GUNDI nerede... imkansız,ASLA diye diye gitti...
Printable View
GUNDI nerede... imkansız,ASLA diye diye gitti...
Bu mümkün mu?Secimler sadece savaş anında ertelemez mi?
Bülent Arınç açıklamasında şunları kaydetti:
"Benim seçimleri erteleme konusundaki naçizane düşüncelerim şunlardır:
Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir.
İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nin ötelenerek Kasım 2023'te yapılmasıdır.
Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır."
Kayseri'de 4.8 olmuş sanırım şimdi
Millet oyle bi alismiski borsa cikisina hep ciksin hic dusmesin istiyor şaka gibii. Twitterdaki yuksek takipcili trol borsacilar da malda kalmis agliyo kac gundur... temmuzdan buyana kazandiklarina saysin millet madem olma mi?
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bizim milletteki özgüvene hayranım, herif dört işlem yapmayı beceremiyor, gelmiş sayfalar dolusu yorum yapıyor.. bir konutun inşaa maliyeti 500 bin TL demiş, 100 bin konutla çarpmış, sonucu 500 milyar bulmuş, oysa doğru cevap 50 milyar TL, yani 3 milyar dolar.. de ki, 100 bin değil 250 bin konut yapılmak durumunda olsun, maliyeti de yüzde 40-50 daha yukarıdan hesaplayalım, bütün bu inşaat faaliyeti 10 milyar dolarlık bi üretime denk gelir.. çimento, demir, seramik, boya, pencereler vs malzeme + işçilik +diğer kalemlerAlıntı:
rahat hesaplansın diye 100.000 ev dedim 100 m³ olsa ortalama maliyette 500.000 olsa (en asgari rakam) 500.000.000.000 eder.
deprem olan yerlerde önemli bi üretim kaybı görünmüyor, yani yıkılan devre dışı kalan fabrika pek yok gibi.. GDP bağlamında bi üretim kaybı yok, buna mukabil ciddi bi inşaat faaliyeti olacak, yani ciddi bir ekonomik büyüme gözüküyor ufukta, üstelik inşaat ithal bileşeni en düşük sektörlerden biri, cari dengeye hiç tehdit yaratmadan gerçekleşebilir bu üretim faaliyeti.. finansman yurtiçi finans sistemi üzerinden kredi genişlemesiyle sağlanacak, tek sıkıntı yine bu parasal genişlemenin spekülatif bir döviz talebi yaratması, artık devlet de onun önlemini alacak, sermaye kısıtlaması mı diyolar her neyse onu dibine kadar uygulayacak
borsa bu büyüme hikayesini her halükarda fiyatlar.. şu an temel belirsizlik seçimlerle ilgili