şey de iyi savaş var. Birileri 10 Ocaktan gelen düşen trendi zorluyor. Birileri de gene şey yakıyor
Printable View
şey de iyi savaş var. Birileri 10 Ocaktan gelen düşen trendi zorluyor. Birileri de gene şey yakıyor
rublede ciddi satış var... usd/rub geçen haftaki zirvesinin üstüne çıktı....
Her an piston aşağı diyecek gibi duruyor
Çok sıkıntılı duruyor
Bist100 1880-1920 aralığına kadar gevşeyecek gibi duruyor ancak stratejiye bağlı kalarak, her zaman topladığım kağıtlarda bugünde alıma devam ediyorum çok düştüğü için. Aşağı gelirse alıma devam. 1900 lere kadar inersek %200 lere kadar hisse pozisyonum çıkmış olur... 1750 lerde %300 :)
Bu borsa düşmez diyenler vardı onları piste alalım:)
ah ah çakallarla dans dememişler boşuna bu piyasaya.
Hadi gene Bitcoini tutmaya çalışıyorlar. Ama yan coinlerde direkt tecavüz olmuş.
Ben almıyorum ama BTC de 28-29 bin den iyi alıcı gelebilir.
Rusya'nın altın ve döviz rezervleri 0,8 milyar dolar arttı
MAKRO EKONOMİ - 23 Aralık 2021, 16:09
Rusya Merkez Bankası (CBR) tarafından yapılan açıklamaya göre, bir önceki hafta 625,5 milyar dolar olan rezervler 626,3 milyar dolara çıktı.
Altın ve döviz rezervi, 2020 yılı sonunda 595,8 milyar dolar seviyesindeydi.
Rusya'nın altın ve döviz rezervi 2021 Ağustos'ta 618,2 milyar dolar seviyesini gördü.
Rusyanın bileğini kimse Bükemez.!!!
Dogalgaz petrol en büyük silahı.!!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
yine rus endeksiyle beraber düşüyoruz gibi ama bu defa biz p0k yiyenin önde gideni piyasası durumunda değiliz en azından şimdilik bakalım.
Ereğli devre kestiği an viop yıkılır
sisteme uysam temiz %5 alıyormuşum... :vk:
Birazdan "devre kesiciye girmeden satayım" satışları başlar ve devre kesiciye de gireriz. Son 1 ayda ki 6. devre kesici olucak sanırım, eğer yine %5 eksi yaparsak...
Bademcuk tahtalarında aynı formaslar mevcut kırılımlar sıkıntılı olabilir.
Eregl taşıyanlar sizdede obo mevcut,
Hiselerde ortalama , kanal, destek-direnç falan hikaye şu an. Klasik teknik analizden ziyade önceki aylarda alıcıların mal topladığı , yukarıya sonradan tahtaları sürdükleri aralıklardan mala girmek lazım.
215.8 long
rus borsasında düşüş %8...
Rusya %8 eksi oldu... Arada ki farkı kapatman lazım pala. Kimse senden daha fazla satamaz, buna izin verme...
pıst 100 de formasyon tamamlandı ,
1935 altı kapanışlarda 1880 ler mevcut
devre kesiciler açıldı mı bizde de düşüş keskinleşir muhtemelen...
bankalar kuyruğu biraz dik tutuyor ama şirket tarafında işer sarpa sardıkça ilk darbeyi yiyecek olanlar da bankalar...
Demeyeyim bırak kendi takılsın diyorum da bu saçma yorumları yaparken önce biraz bilgi sahibi olayım dense iyi olacak. Takip ettiğin Baltık endeksi her sene ekim gibi zirve görür kışları çakılır. Bu sene de düştü diye ki geçmiş 10 yıla göre bir anormal değer de yok, neye göre analız yapıyorsun.
ihracat cephesi için de kötü haberler geliyor...
Alman Ekonomi Enstitüsü Direktörü Hüther: "Avrupa stagflasyon riski altında"
Almanya'da işveren odaklı Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW Köln) direktörü Michael Hüther, Avrupa'da aynı anda yüksek enflasyonla birlikte uzun bir ekonomik durgunluk dönemi konusunda uyarılarda bulundu.
Welt gazetesine röportaj veren IW Direktörü Hüther, Avrupa'da politikacıların stagflasyona karşı dikkatli olmalarını belirtti.
Stagflasyon, ekonomide hem durgunluk hem de enflasyon yaşandığı dönemlerde bu iki olgunun birbirini tetiklediğini ve büyüttüğünü anlatmakta kullanılıyor.
Hüther, "Bu yıldan veya gelecek yıldan bahsetmiyorum, gelecek on yıldan bahsediyorum. Uzun süreli bir stagflasyon dönemi gerçek bir tehlikedir." dedi.
SPOT, piyasayı gümleten BOFA alışa geçmiş,
https://i.hizliresim.com/pqz20jm.PNG
Moskova Borsası'nda RTS Endeksi bugün yüzde 9,4 düştü 1260,55 puanı gördü
Ereğlinin ikiz kardeşi bakınız.!!!
Dax da işlem görüyor.!!
Demir Çelik devi.!!!
ThyssenKrupp AG Aktie
ISIN: DE0007500001 WKN: 750000
8,880 €
-0,636 (-6,68 %)
12:55:41
https://www.godmode-trader.de/aktien...pp-kurs,118548
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bakıyorum da birkaç günlük kısıtlama var hemen Ereğli sanayiler batıyor çok zorlanıyor bu bankalara sirayet ediyor vs. Ukrayna Rusya ya da benzeri haberlerde hemen savaş çıkıyor forumda. Ya da ne bileyim ülkeler arası en ufak anlasmazlikta birbirlerini bitirene kadar restlesme saldırı vs bekleniyor
Açıkçası kaldiracli işlem yapılan yerde hele ko kaldirac yüksekse batmak çıkmak çok hızlı olabiliyor, bunu yaşayan yatırımcı sanırım hayata da bu gozle bakıyor. Halbuki hayat bu kadar hızlı gerçekleşmiyor. Firmalar ülkeler vs vs daha temkinli hareket ediyor.
Yaptığın yorum ve analizlerin bir anlamı olmadığını kabul etsen rahatlaraim bence. Baltık endeksine cevap verememissin. Demir celik hisseleri veya herhangibi bir hisse böyle habwrlere çok hızlı sert tepki verebilir. Bu illa çokus kıyamet senaryosu demek değildir. Çoğu zaman kötü haberlerse esasen büyükler küçüklerin eksra kırması için yaparlar hareketi anlamsız tepkileri.tersi de iyi haberle olur ufak bir iyi haber de tavan yapip beklerler alıcı geldi mi verirler.
Adamlar maaş farklarını geç yatırmak için bile kırk takla atmaya başladılar.
Ama sorsan aya gideceğiz.
Ulan Houston'a uçakla astronot göndersen, gönderdiğin adam uzay merkezi yıllık bütçesi ile (20.000 TL/yıl) tekrar ülkeye geri dönemiyor geri zekalı çomar.
Ama ekonomi şahlanıyor, Dünya bizi kıskanıyor.
Çomarlar da buna inanıyor.