Originally Posted by
mtk2612
Sevgili forumdaş! Bir hisse senedi yatırımı için 11 yıl çok uzun bir süre.Bir hisse bu kadar uzun süre elde tutulursa başa gelmeyen kalmayabilir.Bir kere borsamızın bizatihi kendisi dahi bu kadar uzun vadeli bir yatırımı haketmiyor.Kaldı ki Tire Kutsan haketsin.Menkul ya da g.menkul kaçan dünya kadar yatırım seçeneği,fırsat maliyetleri,vs. derken psikolojiler alt üst olur; burada sizde olduğu gibi kendi açınızdan belki de haklı olarak hiç olası değilken temettü beklentisine girersiniz.Ancak gerçek şu ki Tire Kutsan henüz yeni yeni montanlı kâr eden bir şirket statüsünü kazanıyorken ve bilançoda yükümlülüklerini hafifletip daha sağlam bir şirket olma yoluna henüz geçen yıl girmişken izleyen yıl temettü beklenmemeli idi.Beni açıkçası esas sözleşmesi yanılttı.Yine de önümüzü açan bir kararla hareket edildi.Size saygım sonsuz.Burada sadece 3 aydır yazıyorum.Ancak 15 yıllık bankacı olarak şunu söyleyebilirim.Hiçbir piyasada devamlı kalınmaz.Tire Kutsan da kısa ve orta vadede şahsi beklentim yeniden 2.70 leri test etmesinden ibarettir.%80 i yabancıda olan hatta halka açık kısmının %75 i dahi yabancıda olan bir hissede şirketi araplara vs.pazarlama, satış hikayesi gündeme gelmeden Entrika gibi %300%500 getiri beklenmez.