Neden sabit duruyor? Buradan alırsam düşer,çıkarsam yükselir kaygısını yaşıyoruz.
Bence zıplama zamanı geldi.Bu kez 2,30 altına gitmeyecek sanki.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
ani gidecek herkes baka kalacak.YTD
Berkocum ilk girdik ağzımıza bir bal çaldın sonra 10 gündür sürünme modundasın.
Seni beklerken takibimdeki yünsa uşak gents ve doas iyi primler yaptı. Hadi artık bizi teselli et😉
Ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baldayı...Açıkcılarla mücadele mi var?
Ufak ufak aliyom can sıkıntısına iyi geliyor:)
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks kaç gündür çıkarken çok cıkmış gibi Endeks az eksi olunca hemen en önde gidiyor.
Brksn speğinin cins olduğunu bildiğim için 3 alım parası daha ayırdım benim için sorun yok.
Spekcim 2.22 ye verirsen alırım ordan. Sen biraz cinssin 1.90 a bile verebilirsin diye 2.05 ve 1.90 a da alım parası ayırıyorum haberin olsun😉
Ytd
talebe37 kardeş sen de benim gibi alım-satım politikası izliyorsun. Brksn modeli...
Hisseye göre değişebiliyor sayın didim.
Brksn da spek malesef bizi buna mecbur bıraktı:(
Ytd
ucuz mal için inatlaşma çok yüksek hissenin direksiyonu spekin elinde sabreden derviş muradına ermiş misali bizde beklemeye devam.
Herkes yükselmesini beklerken indikçe iniyor :) yalancı gebelik çıktı sanırım :)
Ulan gedik kağıdı günlerdir baskıladın baskıladın amacına ulaştın dimi maliyetin ucuz yoksa ben sana yapacağımı biliyorum da neyse benim maliyetim de ucuz ....
https://i.hizliresim.com/LbAj3J.png
anlık durum
Spekcim 2.22 ye kadar getirip bana hisse vermek istiyor. Bugünde 2.21 e alış girmiştim.
Sözüm söz spek. 2.21 e verirsen alırım sonra 2.10 a kadar almam ordan alırım. Sonra da 1.90 sonrası sabır ne de olsa kredili para değil[emoji6]
Ytd
Arkadaşlar teknikci bir kardeşimiz var mi acaba yorum yapabilecek...
Teknik olarak haftalık kapanışı 2.26 düşüş öncesi son destek gözükmekte.
2.26 altında haftalık kapanışlar önce 2.20 sonra 1.98 yolunu açabilir.
Hafta içinde 2.20 desteğini test edip tekrar 2.26 lara dönebilir. O zaman sorun olmaz.
Haftalık kapanışları 2.26 üzerinde olduğu sürece yukarı dönme ümidi var.
Yukarı hareketlerde 2.36 geçerse 2.52 ilk hedef olacaktır. Devam etmek isterse 2.84 hatta 3 ler teknik olarak mümkün.
Nacizhane benim 2 yönlü teknik yorumlarım böyle.
Ytd
Bu noktaya geldiğinde oy pskolojik baskı ve panik halindedir ve ufaktan satar bu durum bütün hisselerde olur ve kural değişmez bakalım yeni hafta ne gösteecek.ytd
Kademeli alım satım yapanlar için panik yoktur.
2,54 satış.
2,32 alış.
Şimdi beklemede.
haftalık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...56#post1651656
Halka açıklığı % 50 nin üzerinde olan hiç bir hisseye bulaşmak doğru değil.
Genellikle bu tip hisseler batıyor. Bir çok hissede devamlı surette MKK ya müracaaat var,
Adam şirketine güveniyorsa niye % 50 nin üzerinde halka arza gidiyor.
Borsaya bazı hisseler baktığın zaman halka açıklığı % 90 ların üzerinde olan bir çok şirket var, bunlarda çok dikkatli olmak lazım.
Birde bir çok şirket defter değerinin 5/10 katından işlem görüyor,
Bu hisselerde çok tehlikeli, bulaşmak hiç doğru değil.
YTD
Zamanında yakın takibimde olan Uşak ve Yataş yüzde 55 civarında halka açıklık oranına sahip. Her sene ciro ve kar artışına devam ettiler.
Elinde tutanlar da ciddi kazançlar da elde etti. Bu örnekler çoğaltılabilir.
Brksn da kesin böyle olacak demiyorum sadece yaptığınız genellemenin doğru olmadığını söylemek istedim.
Ayrıca Brksn'ın pd/dd oranı 1.4 lerde. Yani daha 5-10 lara çok var[emoji6]
Ytd
Bende 2.54 'den sattıklarımı sizin gibi 2.32 ort ile yerine koymuştum.
Yarın eksi de 2.20 lere gelirse bir alım daha yaparım. Daha düşüp 2 ye gelirse son alımımı yapar beklemeye geçerim.
Hisse teknik olarak ucuz görünüyor. Zamanın da çok üst seviyeleri görmüş bir hisse. Şu anda tepelere çok uzak dibe yakın konumda.
Yıllık bazda endeks yüzde 35 artarken Brksn sadece yüzde 8 prim yapabilmiş.
Endeks altında getiri sergilediği 2017 yılında sanılanın aksine temel olarak da güzel işler yapılmış.
Ciro da %28 artış sağlanırken faliyet karında %105 dönem karında da %118 artış yakalamış. Ayrıca ciro daki ihracat payıda %37 den %43 e çıkmış.
Tüm bu olumlu artışlarda euro/dolar paritesinin 1.06 lardan 1.24 lere gelmesinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü şirket mamullerin büyük kısmını dolar bazlı alıp ihracatı euro bazlı yapıyor. Bu da parite yükseldikçe kar marjını yükseltiyor.
Sene sonunu 62 milyon tl ciro ile kapattığını varsayarsak 35 milyon tl piyasa değerinden işlem görmesine pahalı demek acımasızlık olur.
Şuanda şirketteki 2 sıkıntıdan biri hala yüksek f/k oranı ve iyi olan faliyet karını düşüren finansal giderler.
Son 2 çeyrekte bu sıkıntılarda da hafif düzelme işaretleri var.
Parite 1.20 lerin üzerinde kaldıkça geleceğinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Endeks de ciddi bir çöküş olmadıkça fiyatının yükseleceğine dair ümidimi korumaktayım.
Tüm yazdıklarım tamamen şahsi çıkarımlarımdır.
Ytd
talebe37....Değerlendirmeniz gayet tutarlı ve güzel....Sağ olasın.
Tencerenin altını biri ateşledi.Yemek çabuk olsa bari.Acıktım.
Adam tüpünü sağlama almıştır.Tüpsüz yemek mi yapılır?
Açıkçılar yukarı çekip aşağı basmasın.
Gün sonu iyi bitti.Daha iyisi inşallah yarına.
Son zamanlardaki 2 tepeyi de salı günü yaptı, en yoğun günüm diye ikisinde de satamamistim :)
Dünkü detaylı temel yorumlardan sonra spek utandı biraz herhalde 2.32 lere çekti:)
Dow jones eksi 4 olmasa yarın önce 2.44 sonra 2.60 direncini bile test etmesini bekleyebilirdim ancak bizim endeksin de eksi olacağını düşünerek yarın daha yeni geçtiği 2.31 direncini destek yapmak için uğraşabilir belki de tekrar 2.26 yı bile test edebilir gibi geldi bana.
Inş beni yanıltır da en azından 2.44 direncini test edip günü artı da kapatır.
Ytd
Bilanço ne zaman açıklanacak
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Helal talebe :)