13.54’ten TUKAS’ları satıp 8.17’den KERVT alıp gıda şirketi değişimi yaptım, bugünlük.
Printable View
13.54’ten TUKAS’ları satıp 8.17’den KERVT alıp gıda şirketi değişimi yaptım, bugünlük.
4.57 ortalama ile GSDDE'leri satıp 30.24 ortalama ile KONKA, 21.10 ortalama ile MERCN aldım.
GSDDE kapanış 4.35
KONKA kapanış 30.20
MERCN kapanış 22.02
Bu alışveriş oldukça kârlı oldu. KONKA yerinde saysa da MERCN benim aldığım ortalamanın % 4.36 üstünde kapadı.. İkisini eşit aldığım için totalde burdan kazanç %2.10'lar civarında. Ayrıca GSDDE sattığım fiyatın % 4.81 altında kapadı. İkisinin farkını birbirine eklersek aynı meblağdan edilen arbitraj farkı % 6.91 civarında. Bugünün karlı alışverişi bu oldu. (her ne kadar GSDDE kısmının tamamı reel kar gibi görünmese de, bir kısmı kâr bir kısmı da elde edilecek zararın önlenmiş olmasını da toplam kazanç hanesine yazdım)
Diğer işlemse beklediğim gibi gitmedi.
TUKAS'ları 13.54'ten satıp 8.17'den KERVT aldım. TUKAS 13.82 kaparken KERVT 8.21 kapadı. KERVT alış fiyatımın % 0.48 üzerinde kaparken TUKAS satış fiyatımın %2.06 üstünde kapadı. Bu işlemde %1,56 civarı daha az kar etmiş oldum ve bunu kayıp olarak görmek lazım. Bu durumda bunu (yapılan işlem meblağları birbirine yakın olduğu için) diğer kazanç hanesinden düşüyorum (GSDDE-KONKA & MERCN).
Toplamda bu 2 işlemden net arbitraj getirisi % 5.35 civarı oldu. Günübirlik bu 2 hareketin totalde sonucu tatminkâr oldu. GSDDE'deki ani satış kararı almam navlun fiyatlarının çakılması ile ilgili Dünya Gazetesinde çıkan haberlerin Matriks Haberlerine yansımız olması idi, o sebeple hazır fiyat çıkmışken sabah fırsatı değerlendirip değiş tokuş yapmak istedim dün en az onun kadar düşmüş olan 2 hisse ile. Bazen işler şansın da yardımıyla yaver gidiyor. Güzel şans için şükretmek gerekli.
Elimdeki 2 GYO'dan (KLGYO ve OZKGY) birini portföyden çıkarmayı ya da ikisinin de yarısını satıp toplamda 2 şirketi bir parça büyüklüğünde tutmayı planlıyorum birkaç gün içerisinde. Oradan oluşacak fonu EGSER, BLCYT, CEMTS, KRTEK dörtlüsünden birisine çevirmeyi düşünüyorum ama hiçbirisi aklımı ve kalbimi yüzde yüz tatmin etmiyor an itibariyle.
BLCYT çok ucuz değil, diğer tüm şartlar uygun olsa da. KRTEK'te iyi büyüme ve ucuzluğa rağmen borçluluk yapısı soru işareti. EGSER iki taban boyunda düşüş yapıp toparlamış görünse de kısmi kapanmanın satış baskısı oluşturmaya deva edip etmeyeceğinden emin olamıyorum. CEMTS borsada bilançosu, büyümesi, ucuzluğu ve mali yapısını en çok sevdiğim 3-5 şirketten birisi olsa da sektöründeki durgunluk büyük soru işareti (her ne kadar büyük demir çeliklerden farklı olarak katma değeri yüksek demir çelik ürünlerine yoğunlaşmış olsa da)..
Karar veremezsem çıkan fonu diğerlerine belki eşit dağıtırım.
GSDDE'de 3 kere alım satım yaparak son düşüşün götürdüğünü önceden yapılanlarla telafi etmiş olsam da tahtasına ve fiyatlanma şekline alışamadım. Ayrıca navlun fiyatları ile ilgili üstüste çıkan negatif haberlerin ne zaman biteceğini öngörmek de pek mümkün görünmüyor şimdilik. Belki bir süreliğine (çok ucuz da olsa) tekrar bulaşmamayı tercih edebilirim.
https://i.hizliresim.com/d6ohgnn.jpg
ARDYZ
Düşüşte değmesini beklediğim muhtemel bölgeye geldi, hatta biraz altına dahi sarktı. Asıl hikaye yükselişte beklediğim noktaya gelip gelmeyeceği.
Grafikteki tarihler hissede tekrarını farkettiğim bir döngü aralığının yansımasından başka bir anlam ifade etmiyor ve o döngünün devam edip etmeyeceği konusunu takip ediyor olacağım. YTD.
https://i.hizliresim.com/r8wac8d.jpg
BNTAS
Hem yükselen kanalın alt bandına hem de yatayda önemli bir destek-direnç bölgesine değmiş durumda. Buradan güçlenerek dönüş yapabileceğini umuyorum. YTD.
https://i.hizliresim.com/dfdfvjs.jpg
KERVT
Kısa-Orta vadede kendime ilk hedef olarak 14.82 TL'yi koyduğum hissede son zamanlarda bir çok hareket beklentilerime ve tahminlerime paralel devam ediyor. Çanak tamamlama bölgesinde tahmin ettiğim üzere volatilite boyu ve sertliği artmaya başladı. Volatilite farklarının büyük olması rakamlarının büyümüş olmasından kaynaklı gibi düşünülebilir ilk bakışta, ancak gerçekte öyle değil. 4'lü rakamlardaki volatilite ile şimdiki volatilitenin yüzdesel karşılaştırılması yapıldığında yüzdesel olarak da 2 katı civarı seyrettiği anlaşılacaktır.
Birinci önceliğim TUKAS olduğu için ve portföyde aynı sektörden iki hisse taşımayı çok anlamlı bir portföy ve risk yönetimi olarak görmediğim için KERVT ne kadar süreli portföyde kalır çok da emin değilim. İkili arasında arbitraja oynayıp zaman zaman yer değiştirerek gitme ihtimalim var. Konjonktör bir süre daha gıdalardan yana devam edecek gibi görünüyor. Nasibimizde varsa doğru zamanda bunda da oturmayı becerebiliriz elbet.
Hedef fiyatlarımı tespit etmede formasyonlardan ziyade, genelde başlangıç ve bitiş noktalarını kendi subjektif yöntemlerimle belirlediğim Fibo Retracement ve Fibo Impulse gösterge fiyatlarını kullanıyorum. Subjektif yöntem olması hasebiyle de kimseye bir tavsiye içermediği aşikardır. YTD.
https://i.hizliresim.com/kkllkir.jpg
KLGYO
Tahta yapıcısı her kimse tüm hareketlerini neredeyse trend kanalı ve yatay destek ve direnç bölgelerine temas ettirip oralardan git-gel'ler yaptıracak şekilde oluşturup 'teknik beklentilere uygun hareket ederim' imajı çiziyor fazlaca. Bu tip hareketlerin arkasından çokça çapanoğlu hikayesi gördük vaktiyle, ama şimdilik tüm alım satımlarımızı bu hareketlere uygun yapmaya devam ediyoruz.
Şirket baharda zaten bedelli sermaye artışı yaptığı için mali durumu oldukça sağlam görünüyor. Ayrıca büyüme rakamları da (biraz da baz etkisiyle) çok cazip ve rasyoları da sektörüne göre ucuz ve çekici. O sebeple OZKGY ile arasında git gel yaşıyoruz sıklıkla. Diğerinin temel görüntüsü daha çok şey vaad ediyor olsa da, teknik görüntü burada aşağı yönlü daha az riskli ve yukarı potansiyel daha fazla görünüyor.
Potansiyel giriş çıkış yerleri olarak da çanakların tamamlanma alanlarının (zaten o bölgelerde destek-direnç bölgeleri de sıklıkla mevcut) kullanılmasında kendi açımdan bir sakınca görmüyorum. Başkasına tavsiye içermediği gerçeğini tekrara gerek olmadığına eminim.
https://i.hizliresim.com/mzyiscj.jpg
KONKA
Alt ve üst 2 bantlı bir logaritmik kanal içerisinde fiyatlanıyor ve nispeten yatay takılıp sonradan üste doğru kırdığı yerleri de onaya gelmeyi ihmal etmeyen bir fiyat hareketi tarzı ile yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor.
Temel olarak satışlarında, esas faaliyet ve net kârındaki yüksek büyüme rakamları, kârlılık marjlarının yüksekliği, sektöründe önemli oyunculardan birisi olması, ihracaaat payının tatminkar olması ve sektörel bazda benzerlerine göre oldukça ucuz fiyatta olması bence KONKA almak için cazip bir durum teşkil ediyor. O sebeple arada teknik olarak kâr realizasyonları yapsam da, bir miktar düzeltme yaptığını gördüğümde tekrar portföyüme ekliyorum hemen. Borsaya açıldığından beri çok kısa zamanda 4-5 katına çıkmış olması bir çoğunu ürkütüyor olabilir ancak şirkete temel bazlı bakıldığında bu fiyatların hala en az 2 katını hak ettiğini söylemek bence çok abartılı bir durum olmayacaktır. Orta vadede iyi bir kazanç elde edebileceğimi umduğum için büyüme hissesi endeksli portföyümün önemli parçalarından birisi olarak kalmaya devam edecek epeyce bir süre gibi görünüyor. YTD: