Teşekkür ediyorum Sayın JAKO
Printable View
Teşekkür ediyorum Sayın JAKO
Sayin Jako bey önümuzdeki gundemde ABD ve AB yaptirim kararlari haberleri olacak. Bu haberler endeksin seyri açisindan sizce nasıl etkilenir ? Yaptirim kararlari ile ilgili düşünceleriniz nelerdir ?
1192 boşluğu fibonacci geri alma seviyesine de tekabül ediyor. Bu boşluğun dolmasını düşünmek için Amerikanın küçük bir şelale yaparak bist endeksindeki trendi bozması lazım. Bist bu etki olmadan boşluk için trendini bozmaz. En doğru cevabı 10 aralık günü verebilirim. 9 aralık gününü bir görelim, grafikle bakalım. Trend bitişi 12 ocak gününe de uzayabilir, "dış güçler" etkisi ile bitebilir de.
merhaba arkadaşlar bu aşı haberleri daha doğrusu ingilterede gerçekleştirildiği aşılama borsaları yukarıya götürdü bu durumla ilgili sizin fikrinizi almak isterim. bu konu hakkında fazla okudum. çoğu kişi pfizer şirketine güvenmiyor
Yapayım, lakin, amerika tarafının onayı henüz gelmedi, geçici grafik olur bu, amerika onaylarsa kesinleşir.
Hafta sonu amerika tarafından da bakarım.
https://i.imgyukle.com/2020/12/09/YONDbR.jpg
Amerika fren mesafesi dediğimiz alanda yükselişini sürdürüyor. Zaman olarak da fiyat olarak da hedefini buldu.
Tedirginliğim bundan.
Noel öncesi Amerika satış yer diye tahmin ediyorum. Fren mesafesi en fazla elli metre olur.
Düzeltme olmazsa kimse gelmez.
https://i.imgyukle.com/2020/12/12/YBRCph.gif
Sn Jako- yabancıların alıma devam ettiği belirtiliyor- herhangi bir düzeltme olmadan yükselişin ocağa sarkması söz konusu olabilir mi? Ne dersiniz?
Mümkündür, olabilir. trend çok güçlü ise, düzeltmeler de yükselişle geçebilir.
Buna rağmen, en geç cuma günü nakite geçer önümüzdeki hafta nakitte kalmayı tercih ederim.
Hem analiz, hem noel tatili, hem yılbaşı tatili etkisi olabilecekse olur; görürüz, olmazsa zaten sıkıntı geçmiştir yeniden pozisyon alınır.
Teşekkürler. Yeniden pozisyon açmayı gözden geçirmek için 25 Aralık gibi işaret etmiştiniz sanırım- analizde güncelleme olursa paylaşırsınız zaten- bu yılki analizler ve yorumlar için de ayrıca teşekkür ederim.
Djic bir aydır günlük grafikle bakınca trend bitmiş fren mesafesinde yükselişini sürdürüyor. Haftalık grafikle bakınca da 21-25 aralık haftasında trendi bitiyor.
Bist 100 endeksi ise aynı haftada düzeltme yaşaması ve ocak ortasına kadar rallinin devamı görülüyor.
Amerika borsasının düzeltmesinden etkilenmeme olasılığımız yok. Bir düzeltme için yolun sonu görünüyor.
Ben seviyelere değil zamana öncelik veriyorum. Nisan ayına kadar sürebilecek bir düzeltme ihtimali var.
Bütün mesele ne zaman başlayacak? Bu hafta da başlayabilir, 18 ocak 2021 günü de başlayabilir.
Başlama ateşini ABD endeksleri yakacak.
Temel analiz tarihlerine ters hareketler yaşadık şu ana kadar ve şubat ortası bilançolar gelecek. Bilanço hareketinin 15 ocakta başlaması lazım. Zıtlık var, lakin belirsizlik de var. Belirsizliği dağıtacak olan da abd borsa endeksleri olur.
Şimdilik bir sıkıntı yok fakat her zamankinden çok daha fazla temkinli olmak gerekmekte. Netleşene kadar temkin son sözüm.
Duzeltme yeni yila sarkar gibi gorunuyor. Bendeki isaretler yilin son haftasida yukari gider gibi gosteriyor.
Gorelim bakalim ne olacak.
Amerika'da trend bitti. Finito. Amerika hapşırırsa biz zatürre oluruz. Tartışmasız. Amerika birinci domino taşı.
Eğer Amerika borsa endeksi fren mesafesi ile 13 ocak 2021 gününe kadar düzeltme yapmazsa, bist 100 endeksi 1650-1700 puana kadar yükselir.
bir ihtimal bu.
ikinci ihtimal ise, "düzeltmeden bir gün önce satmak fantezi olur, fren mesafesi heyecanı bana fazla gelir, güvenli işlem önceliğimdir" diyene yeni yılın son işlem gününde iki haftalık seyirci tribünü ruh sağlığını korumaya yardımcı olur. Durumu görelim. Orta vadeli bir düzeltme ihtimali ile burun buruna gelmeden önce piyasa bu izni veriyor.
Rallinin düzeltme olmadan devam etme ihtimali de var ama bu ihtimal yüzde on olsun, düşük ihtimaldir, güvenli alım için belirsizlik ortadan kalkınca yeniden pozisyon almak sermayeye zarar vermez.
Nisan ayından beri devam eden 9 aylık rallide para kazanamayan, önümüzdeki on gün içinde de kazanamaz. Umudu korumak için sermayeyi korumak lazım.
https://www.tradingview.com/x/nw3mmaDe/
13 Ocak tarihine kadar yeşil trend 31.200 civarına kadar yükseliş ihtimali göz önünde bulundurulmalı gibi gözüküyor.
DJIC bir düzeltme istiyor. Aylık grafikte bunu somut olarak görüyoruz, günlük ve haftalık grafiklerde ise trendler bitti.
Bist için ise trend sonu 13 ocak 2021. Amerikada düzeltme hemen şimdi başlarsa bist için trend sonu bu olur endişesi taşıyorum.
https://i.imgyukle.com/2020/12/27/axtGDo.gif
2021 yılının borsalar için yükseliş yılı olacağını, yılın ilk beş ayının düzeltme ile geçeceğini bir çöküşün 2022 yılı baharından önce gelmeyeceğini düşünüyorum.
o zaman 2021 yükseliş değil de düzeltme yılı demek daha doğru olabilir.
Zaman analizlerini korhan başlattı, bu analizin öncüsü Türkiye'de odur. Sektörde profesyonel olarak başlayınca bıraktı. Zamana öncelik vermeme vesile olan da Korhan olmuştur. Hatırlayalım, selam ve sevgilerimizi gönderelim.
önümüzdeki iki haftayı tahrik olmadan atlatabilen herkes borsacı olmuş demektir.
Sn jako siz genelde az yazıyorsunuz
Son günlerde biraz daha fazla yazdınız. ( Biz tabii daha çok yazmanızı isteriz)
Sanırım tahmin olarak önemli ve hassas zamanlardayız
Doğrumu anlıyorum SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerika'da piyasa tatilde ve kapalıyken bist endeksinin eli daha rahat.
Bist 100 endeksindeki yükseliş trendinin trend sonu 13 ocak 2021.
Lakin, DJIC endeksi ocak ayından itibaren bir düzeltme başlatacak. Bu düzeltme bist 100 endeksinin yükselişi ile kısmi süreli çakışıyor.
RİSK; amerika borsa endeksi düzeltmeye başlar başlamaz bizim etkilenmemiz; coşkunun bir anda paniğe dönüşmesi.
Satıp nakitte bekleyenin yükselişi gördükçe erken mi sahayı terk ettim düşüncesi taşıma riski.
En dipten alma, en yüksekten satma amacı gütmemek lazım.
Günaydın, amerika yida takip eder olduk ama onlar da zirve üstüne zirve yapıyor, ne olacak bu durum sn Jako
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.