Kemal Sunal filminde "salı sallanır" denirdi..
şimdi olsa "çarşamba endeks sallanır" denirdi herhalde....:party:
Printable View
Kemal Sunal filminde "salı sallanır" denirdi..
şimdi olsa "çarşamba endeks sallanır" denirdi herhalde....:party:
Hisse fiyatının aynı kalmasını varsayarsak,
Alarko PD/DD oranı enflasyon muhasebesi uygulaması sonucunda 1,72'den ... 0,50 altına inebilir mi?
Cenal max 15 milyar TL, ALCEN max 5 milyar TL, Turizm, Altek,Alsim, Holding,Carrier,Tarım toplamı max 10 milyar değerleme karı desek 4. çeyrek karı 5- 6 milyar TL ile toplam defter değeri 55-60 milyar TL değerine ulaşabilecektir. bu da 0.65 PD/DD yapar.Her çeyrek 5 milyar TL civarı kar+ 5 milyar TL de değerleme karı der isek defter değerimiz 2024 sonu 90-100 milyar TL olacaktır.
YTD...tamamen kendi öngörüm...
biraz önce AKSa topicine yazdığım mesaj
"AKSAnın düşüşü ile diğer firmaların düşüşünü birlikte değerlendirmek ama yıl sonunda yaptırılan bizim gıpta ile baktığımız yükselişi ayrı şekilde değerlendirmek lazım...
borsada yani BİSTTe müthiş bir para kıtlığı var. halka arzlar bütün parayı emdi ve kredi faizleri çok yükseldiği için ilave kaynak bulmak zor hale geldi. batan bazı spekülatörlerin diğer hisseleri de sattığı aşikar. AKSA ise 2023 ve 2024 te ihracatçı olmasıyla biraz daha negatif ayrışsa da BİST genelinde olan şey oldu burada da...
herkes Lodrike veya yöneticilere yükleniyor ama hiç olmazsa bizimkiler ( ALARK) gibi yeni satışlar yapmayıp destek çıkıyorlar. bence hissenizin kıymetini bilir ve AKSAya ne için yatırım yaptıysanız bir şekilde devam edin. traderlık yapmak istiyorsanız daha hareketli bir sürü tahta var oralarda sörf yapabilirsiniz ama dalga üzerinde durmak hem zor hem düşerken köpek balıklarına yem olabilirsiniz..."
negatif ayrıştık ama hisse fiyatında. şirket karlılık açısından ve yatırımları ile atılımda... bazı hesaplar ısrarla pisliklerini atmaya devam ediyorlar. ama ortada para yok... şöyle bir örnek vereyim...
bulunduğum yörede bir şekilde arazi ve ev fiyatları uçtu... tıpkı fenomenlerin fiyatları gibi ... tarlalarnın ya da evlerin FK ları 100 leri aştı. kendi adıma neredeyse etraftaki fiyatlara bakıp bahçeyi satışa çıkarmayı düşünmeye başladım... çok iyi bir yerde daha sonrası için değerleme potansiyeli bir tarafa ama benim aldığım fiyatlarla yüksek olsa da şimdilerde neredeyse çok ucuz almışım denilebilir... denilebilir de benim bahçede geçen yıl kirazları toplamadık...
ihracata giden kiraz bir önceki yıl 40 liralarda iken geçen yıl 30-35 liralara düştü. eleman ve ilaç ve diğer giderler ise daha fazla yükselmişti. sadece toplama maliyeti satışı karşılamıyordu... e siz şimdi bu bahçenin değerlenmesini mi değer kaybetmesini mi beklersiniz :) ...
ha birileri alıyor mesela dağ başında 750 metrekare yere 40 000 TL veriyor errtesi gün 100 000 Tl den satışa çıkarıyor. ponzi gibi birileri alır ise ne ala...
sistem nasıl olsa yükselecek mantığı ile kurulmaya çalışılıyor... ben aldığımı daha yüksek fiyattan satarım mantığı gelmişti... baba neden aldın bu hisseyi... yükseliyor neden yükseliyor bilmem. hedefin ne borsadan köşeyi dönmek... peki beklediğin olmazsa ne olacak ya bi git işine baksana etrafa herkes kazanıyor...
6 şubat depreminde veya daha sonraki olumsuz günlerde kafam rahattı. aldığım hisse şu fiyata gider diye almadım sadece şu fiyatı edecek diye aldım ve ucuza aldığımı düşündüm. dönem içinde acaba desem de bence yatırım yapmaya çalışıyorum ve bu fiyatlardan elimdeki bütün parayı bu hisseye gömerim. bahçe örneğine dönersek bahçeyi satıp bu hisseyi almak benim için akıl karı. daha sonra aynı bahçeyi bulabileceğimi bilsem hemen değiştiririm. ben bahçeyi yatırım diye almış olsaydım çoktan satışa çıkarmıştım. hisse de aynı. ucuza aldık almaya devam edersek ucuza almaya devam edeceğiz. bırakın dağ başındaki araziyi alan alsın siz şehir merkezindeki arsaları tarla fiyatına alabiliyorsanız almaya devam edin. merak etmeyin bir gün fiyat düzlenir...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
not. sn bridger hesabınızda hem fikirim ama bundan sonra her çeyrek 5 milyar civarı kar gelmeyebilir enflasyon nedeniyle yeniden değerleme gelebilir ama uygulamayı görmek lazım ikisi ayrılacak mı? yani kafam karışık bu konuda :)
RİVA arsasının özel durumu var.
Arsa sahipleri ile hasılat paylaşmaya anlaşılmış.
Yıllarca ödemeler de yapılmış.
Enflasyon muhasebesi uygulaması bu hususta ne der acaba?
enflasyon muhasebesi benim anladığım vergi ile ilgili bir düzenleme... bu yüzden piyasayı gene anlamadığım açık. bankalar 2 yıl tabi değil yaşasın diyenleri anlamam mümkün değil. demek ki bankalar 2 yıl daha öz sermayelerinden vergi vermeye devam edecek... yani daha önce olan bir hatatnın Dövletimizin azcık bal yalamamıza izin vermesi... mesela yeniden değerleme oranları ne olursa olsun geçmişte vergi dilimleri hep vergi verenin aleyhine yenilendi...
şimdi enflasyon muhasebesi aspirin değil ise zaman için de göreceğiz. hele bir RİVA ya karar versinler :)
Üstadım. maliye tarafı vergi ile ilgili ..
bizim konsolide tarafımız... defter değerimizin günlük rayiçe yaklaşması (yaklaşması diyorum, rayiç demiyorum :yes: )
sayın bridger17'nin tahmini gibi biz de ancak tahmin edebiliyoruz...
ALARKO arazilerini ,binalarını aktüel değerden göstermiyordu....
şimdi bu enflasyon muhasebesi bir fırsat oldu...
aktüele yakın gösterse...
bilançodaki özkaynaklar maddesi güçlü gözükür....
bu da iyi bir şey.....
o zaman da diyecekler ki defter değerinin yarısı kadar bir fiyat ile fiyatlandığına göre bir illeti vardır mutlaka... biz de zaten bildiğimiz şeyi dile getirmek yerine bakıp bakıp ah edeceğiz :) :) :) ... maliye tarafı vergi ile ilgili ülkemizde vergi oranları çok yüksek...
mesela bir ev 10 mi,lyon ise 400 000 sadece tapu harcı tutacak ki tek çözümü var oranları düşürecek. eğer gerçek değerler üzerinden indirim sağlayacak ise -ki benim anladığım enflasyon muhasebesi budur belki de yanlıştır- ne ala... yakında maliyecilerimiz bunu da Dövlete yontmanın bir yolunu bulurlar...
https://i.hizliresim.com/q4acjlq.png
Bakalım bundan sonra neler yaşayacağız.....?
11 Aralık 2023 tarihinde yapılan KAP açıklamasına göre, Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kazakistan Cumhuriyeti'nin Çimkent şehrinde tarım ve seracılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 23.000.000,00 KZT (yirmi üç milyon Kazakistan Tengesi) sermayeli bir sınırlı sorumlu şirket kurma kararı almıştı. Bu kararın ardından, ilgili şirket 28 Aralık 2023 tarihinde “TOO ALSERA KZ” adıyla Kazakistan Cumhuriyeti'nin Çimkent şehrinde resmi olarak tescil edilmiştir. Bu önemli adım, Alarko Tarım'ın Alsera ile birlikte dünya genelinde teknolojik serada üretim yapan en büyük firmalardan biri olma hedefinin bir parçasını oluşturuyor.
https://www.instagram.com/p/C1q7AfCL6Cq/
Şirkette defter değerinden duran onlarca varlık vardır, en basitinden Sarıyer arazileri , Sahil arazisi , Holding arazisi ve binası
Enflasyon muhasebesi sonrası ortaya çıkacak durum ortaya az karışık olmakla beraber bence şu şekilde gerçekleşecek. Kar artış oranı normal ölçülerde olurken öz varlıklar yeniden değerleme ile çok daha yüksek oranda artacak. Kar artarken karlılık oranları düşecek, Temettü artarken temettü oranları düşecek. Bu kontrollü Fırtına 12 aylık bilanço ile 2024 I.Qtr bilanço dönemi boyunca sürecek ve sonrasında yatırımcılar yeni dağıtılan kartlar ile yoluna devam edecek.
Bu bilançolardaki öz varlıkların yüksek oranda artması bilançolara dolar ve faiz etkisinin önemini ortaya çıkaracak. Şöyle ki ihracat yapan firmalar düşük dolar kuru getirisi ile örselenirken diğer yanda Kredi ile borç alıp işlerini döndürenler de kredi maliyeti artması sonucunda yüksek faiz ile kar oranlarında düşüş yaşayacak. Öz Varlıkları yüksek oranda nakit içeren ve işlerini nakit değerleri ile götürenlerin kar artışı yaşayacağı kesin .
Bu kontrollü fırtına döneminde ( yani doların adil değerine doğru yol alması sürecinde ), öz varlıklarındaki nakit değerleri önem kazanacak, yüksek oranda ihracat yapan ve yüksek nakit yaratabilen Borç / öz sermaye oranı çok düşük olan şirketler 2024 boyunca öne çıkacak olan şirketler olacak. Bu özelliklere ilave olarak bir de kurumsallığı sektör liderliği koyarsak ve dahi üretilen ürünün fiyatının rekabetçi olup olmadığını da ortaya koyarsak fazla bir seçenek kalmıyor, Bence bu özelliklere sahip şirketler 30 dan fazla değil.
Senin gibi tahta yapicinin da, böyle ortakligin da, böyle yönetimin de, böyle hissenin de....
Yazıklar olsun sana ortak olduğum güne.
0.40 artı endekste yüzde 2 düşmek nedir. Ne verdin de neyi geri alıyorsun lanet kagit.
Yeni sektörler ile ilgili geçen sene tarımin açıklandığı gibi bir sermaye piyasaları günü yapacaklardi bu Ocak ayında, tarih kesinleşti mi bilen var mı
22101316UG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.alarko.com.tr/media/d5oa..._etkinligi.m4a
Barış yılmaz bey paylaşmış..
Burada bulunsun...
enflasyon muhasebesi ile ilgili gibi görünse de ( 2023 karında etki yok, 2024 ,için pek etkilemeyecek diyor. bence kafaları karışık henüz. sanırım nakit karlar daha fazla öne çıkacaktır. bu da enerji ve turizmdeki nakit akışı olumludur bence tabii ki) benim için ;
müstakil depolamada lisanslar alınsa da 2024 içinde başlayacak faaliyetlerden biri... ancak burada da önce ithalat sonra da anlaşma yapılacak çinli şirketle birlikte ortak üretim... aslında sağlam bir süreç ve yatırım için 2024 sonu ve 2025 olacak...
havacılık hususunda bilgi aldığım bir süreç oldu ( muhtemelen canlı izlerken kaçırmışız.). 18 aylık süre henüz başlamadı ve bu süreç 2025 sonuna kadar sürecektir. aslında bir yandan da yatırım ihtiyacı yoğun olarak doğmayacak bu sürede...
ve vehbinin kerrakesi hususu... sevgili büyük ortaklarımızın satışı muhtemelen düyuna kalacak... eğer süreyi kullanırlar ise mayıs ortası bilanço... arada 1,5 ay süreç ve ikinci yasaklar gündeme girecek ( 6 aylık bilanço açıklanıncaya kadar satamayacaklar) . eğer anlaşmamışlar ise veya anlaşmayacaklar ise arada seçimlerin de geçmesi ile süreç sanırım küçük ortakların lehine olacak. arada kaybettiğimiz zaman problem oldu ve şirketin önüne konulan takozlar ( yönetimin cevvalliğini yok ettiler büyük ortaklar) kalıcı olur mu bilmem ama bu yatırımlar ile önünde durmaları çok zor... hele bu süreçte halka açıklık oranını artırmayı denerler ise bakarsınız daha esaslı bir ortak çıkıverir...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir..
"Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından; ana faaliyet konusu tarım ve seracılık olan Sanrose Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin toplam sermayesinin %25'ine denk gelen 15.000,00 TL nominal değerli 600 adet hissesinin belirlenen kapanış şartlarının yerine getirilmesi koşuluyla 5.000.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelle satın alınmasını öngören bir hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır.
Hisse devir sözleşmesi uyarınca, hisse devir bedeli kapanış tarihinde birtakım düzeltmelere tabi tutularak nihai devir bedeli belirlenecek olup konuyla ilgili gelişmeler ayrıca kamuoyuna duyurulacaktır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."
acep arazisi ne kadar bilen var mı?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1234930
Kimsenin umurunda değil)))
Durmak yok..... seracılığa devammmm :yahoo:Alıntı:
Bağlı
Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından; ana
faaliyet konusu tarım ve seracılık olan Sanrose Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim
Şirketi'nin toplam sermayesinin %25'ine denk gelen 15.000,00 TL nominal değerli
600 adet hissesinin belirlenen kapanış şartlarının yerine getirilmesi koşuluyla
5.000.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelle satın alınmasını öngören bir
hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır.
Hisse devir
sözleşmesi uyarınca, hisse devir bedeli kapanış tarihinde birtakım düzeltmelere
tabi tutularak nihai devir bedeli belirlenecek olup konuyla ilgili gelişmeler
ayrıca kamuoyuna duyurulacaktır.
INTEGRAL YATIRIM bugün yayınladığı model portföy güncellemesinde,
21.08.2023 tarihinde 180 TL olarak açıkladığı ALARKO hedef fiyatını 150 TL ye
düşürdü. Yapılan güncellemede, fiyatı aşağı yönlü revize edilen tek hisse
ALARKO olurken, aşağı yönlü revize gerekçeleri ise raporu okuyanları
güldürdü. Bu patronlarla bu yeni fiyat dahi iyi dememek için yazılanlar
görmeye değerdi. Yukarıda bir arkadaş, gelen kap için kimin umurunda
babında sormuş. Artık, İntegral yatırımın umrunda olmadığını söyleyebilirim.
Değeri tabana yayılmış, hedef fiyatların aşağı yönlü revize edilmediği günler dilerim.
https://i.hizliresim.com/ktn9pnf.png
https://i.hizliresim.com/5tzj0mp.png
"Serada bitkisel yetiştiricilik 31.007 M2" yattırım için 21/05/2020 tarihinde Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi %70, YKO %30, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Faiz Desteği komple yeni yatırım için 13.930.821 TL ile 35 kişilik istihdam yaratılacağı öngörülmüş... TARIM - SEBZE, BAHÇE VE KÜLTÜR BİTKİLERİ İLE FİDANLIK ÜRÜNLERİNİN YETİŞTİRİLMESİ üzerine teşvik belgesi alınmış.. şirketin instegram ve facebook hesapları var. başka ayrıntı bulamadım...
kendi adıma sosyal medya da şirketin aleyhinde saçma sapan ve sapıkça yorum yapan hesapların başka amaçlara çalıştığını düşünüyorum. yapılan hiç bir yorumun tutar tarafı yok... herkes kendisi bilir...
Her gün bir şirket alsa ne olacak ki. Herkes biliyor ki hisse biraz yükselsin hemen pay satım haberi gelecek. İşin kötü yanı daha satamadılar da. Ne zaman arka arkaya kap gelse ardından birileri 5 er 10 ar milyon lot satacak haberi geliyor. Koca firmanın itibarını çöp ettiler.
Şirket para kazanıyor ama biz bu hisseden ne zaman para kazanabilecegiz bakalım.
Artık daha kimse rapor yazmaya da cesaret edemez. Çünkü hisse temel analiz dinamikleri ile ilerleyemiyor maalesef.
5 milyon dolarlık kap at, ertesi gün endeksten çok düş. Hem de dibindeyken. Yazıklar olsun sizin yapacağınız tahtaya da şirkete de.
Yükselmesini istemiyorsa patronlar... kârları ne?
hisse satmaktan bahsediyorlar...
Madem yükselmesini istemiyorlar... o halde ..yalandan ..satacağız dediler... aslında satmak değil, almak peşindeler... neticesi çıkar...
Ya da gerçekten satmak peşindeler...
140, 150, 180.... 280 ... nereye kadar ise ... hisse fiyatının yükselmesi niye işlerine gelmesin?
https://i.hizliresim.com/ck9nprn.png
Dün yayınlanan tebliğe göre, Enflasyon Muhasebesi kaynaklı ek zaman sonrası
konsolide bilanço açıklama zamanı 20.05.2024 olarak açıklanmıştır. Alarko'nun
değerli ve kıymetli ana hissedarları değerin tabana yayılmasına hizmet etmek
için satacakları hisseleri bu tarihe kadar ne yazık ki satamayacaklar.
Biraz beyin jimnastiği yapalım. Alaton kardeşler 08.12.2023 tarihinde
gönderdikleri dönüşüm haberi ile 10.875.000 lot hisseyi satacaklarını beyan
etmişlerdi. Bilanço öncesi yasaklar başlamadan önce hisse satış işlemlerini
yapmaları için 23 günleri vardı. Borç ödeyecekleri için, fiyat konusunda ısrarcı
olma lüksleri (Dalia hanım keyfe keder satacağından istediği fiyatı bekleyebilir)
de yoktu muhtemelen. Buna rağmen satış işleminin aralık içinde tamamlayamamış
olmaları;
1- 10 milyon lotu satılabilire çevirmeden önce herhangi bir kurumsal ile satış
için anlaşamamış olduklarını
2- Hisseler satılabilire çevrildikten sonra da, bilanço sonrası 3 fk nın altına
düşecek cash zengini firma için alıcı kurumsal bulamadıklarını gösteriyor.
Enflasyon muhasebesi uygulamasının bu sene devreye alınacağı ve bunun da
muhtemelen bilanço açıklanma tarihlerini öteleyeceği öngörülebilir olduğuna
göre, ana ortaklar olarak basiretli tacir oldukları ve bugün gelinen noktayı
tahmin edebilecekleri düşünüldüğünde, istedikleri satış işlemlerini
yapamamaları durumunda hisse üzerinde oluşması muhtemel belirsizliği de
öngörmüş olmaları beklenir.
Kasım ve Aralık aylarında gönderilen dönüşüm haberleri ile hisse üzerinde
ana ortakları tarafından oluşturulan baskının 7 ay sürebileceği öngörülmüştür
diye düşünmek hayalperestlik olmayacaktır. İsteyen istediği yerde istediğini
hakaret içermemek kaydıyla yazmakta özgürken, patronların hareketlerinden
daha fazla etkili olmaları zor olacaktır.
Demoklesin 17.4 milyon lot ağırlığındaki kılıcı tahta üzerinde Mayıs sonuna
kadar durmaya devam edecektir.
Değeri tabana yayılmış, sabır dolu günler dilerim.
https://i.hizliresim.com/6e5omzb.png
Aynı şeyi söylüyoruz sn.0101
Sizce hisse satışlari ve halihazirda satışa konu olan paylar olmasaydı hissenin fiyatı şu an kaçtı. Kaçtan satarlardi bu hisseleri. İşlerine gelmeyen birşeyler var ama biz bilemiyoruz. Sorun o. Kendilerinin umrunda değil, sıkıntısını aylardır biz çekiyoruz. Her zaman iyi şirket iş yapmıyor malesef. İyi patron ve ortak da gerekiyor aynı zamanda. Yanilgimiz o oldu maalesef.
Bir hisse hep mi negatif ayrışır, hep mi umutsuzluk yaratır, hiç mi yatırımcısını memnun etmez. 5 aydır yaşattığı bu. Alark mi hayal kırıklığı.
Daha önce bu şirketin kasasında bu kadarnakit yokken 4 USD den peynir ekmek gibi almadı mı?
Bu şirket geri alım sonrası en az 300 milyon USD daha değerli hale gelmedi mi?
Bu demektir ki geri alım yaptğı güne göre en az %35-40daha ucuz olan hisse için neden geri alım açıklamaz?
Çünkü yönetim kurulu küçük yatırımcıyı değil 4 ana hissedarı düşünüyor...Yazıklar olsun....
Arkadaşlar size birşey sorucam...
Hep bir klasik tabir vardır...Hisse eninde sonunda ederine ulaşır...Neden bunu diyorlar ?
Mesala bu şirketin sahipleri istese bu hisseyi 5-10 sene baskılayamazlar mı ? ya da isterse karı bi şekilde başka şirketlere aktaramaz mı ?.Gider borclu şirketi ile ortak yapar vs...
Bu kücük yatırımcının özgüveni nereden geliyor ? Cidden hisse eninde sonunda neden ederine ulaşsın ? Bunun cidden mantıklı bir acıklaması varsa ben de yatırımcı olmayı düşünürüm.
Şirketin geri alımı aktifken, yani almayı beyan ettiği tutar ya da lot adedi tamamlanmamış iken ortaklar satış yapamıyor.
Burada belirleyici olan ortaklar değil. Şirket yönetiminin vereceği geri alım kararıdır.
Yakından takip edenler bilirki, Alarko nun son aktif geri alımı da şlirket yönetimi tarafından apar topar hisseler alınmak
sureti ile sonlandırılmış ve ertesinde de ana ortak satışları başlamıştır.
Şirket yönetimini elinde bulunduran ana ortaklar da, yeni bir geri alım açıklayıp dönüşüm için SPK nın kapısında
sıraya girdikleri hisseleri satmadan bu kararı almayacaklardır.
Ana ortakların güya hedefleri halka açıklığı %40 a çıkarmak olduğuna göre, henüz satışını yapamadıkları
17.400.000 lotun üzerine henüz dönüşümü yapılmamış 9.048.000 lotu da eklediğimizde karşımıza çıkacak
26.5 milyon lotluk (kayıtlı sermayenin %6 sı eder) ana ortak satışı tamamlanmadan Alarko yönetiminin
geri alım kararı vermesi zor gözükmektedir. Şahsi görüşümdür.
size katılıyorum...An ak işte burada küçük yatırımcının ne hali varsa görsün...ben patronu düşünürüm diyor...Bu yüzden bu riyakarlığa, tutarsızlığa yazıklar olsun diyorum...Allah onlara layıkını versin....patronların çıkarı için 3 usd ye alabiöecekleri hisdeyi o gün 4 usd ye aldılar, şirketi zarara uğrattılar. Şimdi de payron satsın ki diye bekliyor...hatırlarsanız daha önce de hisse 10 TL iken almamışalardı..sonra çok ciddi bir yükseliş trendi olduğu halde %100 prim yapmış fiyatta aldılar...sizce neden? çünkü 10 civarı toplayan yandaşlar 25-30 dan verebilsin ...
sn shichinin
yanılıyorsunuz ... şayet bu fiyatı öngöremediler ise şirket ortajkları gerçekten çooookkkk saflar...
yanıldığınız nokta şu ?
enflasyon muhasebesi nedeniyle 2 ay ki ben daha önce 1.5-2 ay kadar diye yazmıştım, ek süre verildiğinde işleri 10 mayısta bitmiyor... 10 mayısrtan sonra 1 ay 20 günleri var. sonra 6 aylık bağımsız denetimden geçecek bilanço devreye gideceği için onun açıklanacağı güne kadar satamayacaklar... alacaklıları her kim ise ki büyük çoğunluğunu zaten ödediler bir önceki satım ile hem de 117 den satmışlardı-kalan kısım ve belki de alvimedia namdar şirketin işletme sermayesi için satacakları miktar problem olacak. 1 dolardan 12 milyon dolar, 2 dolaedan 24 milyon dolar pek de öyle sokağa atılacak miktar değil...
kimbilir belki de bu konuda sn 101 haklıdır...
sn martind,
bir günde bir aracı kurum tahtanın halka açıklık oranının hepsini satışa yazdı ve SPK hiç bir şey demedi. METAŞ tahtasıydı sanırım işlemler kabak gibi ortada iken kimse ne yapıyorsun demedi. aynı şeyi ALMANYAda wolksvagen tahtasında yaptılar ve çuvalladılar. o hisseleri toplayan porshe birtakım fonları iflas ettirmişti
" Her şey bir açıklama ile başladı
Finans piyasasında büyük yankı uyandıran ve açığa satış yapan hedge fonları iflasa kadar götürebileceği belirtilen olay şöyle gerçekleşti:
Porsche Pazar günü yüzde 31.5 ortağı olduğu Volkswagen’deki payının yüzde 74.1’e ulaştığını duyurdu. Alman Saksonya Eyaleti yönetiminin de VW’de yüzde 20.1 hissesi bulunuyordu.
Porsche’nin yaptığı açıklama ile VW’de Saksonya’nın ve Porsche’nin sahip olduğu hisselerin toplamının yüzde 94.2’ye ulaştığı ortaya çıktı. Buna göre VW’de halka açıklık oranının yüzde 5.8 olması gerekiyordu. Böylece piyasada yüzde 12.9 oranında paya denk gelen VW hissesinin açığa satıldığı anlaşıldı.
VW’nin dolaşımdaki hisselerinin neredeyse iki katı kadar hissenin açığa satıldığının ortaya çıkmasının ardından açığa satış yapanlar panik halde pozisyonlarını kapama derdine düştü. Açıkçıların hissede alıma geçmesiyle VW hisselerinin fiyatı iki günde neredeyse 4’e katlandı. Porsche dün halka açıklık oranını artırmak için yüzde 5 oranında VW hissesini satabileceğini duyurdu. Porsche böylece halka açıklık oranının artacağını ve sert fiyat hareketlerinin bir miktar önüne geçilebileceğini belirtti."
ARD yazılım sahibi hisselerindeki maniplasyona izin vermedi ve tahtası darmadağın oldu...
sasaniler abartmasa idi ne güzel gidiyordu her şey şirket hisse senedine çevrilebilir tahvil satıyor onları da beleşe kullanıyordu...
neyse şirket yönetimi isterse çok şey yapabilir. ama sonuçta bazen küçük yatırımcıların serzenişleri işe yarar... ALARK gibi karlı bir şirkette ise bir flamingo gelir hissenin büyük kısmını toplar en büyük ortak olarak ( mesela T....n bunu yapıyor) çıkar çok şeyi değiştiriverir... bizimkisi özgüvenden çok bu kadar ucuz şirketi almamak olmaz mantoığıdır belki de :) :) :)
sn tovbekar
sanırım ben kendimi ifade edememişim. sormaya çalıştığım soru şu.
Dönüşümü gerçekleşen hisseler için alıcı hazır değil ise, enflasyon muhasebesi
geçişi kaynaklı ek zaman da dikkate alındığında 17.4 milyon lot neden satışa konu
edilebilir hale getirildi? Üstelik aynı sene içinde 17.5 milyon lot satıldıktan sonra.
Patronlar diyor ki biz 35 milyon lot (şimdilik. hesaplamalarıma göre 9 milyon lot
daha satacaklar alıcı bulduklarında) satmak istiyoruz. Kayıtlı sermayenin
%8 ine denk geliyor.
Kredi borçlarını ödemek için hisse sattıklarını kendileri gönderdikleri kapta beyan
etmişler. Siz ise borçlarının büyük kısmını ödediler, borç için satıyor olamazlar
demeye getiriyorsunuz. Günün sonunda ne için sattıklarının bir önemi de yok
esasen.
Dalia hanımın dönüşüm KAPı gönderdiği gün 4 USD olan hissedeki dolar bazlı
değer kaybı bugün itibari ile %24. Aradan geçen süre yaklaşık 2 ay.
Alaton kardeşlerin dönüşüm KAPı gönderdiği gün 3.5 USD olan hissedeki dolar bazlı
değer kaybı bugün itibari ile %13. Aradan geçen süre yaklaşık 1 ay.
Eğer 2023 yılı 4.çeyrek konsolide bilanço açıklandıktan sonra da satamazlarsa ya
da fiyatı beğenmedikleri için satmazlarsa, bu hisse üzerindeki baskının devam
etmesi anlamına gelmeyecek mi? Hisse fiyatı bir kısır döngü içine girmeyecek mi?
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Bu iş git gide, ağa ile marabası arasında at arabasının değiş tokuşunu hikaye eden
menkıbeye benzemeye başladı.