karar_anı hocam sizinle ilk tanıştığımız günlerde AKBNK a çok fazla değer verirdiniz ..
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=54403
Printable View
karar_anı hocam sizinle ilk tanıştığımız günlerde AKBNK a çok fazla değer verirdiniz ..
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=54403
bugün hem alımda hem satımda trade günü olacak sanırım. ısrarla kağıt tutmak yerine kar cebe yapılmalıdır. zor bi gün ama doğru yerde girilip çıkıldığında her iki yönede para kazanılabilir..
Grafiğin üzerine ok lar koydum kısa peryot beş dakikalık yeşil renk fiatın altına kestiğinde ALIM geldiği diğer durumda SAT geldiği gibi yorumlamada sakınca yok san ki '!
sosyal medyada takip ettiğim bir dost kısa açıklamalar yapmış sende faydalanabilirsin belki de
OZDEM BORA Bir finansal enstrumanın fiyatı düşebilir yükselebilir bunu önceden öngörecek bir analizde saygındır.
trend yada kanal çizdiğinizde senet hareketleri ile bu kanalları üste yada alta doğru bozarsa yeni kanal yada yeni trend oluşturuyorsunuz .
Bunu yaptığınızda bir önceki çizgileri tamamen silmeyin yardımcı olarak şahsen kullanıyorum ve işe yarıyor .
Günlükte alttan bir destek hattı çizdiğinizde parelelini hemen üstte bir yerlere koymadan önce haftalıklara geçip bakın fikriniz değişebilir
Halbuki bazen hiç grafik bakmam sistem gereği ama boş kaldıkça gün içi karalarım Bazen alt çizgiyi bir yerlere bağlarken bazı indikatörlerin dip yaptığı anlardaki dikey mumlarla ilişkilendirmeye çalışın bu her zaman olmaz
Doğru indikatör ile ilişkilendirdiğinizde ve çiziminiz tam yerine denk gelirse o çizgiye güvenin.
Yani ılımlı çizime geçin katı olmayın alt uçlar üst uçlar birleştirmek her zaman yeterli olmaz.
Stop destek direnç konusu derin ama hiç bir şey bilmiyorsanız bir ema ortalama alın.
Senedin üzerinde deneyin kısada kaç günlük daha iyiyse Her senette bu süreçler değişebilir bakın hangi ortalama üzerine çıkınca yükselmiş altına geçince düşmüş bulun onu kullanın stop olarak.
Forecast becerilebilirse bu anlamda işe yarayabilir deneyin bakın.
Fiyat üstüne çıkınca altına inince falan.
Bunlar acemi olanlar için yeter Fibo retracement çizerken en dip en tepeye konur.
Ben fibo kuramına aykırı mı bilmem ancak bazen şöyle yaparım;
Bir ucunu en dibe koyar üst ucu hayali bir noktaya koyarım.
Ama öyle bir nokta seçerim ki ara çizgiler tam olarak fiyatla örtüşmüş olmalı.
Bunu iddia etmiyorum çok deniyorum işime yarıyor.
Denemeye değebilir.
Fibo kuramına aykırıda olabilir bilmiyorum Çiziyorum karışan olmuyor
Bunları okuyanda çok grafik çizdiğimi sanır.
Bunu adama babası bile söylemez be