https://www.hizliresim.com/ resmi bu siteye yükleyip forum kısmından link alıp buraya kopyalamanız lazım.
Printable View
https://www.hizliresim.com/ resmi bu siteye yükleyip forum kısmından link alıp buraya kopyalamanız lazım.
Teşekkürler.
Şu ETFi alan fon bulmam gerekiyor. Ülkede genel
enerji fonu yok.
https://i.hizliresim.com/9i0mf82.png
AOY'culara yarın bayram var: ) ben deyim +6 siz deyin +7
dipten alan işi bitirdi: ) dipçilik sanatını öğreneceksiniz hocam bunun başka yolu yok. hem kriptoda, hem nasdaq'ta, hem aoy'da 12'den olmasa da 11'den vurdum. sırada bist var. 4 denemenin 3'ünü bile tutturan gayet başarılıdır bu konuda bana göre. böbürlenmek de gayet hakkım: )
Yapı krediden mail gelmiş
Şöyle bişey diyor: ""Fon Dönüşüm" fonksiyonu ile iki fon arasında valör kaybı olmadan geçiş yapabilirsiniz."
Bunun ne olduğunu bilen var mı
Sadece gümüş fiyatına endeksli gümüş fonu hangisidir. Alıp satan tecrübesi olan varsa yazabilir mi..
Bireysel emekliliğe aktardım biraz Lara devlet katkısı Max 30 % , ppf da tutsan yıllık 65 e gelir oran
Serbest fonların hepsinde stopaj var mı, döviz hisse, parapiyasası farketmeden.
"23.12.2020-31.12.2023 tarihleri arasında satın alınan*(değişken, karma, eurobond, dış borçlanma, yabancı, serbest fonlar ile ünvanında 'döviz' ifadesi geçen yatırım fonları hariç) yatırım fonlarından elde edilen gelir ve kazançlara %0 stopaj uygulanacaktır."
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
öyle olsa iyiydi ama %1,5 civarına geliyor maalesef, o gün nakit sorunu vardı, şimdi nakit çoğaldı ama iş işten geçti, bu fonlarda düşüş zamanını bilip ekleme yapmak çok zor, onun için öyle kalsın artık ne yapayım, bist fonları için de aynı gün içinde sürekli değişiyor, bir artı bir eksi, zaten aylardır yerimizde sayıyoruz eklesek ne olacak ki.
Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) dün 364,64 baz puana inerek yaklaşık son 2,5 yılın en düşük seviyesini test etti.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/tur...e-indi/3054003
TCD'nin eski yöneticisi Kubilay bey başına geçti diye AN1 almıştım çok az
Dayanamayıp sattım bikaç gün önce
Çok garip hareketleri var
GPG fonu küllerinden yeniden doğuyor gibi
Caanım NRC fonu mundar mı oldu acaba
Selamlar sn yuji. Burada bir karisiklik olmus galiba. AN1 basina eski tcd yoneticisi Oktay Okan ALPAY gecti. 30 yillik tecrubesi var sermaye piyasalarinda.
Kubilay OZALP bey ise re-pie portfoy den , inveo portfoy e gecis yapti. Eskiden tcd ile bir baglantisi vardi. Isimler karismis sanirim :)
GPG sabirla bekledi , fon son 6 aylikta yerlerde surunuyordu.Yine de kotu performansi bence.
Ayrica ABD de olan enflasyon dususunun gecici olduguna dair yazilar okudum. ABD ve Avrupa piyasalari yalanci bahari yasiyor olabilir diyorlar.
zor değil belki ama hem borsaları hem dolar kurunu tahmin edip öğleden önce alış veya satış vermek büyük oranda şans bana göre, ama sen bu işi çözmüşsün anlaşılan, böyle çok düşen fonları bulmak gerekiyormuş, sayende az miktarda girmiş olsam da 3 günde %12 kadar kârda görünüyor sağol, bu tarz tiyoların devamını da bekleriz. :)
rica ederim: ) baba mirası değil alınteri: ) ben yaptığım işlemlerin %90'ını burda paylaşıyorum zaten. bundan sonra da devam ederim.
fakat konuya öğleden önce-sonra şeklinde günlük bazda bakman yanlış. açarsın yıllık grafiği, geçmiş tarihlerdeki güçlü bir desteğe gelmişse tamamdır o hafta herhangibir gün alabilirsin. bu kadar basit aslında. düşüş sürebilir korkmayacaksın o kadar. gördün ben ilk gün -4 yedim. insanların en büyük sorunu disiplin ve sabır eksikliği. bırak yukarı giderken acemliler alsın onlar olmasa endeksler yükselmezdi, acemiliğin bedeliği bize ödeyecekler bu işin doğası bu. yıllar sonra işi öğrenince onlar da kendinden sonrakiler sayesinde kazanacak. warren buffet'in dediği gibi dünyada her saniye 4 keriz doğuyor: ))
doğru aslında benim dediğim yanlış oldu, en dipten yakalamak zaten çok zor, uzun vadeli düşünerek alım yapınca da bunları günlük düşünmemek gerekiyor, tabi ben yine de bist fonlara ekleme yaparken öğleden önce eksi olursa alım yapmaya çalışıyorum ama kapanış belli olmuyor. bundan sonra hisselerden zararı kurtaranları satıp düşüşlerde tamamen fonlara geçeceğim, yine ne varsa fonlarda var, en azından panikle işlem yapmıyorum.
IPB zar atiyor zdz’nin gerisinde kaldi diyen online mi? Ipb tepeden 1% zdz tepeden 23% gerideymis. Hey masallah
https://pbs.twimg.com/media/F_EAoCNX...g&name=900x900
IPB’ye de sövmeler başlar yakında. Twitterda çok reklamı yapılıyor.
O da hantallaşacak. 30 milyonken alıyordum. Nereden nereye….
Buy 2 ayda -17 geri gelmiş , fazla.reklam.yapilan fonda uzak duracaksin
Bu işin duayeni TCD 2.8 oldu.
Yöneticiler geldi geçti, fon hantallaştı, ama hala idare ediyor.
Bu arada %51 hissse şartı getirenler pek iyi gidemiyorlar.
Son 1 ayın sonuncusu ise zdz, bir üstte tcd , onun da üstünde nrc var.
Bir zamanların en iyileri, 101 değişken içinde son 1 ayın sonuncuları oldu.
Son 1 ayda hsyf ler içinde eid dikkat çekici performans göstermiş.
Aynı şekilde değişkenlerde de eic iyi iş çıkartmış son 1 ayda
son 1 yılda getirisi %60 üzeri olup (orta riskli diye kabul ettiğimden bu oranı verdim) zirvesini geçen fonlar olarak benim elimde RPD, EIB ve EIC var.
bu anlamda borsanın zirveden %8-9 uzak olmasına rağmen bana göre riskli olmalarına rağmen iyi iş çıkarmışlar.
başka böyle fon var ise paylaşabilirseniz sevinirim.