler, hem de aksiyon alıyorlar. Tek istisna var Merkez Bankası.
İnsanlar Merkez Bankası'nın verdiği işaretlere dayanarak ısrarla TL'den kaçıyor, döviz, altın, emlak, araba, teknolojik alet aklınıza ne gelirse onu alıyor ve bir nevi kendini korumaya çalışıyor fakat her ne hikmetse tüm bu insanların bu şekilde davranmalarının emarelerini onlara ulaştıran ana kaynak sadece haber akışını sağlamakla yetiniyor.?
Esen kalın.