Paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.
118.500 seviyesinin altından kapattık. Bu kapanış olumsuz mudur? Ancak 117.700 destek seviyesinden de geri döndü. Acaba haftaya aşağıdaki destekler kaç olabilir.
Teşekkürler.
Printable View
Paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.
118.500 seviyesinin altından kapattık. Bu kapanış olumsuz mudur? Ancak 117.700 destek seviyesinden de geri döndü. Acaba haftaya aşağıdaki destekler kaç olabilir.
Teşekkürler.
119.000 Üzerinde kalınıyorsa yukarıya devam ederiz, ama kalınamıyorsa 118.250 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.
118.600 Seviyesinde ara destek var, bu desteğin çalışıp çalışmayacağına da dikkat ederiz.
119.250 seviyesinde yükseliş doyuma ulaştı ve reaksiyon çabası görüldü.
Saat 12:00 de 118.850 pivot üzerinde kalıyorsak yeniden yukarıya gidilebilir.
117.750 Seviyesinde başlayan yükseliş hareketi doyum noktasına ulaştı.
Bundan sonra da balon şişebilir, fakat patlama riski nedeniyle satış formasyonu sinyalleri kollanacaktır.
119.200 Seviyesine ulaşıldıktan sonra piyasa aşağıya döndü.
Düşüş alış aşamasına ulaştı, bundan sonra dipleri bulup alış formasyonu ile alış yapmaya çalışılabilir.
Net olarak yukarıya döndük demiyorum, bunu saat 16:00 da yorum yaptığımda söyleme imkanı bulursam söylerim.
Saat başlarında genel yorum yapalım da takip kolay olsun. Onun dışında bir dip / tepe gözlemim olursa onu da yazmaya çalışırım.
118.300 - 118.600 Aralığında yataylaşma var.
Benim tahminim 118.600 direncinin yukarıya kırılma ihtimali, 118.300 desteğinin aşağıya kırılma ihtimalinden daha kuvvetli.
Böyle yatay dönemde kırılış yönünü de tahmin etmemiz lazım. Bazen yanılabiliriz, fakat yanılma sayısı 2/10 oranında olursa bu büyük avantaj sağlayabilir.
Eğer yanılma olursa, yani benim tahminim genellikle tutar, fakat tutmaz da 118.300 aşağıya kırılırsa büyük bir düşüş hareketi var demektir.
Yani terste kalındığında ne olabileceğini de çok iyi biliyorum, çok pis oluyor. Bu da bir bilgi anlamında işe yarıyor.
118.250 Seviyesinden başlayan bu son yukarıya hareket 118.750 seviyesinde balona dönüştü ve balon 119.000 üzerine kadar şişti.
Balon ne kadar şişer bilemeyiz, ama bir hareket balona dönüştüğü andan itibaren sat formasyonu kollayıp satış için pusuya yatmak lazım.
Büyük bir trend varsa balon hiç ummadığımız kadar şişebilir, yani biz satış yaptıktan sonra da epey şişebilir, ancak bu durum her zaman görülmez. Biz bildiğimizden şaşırmamamız lazım.
Pozisyonda iken trende denk gelirsek elbette trende denk geldik diyerek malda oturabiliriz.
118.900 - 119.100 Yatay bölgesi 118.900 desteğinin aşağıya kırılışı ile sonuçlanabilir, %80 ihtimal. Ancak gün sonuna geldik bu nedenle zaman kalmadı.
Eğer 118.900 yukarıya kırılırsa balon daha da şişebilir, bu risk de %20 ihtimal ile var.