2016/17 yılları ilacın kasasından direkt ve yatırım dolayımlı olarak holdingin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir kaynak transferi amaçlanmış gibi görünüyor. Yani o yıllarda holding toplam temettüsü ilacın temettüsünden çok düşük.
Printable View
2016/17 yılları ilacın kasasından direkt ve yatırım dolayımlı olarak holdingin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir kaynak transferi amaçlanmış gibi görünüyor. Yani o yıllarda holding toplam temettüsü ilacın temettüsünden çok düşük.
Aynı düşüncedeyim..2021 e geldiğimizde işler değişmiş görünüyor. Sene başında 20 milyon Euro verip Ecyap hisselerinin %10 luk kısmını Yatırım Holding'ten aldı, Vitra Karo'ya yine bir 20 Euro daha koydu. Yil sonunda Ipek Kagit'in 15 milyon Euro Fas yatırımı devreye alındı. Bunların belki tamamı özsermaye ile yapılmış olabilir. Geçtiğimiz yıl topluluk sıfır tabanlı bütçelemeye geçmişti. Bu yıl yatırımlar devam eder düşüncesindeyim. Belki.planlamasi geçtiğimiz yıldan gelen birkaç küçük/orta büyüklükte yatırım gelebilir. Kartal ve Ayazağa arsalarında 2024 den önce bir şey yapılmasını beklemiyorum. Demek ki oluşan birikimin yönlenecegi yeni alanlar vardır.
Ipek Kağıt yatırımı 15 milyon dolarmı s ( Euro değil), yurtdışı satış oranını %33den %50 ye çıkarmak istediklerine göre bu alanda daha gidilecek yol vardır, bir yatırım daha gelebilir.
Eczacıbaşı'nın ruhsatı Nurol'a nasıl geçti?
https://artigercek.com/yazarlar/peli...-a-nasil-gecti
Sayın british ,bu gelişmenin hisseye etkisi ne olur?
...............
Eczacıbaşı'nın ruhsatı Nurol'a nasıl geçti?
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazıda nasıl geçtiğine dair bilgi yok. (bir bedel alındl mı?..)
Ruhsatların bir piyasası var diye biliyorum. Aslında lojistik basta olmak üzere pek çok faktörü dikkate alıp bir paslaşma yapıyorlar gibi görünüyor. Kazdaglari'nda altın madenciliği yapmaya çalışmak sosyal bir intihar gibidir. Eczacıbaşı göze alamaz diye bakıyorum. Alamos da zaten arkasına bakmadan gitti, tahkimde hak arayacaklar galiba. Altın işi genelde sevimsiz bir iş, herhalde BE işin sosyal yönü ve risklerine de bakarak degerlendiriyordur.