Hemde nasıl bol şanlar.
Printable View
Hemde nasıl bol şanlar.
Böyle olumsuz yazılar gördükçe daha çok alasım geliyor bu hisseden. sanırım kafayı yedim :)
YTD
Kimisi hisse alırken temele vs hiç bir şeye bakmaz sadece trende bakar, tren hareket ettiyse biner, trende dahil olur, stopunu belirler rallinin tadını çıkartır. Bu taktik her zaman para kazandırır, elbette tek hisseye yüzde 20 den fazla girmediğin sürece ama kalbi yorar.
Kimisi temel verilerle hareket eder, ucuz sağlam temelli hisseyi toplar da toplar, gönlü finansal durumu iyi olmayan veya kendince çok pahalı hisselerden alım yapmak istemez. Bu tür yatırımcı tipi bu hissede çok. Bunu girdap diye tanımlayamazsınız.
2010, 2011 yılında bu hisseyi ısrarla toplayanlardan biriydim, arşivlerde yazılarım vardır, Allah razı olsun spek hisseleri bize yok pahalarına sattı da sattı, sonra 2012 ve 2013’ ün yarılarına kadar süren % 500 lük ralliyi yaşadık, ISGSY fazlasıyla ihya etti, iyi de temettüler aldık. O kadar çıkış olduki o dönemler ve o derece başarısız iştirakler olduki uzun zamandır hissede değildim. Şimdi yine fay hattı gerildi girdi çıktılar yapıyorum, tahta yapıcının ciğerini bilirim, beynini okurum, en son hisseyi 1.7x lere taşıdığında ben de dahil bir çok kişi çıtırını yaptı, şimdi alım fırsatı kolluyorum şahsım adına.
Yani spek dediğimiz kimse burada salak bulamıyor, istediğini de yapamıyor, şelale düşüşlerinde panikletip kimsenin hissesini alamaz, elindekini ucuzdan kaptırır. Hacimsiz yukarılarda kafasına malı yer. ISGSY’ nin speği çok sopa yiyor çok. Buradakileri çok küçümsemeyin, yine spek kaybedecek. Bence girdaba giren spek, kaptırıyor da kaptırıyor, çok arar bu fiyatları.
Sayın Dudu, ben okuyorum ara ara. Bu kağıtla hiç İlgilenemedim ama ağırlıklı olarak tecrübeli insanların bu başlıkta olduğunu düşündüğüm için ara ara gelip okurum. Bunun gibi birçok başlığı arada açıp güzel paylaşımları yakalamaya çalışıyorum.
Hep iyi hikayeleri dinlemektense hatalı kararlar, üzen yatırımlar, kaçan fırsatlar, sürprizli hikayeler daha çok ilgimi çekiyor.
Gerçekten öğrenecek çok şey var benim gibi çaylaklar için.
Herkese çok teşekkür ederim.
İyi hafta sonları dilerim.
Selamlar, saygılar.
Cigulinin hayaleti muhteşem bir isim :)
Bu kadar esprili bir ismi seçenin azıcık teşbihten rahatsız olmayacağını kabul ediyorum.
Umarım hayaletin varlığı İş Girişim'e sinen yatırımcı düşmanının yüreğine korku salsın, sırtına giydiği gömleği içini ürpertsin, bir dahaki sefere yatırımcıları üzmek için satış yapmaya kalktığında elleri titresin, kendini yoklamak için lavaboya yöneldiğinde dizleri boşalsın.
Evet, 2010 da vardı böyle bir spek. Hala duruyor mu bilmem. İhtimal dışı değil.
Pekiyi, bu spek veya her kimse, giderek safların sıklaştığını, inatçı yatırımcı sayısının arttığını fark etmiyor mu?
Gözü açık değil mi, yoksa bantlı mı?
Belki satıp savacak, belki ülkeden gidecek, ya da her ne durumsa, varlığı geçici görünüyor.
Biz tahtanın eskileri olarak hissemiz olmadığı zamanlarda dahi nasıl bir gözümüzle tahtayı takip ediyorsak bu tahtadaki eski spekler de mutlaka takip ediyorlardır, belki de spek dediğimiz kişi bir kurumdur, belki de içeridendir, belki İŞ Yatırımdır, kimse kimdir beni hiç ilgilendirmiyor. Bana düşen sadece hareketlerini analiz edip, niyetini çözmektir. Ben 2010 - 2011 e benzer hareketler görüyorum. Speğin hedefi örneğin 4.00 TL ise hissenin 1.78 e çıkıp 1.60 a düşmesinin önemi yoktur önemli olan 1.77 ye konan blok hissenin alınmasıdır. Sonra zaten hiç ellemese bile hisse geri gelecektir. Önemli olan bu dansı spek ile ahenkli bir şekilde yapabilmek. Speğin araba, ev satın almak için, öğrenci okutmak için veya kuruntulardan dolayı satılacak her blok hisse satışında da hizmetinizde olacağından emin olabilirsiniz.