Şucu bucu demiyorum, mevcut durumu savunanların ta Allah belasını versin :rtfm:
Printable View
Şucu bucu demiyorum, mevcut durumu savunanların ta Allah belasını versin :rtfm:
levent gültekinin bir videosunda dinlemiştim kaynak orası..
bir araştırmaya göre 2050 yılında nüfus % 50 % 50 oluyor. yani tr nin yarısı tamamen mülteci.
ozamanlar lübnan meselesi bile yoktu..
şimdi lübnandan direk gelenler hariç lübnandan suriyeye kaçanlarda bizim ülkemize gelmesinden başka çareleri yok.
felaket tellalı konuşuyor gibi olmasın.. :)
lübnan savaşı devam ettikçe 2040-2035 e düşer bu rakam.
eyle beyle üretken değiller... her birinde en az 3-5 çocuk.
iran meselesini katmıyorum bile.
yani.. çocuklarınıza torunlarınıza şimdiden geçmiş olsun.
isterse yönetim değişsin hiç fark etmez o mülteciler gitmeyecek. çoğu vatandaşlık aldı çoktan..
bunlar zaten çok önceden planlamış şeyler..
:drunk::drunk:
https://www.kirsehirhaberturk.com/im...a9e4882e3f.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
sistemi RANT üzerine otturrup.. bunuda herkesin gözüne sokarak yapıyorsan.
toplumdan ne beklenir. ?
üç gündür bebek katilleri doktorları konuşuyoruz. ( düzgün doktorları sağlık çalışanlarını ayrı tutuyorum ) sistem çökünce.. denetim olmayınca.
hastane zinciri kuranların sağlık bakanı olduğunu görünce.. il sağlık müdürünün ilgili partili olduğunu görünce.
kim kimi denetleyebilir !!
müteahhit firmaların.. gidip yapı denetim firması kurmasına benziyor :)
3-5 kişi atarlar hapse.
bitti gitti... dewamke...
99 depreminden..sonra elezığ depreminden sonra .. aynı şeyleri yine daha fazla kayıpla yaşamadık mı ?
bunca zamandır toplanan deprem vergileri ile.. çılgın proje diye yutturulan ihalelere aktarılmadı mı ?
şimşek kendisi söyledi daha geçenlerde bunu.başka kanallara aktarılmış ( deprem paralarıyla yol yabdık projelere aktardık vs.) hemde gülerek :drunk:
nerden bakarsak, neresinden tutarsak elimizde kalıyor,
bakalım bize tarih kitaplarında ""???????? sondromu"" teşhisi koyacaklar ?
Almanya'da inşa edilen Estonya Feribotu 1994'de kıyıya yakın bir yerde su alıp yan yatarak battı. 852 yolcu öldü, 137 kişi bu kazadan kurtuldu.
Ölenlerin %98i çok iyi yüzme biliyordu.
Peki bu 852 yolcu nasıl öldü?
Feribot 28 Eylül gece 00.30de sert dalgalar nedeniyle su almaya başladı. Su miktarının artmasıyla tahliye işlemi hemen başlatıldı. Ancak 987 yolcudan sadece 137si feribotu terk ettiler ve kurtuldular.
Geri kalan 852 yolcu ise gemi kaptanının:
Sayın yolcularımız, lütfen panik yapmayın; dünyanın en güçlü feribotundasınız sözlerine kanarak su boşaltma işlemini merakla izlemeye başladılar.
Saatler ilerledikçe feribot daha da yan yattı ama 852 yolcu izlemeye devam etti.
Saatler 01.50de Estonya Feribotu tamamen sulara gömüldü.
852 yolcunun Feribotun su aldığını ve yan yatmaya başladığını görmelerine rağmen son saniyeye kadar izlemeleri psikoloji kitaplarında "Estonya Feribotu Sendromu" olarak yer almıştır. O insanların davranış şekillerine psikoloji bilimi mantıklı bir açıklama getirememiştir...
bear abi orta yolu bulmak zor ...benzer senaryo...
filmde sanırım estonya sendromundan esinlemiş.
kısaca hikaye şu.:
filmde bir uzay gemisi yanlşlıkla bir kasabaya düşüyor.. uzaylılar şehirde yaşayan tüm insanları öldürmeye başlıyor. çoğu ölünce insanların. yardım gönderiliyor ülke merkezinden. tabi zamanla uzaylıların yüzme bilmedikleri anlaşılıyor.
kasabanın tamamı için 12 gemi gönderiliyor. herkesi alacak şekilde. yeterli yer var herkese.
12 gemiden sadece 2 tanesi kalkabiliyor.. diğerleri panikleyip birbirini ezerek gemiye binerken ölüyor ve öldürülüyor.:drunk:
filmin adı "sessiz bir yer" 2 veya bir olması lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=BpdDN9d9Jio
çok güzel film.:drunk:
tabi bizde çok farklı bir sendrom deneniyor..
en benzeri.. sıcak suda ısıtılan kurbağa :he:
tahminimce suyun şimdiki sıcaklığı 150 ...
ölmüşüz haberimiz yok :kahkah:
Leonard COHEN'in ünlü parçası ile karşılık verelim..sabah sabah :) Everybody knows...
https://www.youtube.com/watch?v=Gxd23UVID7k
herkes biliyor, geminin su aldıgını
herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini
herkeste bu buruk duygular
sanki babaları ya da köpekleri ölmüş gibi
Herkes biliyor, zarların hileli oldugunu
herkes biliyor, iyi adamların kaybettiğini
herkes biliyor, dövüşün hileli oldugunu
fakirler fakir kalır, zenginler zenginleşir
hep böyle gider herkes biliyor
1 milyar dolara mal olan dev tesis 'ucuza' satılacak
Türk çiftçisine ucuz gübre sağlaması için 2008’de 680 milyon dolara satın alınan Razi Petrokimya yatırımların ardından 1 milyar dolara mal oldu. Tesisin 400 milyon dolara satılacağı öne sürüldü.
https://www.sozcu.com.tr/ucuz-gubre-...tiliyor-p96084
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Şunları serbest bırakarak topluma 40 yılla yargılanan insanların 6 ayda nasıl serbest birakildıklarını
Adaletin nasıl hice sayıldığını gösterdiniz ya yazıklar olsun..
https://x.com/nursse_hemsire/status/...632331347?s=12
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bir ülkede en rahat olan kesim kimlerse onlar ülkeyi yönetiyordur. Biz de en rahat olan kesimleri listeleyin hükümdarlarımızı anlarsınız
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Turhan Çömez
@ComezTurhan
Tam 6 ay önce uyardım sağlık bakanını ve konuyu Meclis gündemine taşıdım.
Hastanenin adı Reyap.
Korkunç bir çete kurmuşlar.
Devleti dolandırıyorlar.
Bebeklerin göz göre göre ölümüne neden oluyorlar.
Ve burası hala hasta kabulüne devam ediyor.
Soruşturma açmayacak mısın, kapatmayacak mısın burayı, doktorlara bir şey yapmayacak mısın?
Umurlarında bile olmadı, cevap dahi vermediler!
Bu güzel ülkeyi bu ceberutların elinden kurtarmak hepimizin boynunun borcu!
https://x.com/ComezTurhan/status/1847921676585250942
çalışan bir meclis olsa son zamanlarda yaşadığımız olaylara daha önceden müdahale edilirdi.Sağlık sektörü ve inşaat sektörü bu dönem paranın en hızlı döndüğü ve yeni zenginler yaratılan sektörler.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Sabitlendi
Op.Dr.Bilgehan BİLGE
@OpDrBilgehan
AÇ SIRTLANLAR BEKLİYOR
İstanbul Özel Hastane sektöründe sistem kelimenin tam anlamı ile "vahşi kapitalizm" üzerine kurulmuştur.
Bu kapitalizm çarkları içinde hekimler ve sağlık profesyonelleri adeta çiğnenir. Ezilir.
OHSAD diye bir meclis var mesela.
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği.
İsim ne kadar güzel değil mi?
Zannedersin ki bu dernekte özel hastanede çalışan emekçilerin özlük hakları, halka nasıl daha iyi bir sağlık hizmeti sunabiliriz falan gibi işler konuşuluyor.
Hayır öyle değil. Bu OHSAD Özel hastane sahipleri kulübüdür.
Patronlar meclisidir.
Orada ne tartışılır biliyor musunuz?
Daha fazla nasıl para kazanabiliriz?
İşte bu tartışılır.
Hekimin, hemşirenin ekmeğini daha fazla nasıl elinden alabiliriz?
Bunun üzerine formül geliştirirler.
Devleti ne şekilde daha fazla dolandırabiliriz?
Bunun ihtisasını yaparlar.
Patronlar meclisi.
Aklınıza Kurtlar Vadisindeki o meşhur meclis geldi değil mi?
O meclis bunların yanında ilkokul müsamere ekibi kalır emin olun.
OHSAD
Şimdi panik içindeler.
Hem panik içindeler hem de bir yandan salyaları ağız kenarlarından akıyor.
Panik içindeler çünkü bu "yenidoğan pazarı ve terörü" nün ucu bize de dokunur mu endişesi var içlerinde.
Yarası olan gocunur. Büyük bir kısmı zaten işgilli.
Öbür taraftan ağızlarından salyalar akıyor.
Çünkü kapatılan, ruhsatı iptal edilen özel hastanelerde çalışan ve konu ile hiç alakası olmayan masum hekim ve sağlık personeli çil yavrusu gibi dağılmış ve sokaklara düşmüş durumda.
Ağızlarından salyalar akıyor. Çünkü bu birdenbire "işsiz" konumuna düşmüş insanları üç otuz paraya çalıştırma fırsatı çıktı.
Kapan kapana!..
Can pazarı bu!..
Devlet öncelikle bu OHSAD'ı bir incelesin.
Bataklık orası.
Türk Sağlık sisteminde ne kadar melanet varsa bu mutfakta pişiyor. Ve tüm ülkeye servis ediliyor.
Bu adamların dini, imanı, mezhebi, siyasi görüşü falan yok.
Mason locası gibi bir teşkilat bunlar.
O yüzden onların "dokunulmazlık" zırhının biran önce yırtılması lazım.
OHSAD.
ÖÖ 10:58 · 20 Eki 2024
·
4.586
Görüntülenme
Bebek olayı çıktıktan sonra sosyal medyada bu kişiye denk geldim kaç gündür yazılarını okuyorum kendisi doktor olduğu için kokuşmuşluk tan daha rahat bahsediyor.
Haber Aktif
@haberaktifcom
·
3s
TBMM’ye sunulan 2025 yılı bütçe yasa teklifine göre, 17 şehir hastanesinin müteahhitlerine üç yıl boyunca kira parası olarak 273 milyar lira ödenecek. Bu parayla 109 tane Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılabiliyor.
Sonra diyorsunuzki borsa neden düşüyor yok şu teknikçi bunu demiş yok şu hedef verilmiş hepsi hikaye teknik pıst 100 de 9500 kadar ki hareket teknik olarak fiyatlamadır , 9500 bölgesinden sonra haftalık ve aylık graflara yayılıyorsa bizim bilmediğimiz onların bildiği bir kriz fiyatlıyorsundur .
Kriz yönetimi ne demek?
Kriz Yönetimi; krizi yaratan olayların önlenmesi, ortadan kaldırılmasını veya ülke menfaatleri doğrultusunda en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla gereken hazırlık ve faaliyetlerin yönlendirilmesidir.
Sağlık sistemi dökülüyor
- Eğitim sistemi dökülüyor
- Adalet sistemi çökmüş
- Sosyoloji değişiyor, mili kültür bitik durumda
- SGK neredeyse batık durumda
- Ekonomi yıkılmış durumda. Moratoryumun kıyısından dönüyorsun
- Ülkede büyük bir barınma krizi var
- "Rezerv alan" zırvasıyla milletin malına çökülüyor
- Çeteler bebeklere bile göz dikmiş
- Ülkeye milyonlarca yabancı doldurmuşsun
- Coğrafyanın her köşesinde savaş tehditleri var
- TSK personel sayısını "profesyonelleşme" adı altında gerekenin üçte birine düşürmüşsün
- Nereye elimizi atsak irin akıyor
- Küresel sistem büyük bir dönüşüm içinde
Sende aklımızla alay edercesine "Yeni anayasa", "Yeni çözüm süreci" diye zırvalıyorsun.
SİSTEM ÇÖKTÜ.
Borsa çok düştü diyenler veya yükselmesi gerekiyor diyenler açık bir soru 1 sebep söyleyin altı dolu YÜKSELMESİ için , ben düşmesi için 5 sebep yazarım buyursun yazsın.
17 Avrupa ülkesi yasadışı göçmenleri ülkelerinden sınır dışı edecek.
Avrupa tarihindeki EN BÜYÜK yasadışı göçmen sınır dışı etme yakında başlayacak.
Birkaç ülke harekete geçmeye başladı bile.
Almanya başbakanı bunun için geldi
Özgür Özel
@eczozgurozel
·
14s
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'in görevdeki 6'ncı ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldık.
Muhalefet 1. parti olduk diyor lideri çıkmış çekirdeksiz nar festivali , Manisa belediye başkanının 6. ayı kutlamaları vs vs vs boş işlerle uğraşıyor neden yav 12 tane bebek öldürülmüş , 6 ay önce meclise soru önergesi verilmiş kimse iplememiş , o helal süt emmiş savcı bey çıkmasa kimsenin ruhu duymadan bu işler dönmüş veya döndürülmüş .Hala mülteci alımı olsun isteniyor , ekonomik şartlar ortada , bunlar üzerinden gelip sesli muhalefet yapıcağına boş işlerle uğraşıyorsunuz aldığınzı oy oranı şahıslarla ilgili parti ile ilgili değil bu yüzden yanılıyorsunuz .
https://i.hizliresim.com/4fk257u.png
yazmadığım zaman özelden sorulmuş teknik analizler vs ayın 12.10.2024 te yazdıklarımdan farklı birşey yok düşüncelerimde.
grafları öne alırım.
2001 yılında borsa 28 Aralık 2001 13782 imiş. Bugün 900 bin olmuş. Maaşlar 10 kat artmış fiyatlar da ona yakın ama borsada suni bir yükselişe olmuş. Böyle bakınca borsa endeksi kaça kadar düşebilir. 2011 yılında halka arz olan bizim 9 USD bugün 1 USD bile değil. Şok 2 USD den arz olmuş 2018 de. Bugüne kadar halka arz olan bu çok peçete var onlar da endeksi sürekli etkileyecek
Türkiye hasta,
semptomlarda mide bulantısı ve baş ağrısı görülüyor,...
Bağırsaklarda sorun var. Bütün sıkıntı bağırsaklarda...
Tenya, parazit dolu.
Akbnk 2.5 ay öncesine gelmesi için
%41 yükselmeli..
Ülke ekonomisine güvensizlik, Erdoğan iktidarı içinde sorun..
Borsada %10 dan fazla düşüş, ekonomide ciddi sorunlara işaret olarak bakılıyormuş..
Hayaller paris, gerçekler Somali..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben grafikleri hazırlayan dek şuraya
GÜLDÜR GÜLDÜR BÜLENT ERSOY... ya settaaar, Allah-ül azim kısa videosu bulalım bi zahmet (ben yine bulamadım :oleyo: )
YANLIŞSINIZ...
trend çok ama çok sağlıklı bir şekilde TEKNİĞE uygun olarak devam ediyor
illaki ''çıtak dayu ile tenknük analiz kitaabımın ortasından kranfinkleri...'' koyduracaksınız
deniz43 deniz43 is offline
Altın Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
11,290
Blog Entries
6
https://www.ekonomim.com/ekonomi/202...-haberi-774098
2025 yılı bütçesinin büyüklüğü belli oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2025 bütçe teklifi bilgilendirme toplantısında konuştu. 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ne ilişkin açıklamada, bütçe giderleri 14 trilyon 731 milyar lira, bütçe gelirleri ise 12 trilyon 800 milyar lira olarak öngörüldü.
-2024 yılı bütçesine göre giderlerde %32.84 artış (genellikle yıl içinde revize edilip ,ilave ödenekle bu rakamlarda artış oluyor.
-Gelirlerde ise %51.7 artış öngörülmüş.
Enflasyon hedefi ise %17.5!....
Son derece tutarsız...giderlerdeki artışı hedeflenen enflasyon oranıyla sınırlamasan hedeflenen enflasyon nasıl tutacak.Gelir artışı hedefi ,ise planlanan enflasyon oranında mümkün değil,ancak %50 enflasyon ile olabilir...
deniz hoca güzel anlatmış.
linkin içinde sağlık bakanlığına ayrılan para ne kadar bakın,
sabah belirttiğim gibi sağlık sektörü ve inşaat sektörü yeni zenginler yarattı , ama vergi sıralamasında bunları göremiyoruz bunu geç vergi borçları siliniyor
bununla ilgili bir sürü iddia ve haber okuyoruz .
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Turhan Çömez
@ComezTurhan
��Eskiden özel hastanelerin denetimi yılda 2 kez ve önceden bildirilmeden (habersiz) yapılırdı.
��Geçen yıl yönetmeliği değiştirdiler; artık yılda bir kez ve önceden haber verilerek denetleniyorlar.
��Peki olması gerektiği gibi bir denetim yapılıyor mu?
��Kesinlikle hayır!
��Denetlense bu korkunç tablo, bu rezalet olur muydu?
ÖS 2:04 · 20 Eki 2024
·
29,9 B
Görüntülenme
Bütçeden en yüksek payı eğitim aldı
Millî Eğitim Bakanlığı bütçesi 2025 yılında 1 trilyon 452 milyar liraya yükseltildi. Böylece bütçeden yüzde 14,8 oranı ile en büyük payı eğitim aldı.
Sağlık hizmetleri için 1 trilyon 106 milyar lira kaynak ayrıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılacak sağlık harcamaları da eklendiğinde sağlık alanına ayrılan toplam kaynak, 2 trilyon 435 milyar liraya ulaşacak.
Sosyal yardım ve destekler için bütçede 651 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu tutar 2025 yılı bütçesinin yüzde 4,4’üne denk geliyor.
pasta büyük olduğundan hergün daha çok iddia okuyoruz.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Abdurrahman Dilipak
@aDilipak
Sağlıkta yarın da ilaç vurgunu patlayınca görürsünüz! Daha bunlar ne ki! Bir gün Şehir hastahanelerinin İhaleleri, yapılan anlaşmalar, verilen teminatlar, garantiler ve dönen dolaplar. Üniversite hastahaneleri, özel hastahaneler, Doktorluk yapan Milletvekilleri ve diğer VIP hastaların şişirilen faturaları kamu özel elele yenilen haltlar. Sağlık Adaletten daha temiz değil. Neyse ki, Adalet camiasından bir yiğit savcı yolsuzluk balonuna bir iğne batırdı. BOMMMM! Daha yeni başlıyoruz. Daha bir bendden su kaçağı var. Baraj patlarsa görürsünüz..
yaaa bismillaaaah
şimdi İDEAL bir BOĞA PİYASASI nasıl oluşur onu anlatayım önce:
https://i.hizliresim.com/r9efahl.jpg
1- sol magenta çizgi: alt bolincırdan kurtuluş ve orta bolincıra gidiş
2- kırmızı kutucuk : mal toplama falan diye uzatmayayım... geleceği görüş veya yurdışı piyasaların nasıl hareket edeceğini bekleme
3- yeşil çizgi: orta maviyi geçtim... AL'dım piyasayı
4- mavi çizgi orta maviyi tekrar test etmeliyim İKİLİ DİP
5- mavi kutu boğalar piyasayı AL'mış ise trend böyle olur..:drunk: 1 saatte % 2
''lem ÇITAK, bi miktir git... 1 takkkalık grafiknen bize trend anlatıyon aqua...'' deyecekler üçün
ilk 4 madde magenta kutununun içinde mi ?
(orta kahverenginin orada bir süre git-gel bekleme, burada da var... dikkatli bakarsanız )
https://i.hizliresim.com/cjd5wyf.jpg
değil diyen vaar ise Allah'tan korksun
yine ilk 4 maddede yazdıklarımın aynısı var mı ? yok mu ?
https://i.hizliresim.com/dr5f9v3.jpg
bu yukarıdaki 3 grafik ile bu alttaki grafik arasında 1 dene fark bulana...
zor günler üçün sakladığım 125bing maliyetli 1 şortum vardı, onu virmanlıyacam yarın :kahkah:
https://i.hizliresim.com/l9r0lid.jpg
bırakın adam İKİLİ DİBİNİ yapsın daa (en sağdaki mavi çizgi)
oldumu dayu
grafikler sade... ona laf yok...
rakam yok bişiy yok... 3 dene çizgi var
2024 başlarında
birisi ''işte 275 dolar hedef... bende önce 238 mi birşey'' muhabbeti olmuştu (seninlemiydi, kiminleydi o muhabbet )
o godumun 238'i :vk: burada işte... KAFFERENGİ
ben gelmişken dokunur diye 238 dolar beklemiştim... dokunmadan başlamıştı yukarı harekete
çıtak,
ortalama koymadan anlat dedim bir sürü ortalama var burayı geçerse bu burayı geçerse ortalama üzerinden herkes yorum yapar trend başladığındabunun için teknik analize gerek yok .
Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
teknik pıst 100 de 9500 kadar ki hareket teknik olarak fiyatlamadır , 9500 bölgesinden sonra haftalık ve aylık graflara yayılıyorsa bizim bilmediğimiz onların bildiği bir kriz fiyatlıyorsundur .
ben yukarda alıntıladığım yorumla senin cevapların aynı konuları barındırmıyor.Alıntıladığım yorum yukardan game over başladıktan sonraki aşağı salınımla alakalı
https://i.hizliresim.com/qr65h9y.png
bu grafı burada 5.9.2024 de paylaştım Sel kardeşim spotta pozisyon açtığı için sevdiğimden haftalık graf üzerinden dikkat etmesini uyarı msj olarak paylaştım pıst 3.08 lerde 9500 örneği bu yüzden death cross şimdi bunun devamında aylık graflara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız