https://i.hizliresim.com/ogtc1v1.jpg
Printable View
Bugün çok hacimli başladık galiba bu akşam bilanço gelecek diye düşünüyorum
https://i.hizliresim.com/eljbjj8.jpg
KİM ALIYOR YAHU BU KADAR BANA SANKİ AŞAĞIYA BASIP KENDİ MALLARINI ALIYORMUŞ GİBİ
SABAHDAN BERİ İZLİYORUM OYAK,GARANTİNİN ALDIĞI MALLARDA BİR DEĞİŞİKLK YOK
Galiba bilançosu iyi gelmeyecek burda da kendim çalıp oynuyorum güzel oluyor
ya millet bezmiş satmış çıkmış bulaşmıyor veya çok zarardalar inşallah bende onlaara eklenmem
bofa akşama kadar 300 bin lt satıcıydı son yarım saatte yarısını sildi tahtacı iyi baskı kuruyor üzerinde
bofa yıda yabancı değil ha büzüm bıyıklı
Bugünde tam tersi sineğe kurşun atıyoruz
memişoğulları şuan muhtemelen birinci kuşak tarafından yönetiliyor. bu adamların boş yere milyar lira bağlayacağını sanmıyorum güzel bir yatırım zinciri yaratabilirler. şuanlık mali durumu kötü olsa da özkaynakları güçlü. adamlar 120 cent ödemiş tahtacı 80 cente düşürmüş hiç bahseden yok şans eseri fark ediyoruz. bol kazançlar.
selamlar hocam
memişoğlu tahtacıyla muhatap olmuşyur herhalde değil mi ben bir şirkete milyon dolarlar verecem
ve en önemlisi şirket benim kontrolumde olmayacak veye şçyle yazalım tahtacı benim kontrolum de olmayacak sizce burada bir terslik yok mu birde şu olabilir tahtacıyla ters düşmüşler olabilir o sizin dediğiniz çağrı fiyatı 1,21 $ fiyat
bizar beyin jimlastiği yapalım
https://i.hizliresim.com/4rio6b0.jpg
BURADA 3 AYLIK TAKAS MAL KY BOCA EDİLMİŞ KURUMLAR KARŞILAMAMIŞ
ŞİMDİ BU BASKI KY DEN ALMA İÇİN YAPILIYOR OLABİLİR
Hocam koç fonları veya sırf koç yönetiminde olduğu için tutanlar olabilir onların satışını da hesaba katın. geçen 10 yıla bakarsak berbat yönetilmiş amme hizmeti yapmışlar gibi. Memişoğulları zaten tat bakliyatın sahibiymiş sektörde tecrübeliler umarım borçtan kurtarırlar şirketi. Bol kazançlar.
Selamlar bugünde bir caçık yok
İnvesting de yeni alanlar ile tahtacı anlaşamamış olduğuna dahir yazılar var
Ne olduysa tahta çok pis bozuldu bu adamlar bize para kazandırmazlar
Herhalde bir ben zarar dayım kimse bişey yazmaz oldu umut yok mu
Inşallah Q1 bilançosu güzel gelirde hep beraber güzel günler görürüz
Cuma günü ağızımıza bir parmak bal çaldılar şimddi geri ver diyorlar ama yuttum kusturmazlar inşallah
Ama şu kesin SÜRÜNDÜRECEK BELLİ
SENİN NALETOLSUN DEDİĞİN NOKTADA KOPARACAK PEKİ O NOKTADA BİZ ORADA OLABİLECEK MİYİZ NASİP
Selamlar bu % 3 lük kısmın hissenin gidememesinde engel olduğu yeni alanların hisse üzerinde tam hakim olmadığı için karar alamadıkları gibi
ve bu % 3 lük kesim 8 haziran a kadar süresi olduğu 8 ocak itibaren bu süre içinde en düşük seviyeden alınacağı
bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yazabilir mi acaba ne kadar doğruluk payı var.
Teşekkürler
Forumun eski sayfalarında bu bilgilerin hepsi mevcut. Yine de kısaca özetleyelim. Yüzde 3'ünü alma şartı altı ay sonra altı ay içinde alınacak şekilde anlaşma yapılmış. Bu tarihi çoğu kişi yanlış biliyor. 19 Şubattan itibaren 6 ay oda 19 Ağustosa denk geliyor. 19 Ağustos tan sonraki altı ay içinde deniyor. Bayağı bir süre var. Ne yapacakları çok belli değil. 19 Şubatta Kap açıklamasında yazıyor.
Tahtacımiz bugün anlık olarak tavana giderek selamün aleyküm demiş. Bize de selamı almak düşer. Aleyküm selam kardeş
anlamsız, garip ilginç hareketlerine devam ediyor.
birçok hisse son dönemde 2. tur para kazanmayı ve katlamayı tamamlamak üzereyken, bu hissede hala daha zarar ettiren bir hisse görüntüsü mevcut.
birkaç duruma göre aynı anda göreceli olarak zarar etmeyi başardılar hissede.
Bunlar;
enflasyona yenik düşme, kendi primini yapamama, endekse ayak uyduramama ve belki de en önemlisi göreceli olarak herhangi bir büyük hisseyle korele ettiğinizde kayıp çok büyük.
şimdi bu mevcut gerçekleşenlerden sonra önümüzdeki dönem gerçekleşmesi muhtemel şeyler olursa, hissede ağa babalar var ise tekrar bir zararı ne kadar göğüsleyebilirler soru işareti.
muhtemel olabilecek durumlar;
hissenin mevcut ucuz durumunda oluşan faize karşı çok büyük fırsat maliyeti ,
dolardaki muhtemel artış dalgası (şu an her ne kadar tersi görüntü olup değerli görünse de ortalama maaşların dolar olarak yüksek görünmesi sürdürülebilir değil)
endeksin 15 binli rakamları orta vadede görebilecek olması
ve bence yine en önemlisi korele durumlar. birkaç ay öncesine kadar 1 hisseye karşılık, bist 30 veya bist 100 den herhangi bir şirketinden alınabilen hisse sayısıyla, şu anki fiyattan alınabilen hisse sayısı arasında uçurumlar mevcut. %60-70-100 e varan korele bir kayıp söz konusu.
Zaten fakirleşme denen şey tam da bu.
Bakalım ne olacak, ben de izlemedeyim. Birçok hisse 3. tur para kazanmaya çıktığı zaman diliminde bu trene de binmezse, gerçi binmesi de yeterli değil tam olarak, ön sıralarda yerini alması gerekiyor.
Yoksa göreceli fakirlikte yeni bir çığır açmış olabilir büyük paydaşlar için.
...Tat Gıda’nın yurt içi net satışları 1Ç 2023’e kıyasla %34,0 oranında düşerek, 916.013,658 TL olmuştur.
Yurtiçinde devam eden satın alma gücündeki gerileme tüketicilerin fiyat hassasiyetini arttırmış; talebi
fiyat odaklı kampanyalara ve market markalarına yönlendirmiştir...
--temel gıda maddesi sayılan salça bile etkileniyorsa, durumumuz hiç de iç açıcı değil...
--faaliyet raporundaki açıklamlar yeterli ve çok aydınlatıcı, eğip bükmeden gerçek durumu olduğu gibi vermişler...
--bu nedenle KOÇ gurubundan çok daha kurumsal bir izlenim verdiler, ilk bilançolarında....
--TATGD nın bu duruma düşmesine yol açan eski yönetim-yöneticiler-holding üst yönetimi bir gün mutlaka hesap vereceklerdir...
https://i.hizliresim.com/3zhftcn.png
https://i.hizliresim.com/lpsrp0d.png
2021 2. çeyrekten beri ara dönemlerde ve 2021 yıl sonu yapılan, 2022 ve 2023 yıllarında da (2022/12 aylıklar uyarılmaları nedeniyle ellerine yüzlerine bulaştırdıkları) devam eden mamül stokları farkı ile oynayarak satışların maliyetini artırma, bu dönemki gelir tablosunda kuruşuna kadar doğru verilmiş...
--böyle bir açıklama yapmadan da utanmadılar...Ben mamül stoku değişimi der iken onlar ısrar ile ''stoklardaki değişim'' dediler; öyle olmuş olsa bile aşağıdaki açıklamayı yaparak, ''Şecaat arz ederken merdikıptı sirkatin söyler''
durumuna düştüler...
Daha önce telefonda da belirttiğimiz ve açıklamaya çalıştığımız üzere Brüt Kar’ın eksik gösterilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Sizin hesaplamalarınız özet tablolar üzerinden olduğu için, bu sebeple farklı sonuçlara ulaştığınızı düşünmekteyiz.
Tat Gıda’nın “Satışların Maliyeti†dipnotunda SMM tablosu 5 kalemden oluşmaktadır. İlk 4 kalem, sizin de belirttiğiniz üzere, üretilen ürünlere ait üretim masraflarından oluşurken, beşinci kalem “Stoklardaki değişimâ€â€™dir.
SPK raporunda “Stoklardaki değişim†olarak belirttiğimiz kalem; üretim maliyetleri dışında satışların maliyetinin diğer kalan bileşenlerini de içermektedir. Bunlar: Stok değişimi, ticari mal ve diğer satışların (çiftçilere satılan tohum,fide, küspe, gübre vs satışları) maliyeti kalemlerinden oluşmaktadır.
Sizin hesaplamalarınızın farklı olmasının bundan kaynaklandığını düşünmekteyiz.
Saygılarımızla,
Tat Gıda Yatırımcı İlişkileri
Faaliyet Raporunu okudum, bilançoya baktım. FT nickli üyenin yazdıklarına birebir katılıyorum.
----------------------------------------------
bilançoda hoşuma giden bir iki husus da var (ihracata yönelme, kısa vadeli yükümlülüklerin azaltılması, bu faiz ortamında net borcun azaltılması vb.) ama olumsuz yanları daha çok (sektörel olarak yurtiçinde zor dönemden geçiliyor halkın satın alma gücünün düşmesi sebebiyle, elde kalan yüksek maliyetli stoklar var ancak ürünler iskontolu satılmak zorunda kalınmış..).
sonuç olarak notum şu: yeni yönetimin adımları mantıklı fakat genel olarak sektörel sıkıntı var, ayrıca enflasyon muhasebesi nedeniyle stok devir hızı düşük olan şirketlerin bilançolarının da kötü etkilendiği de bir gerçek.
Q2 bilanço bu bilançodan daha iyi olacaktır diye umut ediyorum. Ben Q1'den zaten pek bir şey beklemediği belirtmiştim. Bu bilançoyla pazartesi şenlik var gibi duruyor.
Zaten iyi bir bilançosu geleceğini piyasa bilir bu önceden satın alırdı pazartesi bizi bayağı üzerler ama iyi düşünmek istersek bu artık fiyatların içinde ben bu dönem sermayesinin 2 katı zarar açıklayan şirket tavan gittiğini gördüm pazartesi olsun bakalım da nasip
Ukaryna başlayan savaş ve devamında Avrupa'daki enerji ktizi, Avrupa ve ABDdeki kuraklık, seller 2022 yılında sektör için fırsattı. 2022 Ağustos ve Eylül aylarında arka arkaya en çok zamlanan ürün salça olmuştu. Şirket de bunu görüp faizlerinde düşük olması sebebiyle yüklü miktarda stok yaptı. Ancak yabancıya toprak - konut satışında sakınca görmeyen iktidar enflasyonla mücadele için salça ihracatını kısıtladı. Bir yıldan uzun bir süre İzmir ve Balıkesir de çiftçiler, kooperatifler kısıtlamanın kaldırılması için talepte bulunuyordu. ''önumüzü göremiyoruz, ilerde kısıtlama kalksa da güveni kazanmak kolay olmuyor' dediler ancak dertlerini anlatamadılar. Tat gıdanın stokları da elinde patladı. Faizler de artınca finansal borçlar attı. Kısıtlamanin kalkmasi için ülkenin en büyük salça üreticisinin yandaşlar tarafından alınması gerekiyordu. Bakalım ilerleyen dönemde ihracat gelirleri nasıl olacak. Şirketten bu konuda güzel kap haberleri geliyor. Rahatsız olduğum husus ihracatın Memişoğlu üzerinden uapilacak olması. Eski düzen devam ederse tatgidadan bir cacık olmaz.
İhracatı halka açık olmayan yerden yaparsa boku yeriz diyorsunuz iyide bu adam bu şirkete 1.21 $ verdi o nasıl olacak
Satış fiyatı üzerinden şirketin değeri 160 mln usd ediyor. Bugünkü piyasa değeri ise 115 mln. Gerçek şu ki bu adamlar 80 mln dolara yönetimi ele geçirdiler. Hisse oranı %49 olmuş, %99 olmuş ne fark eder ki. Bu oranın temettü dagitirsa bir önemi var. Önemli olan yönetime hakim olmaları. Sadece ihracat değil sıkıntı. Hazır yemek konusuna ağırlık vereceğiz dediler. Ambalajlar çoktan değişti. Yurt dışı bağlantıları çok iyi. Bu yemeğe koydukları fasulye, nohut vesaireyi yayla gıdadan almayacaklar herhalde. Bu işi yapan tat bakliyat var. Ondan alırlar diye düşünüyorum. Tamam ordan da kazansinlar gözümüz yok. Soru şu 10 TL değerindeki mali tat gıdaya 12 ye mi satarlar, 30 TL ye mi? Bunu denetleyecek bir mekanizma var mı?
Eğer gerçekten dürüstçe yonetirlerse şirket çok farklı bir yere gelir. Bunu zamanla göreceğiz.
Sizce umut var mı şirket adına bu yeni alanlar bu şirketi bir yere taşıyabilirler dersiniz
Kötü bilanço sonrası hisse yaklaşık %5 ekside. Bilançodaki olumlu/olumsuz tarafları, gelecek bilançolarda dikkat edeceğim noktaları ve yeni yönetimle ilgili bir analiz yapmaya çalıştım. İyi seyirler.
https://www.youtube.com/watch?v=WAPQJNO2q20
Bedavanın da bedavası...