> Haftanın Filmleri ...
Printable View
bir zamanlar günlük film listesi gönderirdim, film izlemeyi bırakmadık ama
yurtdışı ve özellikle kuzey afrika ülkelerinde tv seyredecek vakitte imkanda bulamıyorduk.
Narcos iyidir, yenilerden Counterpart ve Deep State'i önerebilirim.
Aslında epeyce yeni dizi birikti, izledikçe bilgi veririm...
aynen öyle; ama bu sefer afrika'da olup kar yağan ender yerlerden birisindeydim.
üstelik 30-40 cm kar yağıyor ve uzun süreli kış da vardı. Hatta gitmeden önce kışlıklarınızı da
yanınıza alın dediklerinde şaşırmıştım. Libya'da 15 yıl kaldım, bırakın kar görmeyi, ısı normalde bile 40'dan aşağı
zor inerdi.
Sibirya ise ayrı bir coğrafya, orada -55'lerde çalışıyordum, bunun ne demek olduğunu anlatmama imkan yok :)
-35'i görmüştüm nefes alırken kapatmazsanız burunun içi donuyordu şanslıydık, bir kaç gün sürdü tabi ...
-55'te neler olur gerçekten zorr ...
Bir ara'da 63 dereceyi gördük, o'da bambaşkaydı :evil:
Adınıza sevindim en azından Afrika, Sibirya kadar zor olmayacaktır :)
-35 de pek kolay bir ısı değil, özellikle Türk insanının böyle ısıları hiç yaşamadığını düşünürsek, bu ısıyla karşılaşanların ilk söylediği şey
"nereden geldim buraya, acaba dönsem mi" oluyor. Dönenler de hiç az değildi. Özellikle benim olduğum coğrafyada oksijende düşüktü.
Astım hastaları ve bolca sigara içenler çok kısa sürede dönüyorlardı. Bazılarına göre bu coğrafya hiç çekilir bir yer değildi.
Libya'da Cufra taraflarında bu yüksek ısılar görülüyordu ama ben şanslıydım. Libya'da bizim projeler hep deniz kenarıydı.
Öğle paydosunda yüzmeye gitmek gibisi yok :)
Bu arada Cezayir işi de bitti, belki Tanzanya veya Senegal var ama kesin değil...