TL 21 rahat veriyorlar
Usd 1.25 gorduk en yuksek
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Diğer hizmetlerini ve müşteri ilişkilerini çok beğeniyorum. Bir de zaten üç ayrı bankadan işlem yapmak zorundayım (iş gereği). Daha fazlasıyla uğraşmak zor gelir. Bir de dev banka dediğimiz Akbank'ın başına gelenleri hepimiz biliyoruz (ayrıca esas bankam Akbank, mazoşistim galiba :D)
İsbankasi fonlarinda eksi de var + da var yarı yarıya gibi benimki eksi 0,1 serbest fonlar iyi tarım emtia iyi
Dün US Endekslerden +1.39 gelmişti ancak döviz kurundan gelen -%2.88 bunu nötrledi. Bugün dövizde şimdilik +%4.45 görünüyor. US bozmaz ise yarın yüzler güler.
PS: Petrol, Gümüş ve Gıda son 1 haftada çok güzel performans sergiledi.
Bir sorum olacak eurobond fonları var. TL ile satılıyor. Bunlara yatırım yapsam dövizin getirisini alır mıyım?
Dahanın kuyruğu 2-3 haftaya kopacak. Kodamanların tatilde olduğu dönemde piyasada at koşturmak kolay olsa gerek. Şu anda YP olmayan, az götürmüş fonlarım olsaydı, zararda bile olsam yavaştan YP fonlara, altın fonlarına kaydırır, maliyetimi düşürürdüm. Az kaybettiren az kazandırır, lastik gibi, riski en yüksek, kaybı en yüksek fonlar kazanırken de daha fazla kazandıracak.
Evet. Kimilerine göre uzun vadede dolardan daha yüksek getiri sağlıyorlar. En kötü ihtimalle eşit veya çok az fark var. ABD tahvil piyasası uçarsa doları bayağı aşıyor getiri.
Tavsiyem İş Bankası veya Fiba fonlarını alın. Onlar dolar ortalamasının üstünde gibi duruyor.
Hoş bir zamanlar Denizbank da öyleydi şimdi getirisi en kötü fon. Sürekli takip etmek gerek.
yabancı fonların valör tarihi niye bu kadar uzun oldu.
23.12.2021 de satış verdiğim bir yabancı fonun valör tarihi 04.01.2022 gözüküyor
Yurtdışı bazı piyasalar tatil olduğu için.
Bugunde sabah 10 da denedim osd yetersiz pay adedi diyor alamadim.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaşım ;
Daha erken bir saatte denemeni öneririm ben 09.01 de bu sabah aldım
Herhangi bir tarihteki döviz kuru ile fon fiyatını alın, yine herhangi bir başka tarihteki fiyatlar ile karşılaştırıp farkı görebilirsiniz. Tabi kurun anormal iniş çıkış yaptığı günleri seçerseniz valör farkından dolayı yanıltıcı olabilir. Göreceli olarak sakin bir hafta seçmek lazım.
TEFAS'ın sitesinde fonların alternatif getirilere karşı performansını gösteriyorlar diye hatırlıyorum. Oradan da bakılabilir.
Kriptoparalarda 450 bin lirası batan genç karısını öldürmüş, intihara kalkışmış, ama şu anda ağır yaralı. İkisi iki aylık ikiz, üç çocuk ortada kalmış.
Aman diyeyim, çok zengin değilseniz bu kadar paralarla, hele aileniz varsa bu kadar oynak piyasalara girmeyin.
DolarTL ile paralel hareket ediyor.Bende iş portföy eurobond fonu var.3 senedir tutuyorum.cds lerden etkilenmiyor.Direk dolarTL.ile birlikte hareket ediyor.Şu ana kadar Dolar getirisi %56 iş portföy eurobond fon getirisi %53 hemen hemen aynı.Ha dolar almışsın,ha eurobond fonu almışsın
Fon fiyatı ayrı bir konu. Orada TCMB gösterge kur parametresi de giriyor işin içine. USD bazlı bakılması daha sağlıklı olur. Malesef sadece bu konu değil herşeye.
Hisse senetleri ile tahviller arasında doğrudan ilişki kurmak da yanıltabilir. Ama genel olarak kurumsallar için "risksiz" sgmk olarak tahviller alternatif olarak görülüp. Piyasanın iştahı azalabilir.
Hisse senetleri ralli yaparken alternatif görülmez de (son 3 ay) yataya bağladığında patinaja bağladığında (son bir hafta) artık alternatif maliyetler kafa karıştırabilir. Myfinans da yazmıştı.
Ama bütün bunlar klasik iktisat kurallarına bağlı piyasalarda beklenir. Bizim ki kaos rejimi.
Merkez kur %3,86 artış. 11,382 den 11,8219 e
Bence dolar 12,57 yi geçmeden yükseliş yok borsa da 1773 altına gelmeden düşüş olmaz buralarda gidip gelirler benim asıl korkum 3 ocaktan sonra faizler bilhassa 2 yıllık tahvil faizleri uçarsa borsa çakılabilir.
Tsk.sabah 09 da tekrar alim deniycemM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın seranto ben Osmanlı yatırımla çalışıyorum hiç sorun yaşamadım isterseniz sizde deneyin ayrıca çok iyi bilgi veriyorlar hemde hergün watsap dan ben çok memnunum hatta bana bazı fonları alma dediler ben dinlemeden aldım zararım arttı onları dinleseydim daha az zararım olacaktı. Genede siz bilirsiniz
Döviz içerikli fonlarda bugün uygulanacak kur farkı +%3.84 hadi iyisiniz bugün.
Döviz iyi fakat viop , borsa ve tahvil faizleri kötü fondaki ağırlıklar çok önemli bakalım ne olacak
Açıkçası şu anda son bir haftada %35-40 düşmeyen fonlar, PPF ve içinde az oranda hisse bulunduran değişken fonlar. Ben borsada 5-6 ay, yatay bir seyir bekliyorum, erken seçim ve enflasyonun bilançolara yansımasından başka da tekrar Bist'i hareketlendirecek bir şey göremiyorum. O yüzden en azından 6 ay ve daha uzun vadeli yatırım yapan biri için, %10-15 düşmüş değişken fonum olsaydı, YP'ye göre değerlenen fonlara aktarmaktan çekinmezdim. 6 ay, 1-2 yıl vadede, değişken fonda kazanacağımın çok daha fazlasını, bahsettiğim fonlarda kazanacağımı düşünüyorum.
Buradaki teorim de, enflasyon sarmalına girmiş, gelecek dönemlerde de mucizevi bir şekile bu sarmaldan çıkması beklenmeyen bir ekonomide, dolar kurunun düşmesini beklemenin abes olduğuna dayanıyor. Bu ülkede sanki dolar kurunun artmasının yegane sebebinin yerlilerin alım yapması olduğu düşüncesi, gerçeklerle örtüşmüyor.
Doların fiyatını arz-talep belirler. Dolar basamayacağımıza ve IMF'den para kabul etmediğimize göre, bu ülkede ihracat ve turist gelirlerini arttırmaktan başka arz yönlü, düşük kurlarla ithalatın daha cazip hale geleceği, ihraç mallarının bile ithal ara mallara bağlı olduğu, büyüme yönlü bir ekonomide cari açığın artmasının kaçınılmaz olduğunu dikkate alarak da talep yönlü sürekli terste kalacağımızı düşünüyorum. Kilit nokta ihracat gibi duruyor, ama bir taraftan o da hammadde, ithal girdi, doğalgaz-petrol fiyat gibi dolara endeksli girdilere, diğer taraftan ucuz işgücüne bağlı. Sözün özü, muhtemelen hiç birimiz, bu ülkenin cari fazla verdiğini, dolar-euro içinde yüzdüğünü göremeyecek. Uzun vadede YP fonlar özellikle de nereden girildiğine bağlı olarak daha fazla kazandıracak.
İddiamı ortaya atarken, şartlarımı da yazdım, ha olur ya, Amerika'nın sözü geçmez olur, her taraftan dolar değil coin fışkırır, Amerika'nın bastığı 10 Trilyon doların çoğunun bizim ülkeye akacağı tutar, Reis kimsenin bilmediği bir yöntem bulmuştur, Nobel'e aday olur, ha o zaman benim teori de çöp olur, burada yazdığımla kalırım. :)
"Merkez Bankası'nın faiz indirme sinyali vermeye başladığı eylül başında % 17 olan 10 yıllık Hazine tahvili faizi bugün % 24.5
Yapay faiz indirimlerinin bedeli 7.5 puan faiz artışı.
Bedeli Hazine'ye, tüm topluma yayma konusunda müthiş bir performans sergileniyor."
Alıntı.
"Borçlanma ve para piyasası fonlarından 2 günde çıkış 1.5 milyar TL."
Buna sebep biz miyiz?:drunk:
Ben İzmir'deki kişilerle çalışıyorum istediğim herşeyi aliyorum
Avantajli ve mantikli olandan siralamaya baslarsak
eurobond , dolarin kendisi veya fiziki dolar , doviz fonu veya eurobond fonu seklinde oluyor saniyorum.
Doviz fonu veya eurobond fonunda avantaj goremiyorum acikcasi. Fon yonetiminin bilgisine ihtiyacimiz var mi. Tartisilir ama sanmiyorum.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Kılıçdaroğlu: “20 Aralık gecesi, Vakıfbank 4,5 milyar dolar, Halkbank 3,6 milyar dolar, Ziraat bankası 6,5 milyar dolar, 21 Aralık sabahından 22 Aralık akşamına kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasıâ€â•nın arka kapısından 4,5 milyar dolar, toplamda 19,1 milyar dolar satıldı.â€
Yeni yılımızı daha girmeden zehir eden o zararların sırrı bu cümlede yatıyor. Bu arada BİST yine kitlemiş. Kendi hisselerim HSYF'lerim olmasa oh olsun diyeceğim. Ülkeden adım adım nefret ettiriyorlar.
Birkaç dövize bağlı fonum, Cuma günkü fiyatları ile banka hesabımda görünüyor. Dün ve bugün, yeni değerler ile toplam bakiye ya da fonların bakiyeleri güncellenmedi. Tefaş'a girdiğimde fonların güncellendiğini görüyorum fakat bankada güncel değil. Bunun sebebini bilen var mı? Sizde de böyle mi?
Yukarıdaki notlarda da konuşulmuş, dövize bağlı bir fonun hesapta döviz tutmanın getirisini en az 10% geçmesi lazım ki karlı olsun. Zira malum fonu bozdurduğumuzda 10% stopaj ödüyoruz.
USD 10 TL'den 11 TL'ye %10 artmış, fon fiyatı diyelim ki 20 TL'den 22 TL'ye 10% artmışsa zarardayız demektir.
Başladığımız noktada bir adet fon ile 20 / 10 = 2 USD alabiliyorken (22 - 20) x 10% = 0,2 TL stopaj kesintisi dolayısıyla 21.8 / 11 = 1.98 USD alabiliyor oluruz.
Açıkçası bir Eurobond fonunun nasıl olur da hiç bir şey yapmadan USD tutmaktan daha az getirisi olur anlamıyorum. Bu fonlar fiziki olarak Eurobond kirası elde etmiyor mu?