Kaplumbağa görüntüsünde, içindeki Ferrariyi gizliyor mu ne?
Printable View
Kaplumbağa görüntüsünde, içindeki Ferrariyi gizliyor mu ne?
https://news-files.foreks.com/attach...6260_rapor.pdf
Bu sabah ünlü menkul raporda Arenaya alım aralığı ,satım aralığı ve stop loss fiyatı vermiş.Benmi yanlış hatırlıyorum 2-3 yıl önce tahtada baya söz sahibiydi ünlü menkulden işlem yapan yatırımcı.Hatta info ile paslaşıyordu diye hatırlıyorum.Emin olamadım
https://i.hizliresim.com/ierwdwn.jpg
Stop zorluyorlar.
Yani normaldir.Misal 1 milyon lot aktif lot sayısından 800 bin lotuna sahip hissedarlar burda stop çalışacak diye düşünürlerse fiyat doğal olarak aşşağı gelir.
Arka planda bilinçli tetikleyen varsada bilmiyorum.
Ne güzel yeşil gidiyorduk.
Valla stop tetiklemek yerine , alım için fırsat kollayanlara fırsat verirler bunu yaparlarsa.
Çünkü son 11 senede USD dibine bu kadar yakın olan bir hisseyi bu seviyeden satmak akıl karı değil.
11 sene önce 87 milyon USD idi bu şirket . Şu anda da 92-93 milyon USD.
Üstelik şirketin %67'si yabancının ( Redinghton ve Perea ). Yani adamlar olaya USD gözüyle bakıyorlar.
Redinghton , Brightstarı da alarak Türkiye'den çıkmayacağını gösterdi. Perea da daha yeni 3,4 milyon lot alarak uzun süre satmayacağını gösterdi.
Dolayısıyla bu 2 yabancı , USD fiyatı yerlerde sürünürken daha da hisse alırlar mı , gönüllü çağrı yaparlar mı , yada hisse geri alım yaparlar mı bilemem.
Ama tek bildiğim birşey var , bu fiyatlara bu hisse USD bazında bedava. 2 sene sonrası için bedava.
Dövizin çok yükseldiği dönemlerde , yatırımcılar , döviz fazlası veren yada ihracatı çok olan şirketlere yönelirler. Tofaş , Ford , Ereğli , TAV vesaire gibi.
Biz ihracatçı değiliz hatta tam tersi ithalatçıyız. Öyle çok fazla bir döviz fazlamız da yok. Dengeli bir pozisyondayız. Alacağımız da USD borcumuz da.
Ama bunlardan daha önemlisi muhasebeyi USD tutuyoruz. Yani bir nevi Arena USD bazlı bir varlıktır. Ha amerikadaki bir şirket ha Arena.
Yani arena hisseniz olduğu zaman aynı , altın gibi ,yada USD'a bağlı bir varlığa sahip gibisinizdir. Net kar konusunu ayrı tutarsak , tüm mal varlığımız USD'a bağlı olduğundan , bilançoda her türlü varlığımız son 2-3 ayda %50'den fazla arttı.
Yani USD 8,5 lira iken arena hissesi 9,5 lira idi. Yani 1,1 USD. Şimdi USD 13,85 TL , hisse 12,70 . Yani 0,91 USD.
Yani 3 ay önceki 9,5 liralık hisse fiyatı , şu andaki 12,70 liralık hisse fiyatından daha pahalı idi yabancı için. Mutlaka bu farkı gözetecekler. En az 15 lira olursak 3 ay önceki USD değerine ulaşıyoruz.
Bunu Perea da görüyor. O yüzden ek alım yapabileceğini düşünüyorum.
Bu arada çok fazla değil ama Credit Suisse 25 bin lot aldı. Son 1-2 yılda hiç bu kadar almamıştı. Genelde aldıklarını Citi'ye virmanlar ama uzun vadeciler için alır . BofA gibi günlükçüler için değil.
Credit Suisse'i takip edelim. Önemli bu. Ne kadar alacak merak ediyorum.
İnşallah Emirhan Bey,geçmiş yıllarda bende hatırlıyorum Credit ve Burgan alımları sonrası güzel yükselişler olmuştu.
Credit Suisse 43 bin oldu. Acele etmiyor ağırdan alıyor ama kademelerde kalın lot görünce kaçırmıyor. Ve git gide daha yukarıdan alım yapıyor.
Hiç satmadan alıyor. Seans sonuna kadar alıma devam edecek herhalde. Bugünü de artıda kapatabilirsek haftaya çok daha yukarılar hedeflenir. 15-16 lira arası.
Stop tetikleyenler olduysa tavan tetiklemeye dönerlerse çok gülerim ama baştan diyeyim 😃
Darılmaca gücenmece yok.
Ytd.