ariston hep şu sohbet odalarından bahsediyorsun nerede bu odalar... :)
Printable View
Ben de millet sosyal medyadan duydum diyor neresi bu sosyal medya diye merak eder dururdum.
Bir tane twtitter hesabı alıyorsun ve 20 bin üzeri takipli borsacı hesapları eklemeye başlıyorsun, onların takip ettiklerini de ekliyorsun. Sonra yavaş yavaş bunlardan öncüler belli oluyor. Bir sohbet odası yakaladın mı oradaki konuşmacıları da eklemen lazım. 2-3 sohbet odasına katılabilisen artık tüm sohbet odaları twittera girdiğinde yanda görülüyor.
Onlar birbirlerini biliyor, "aşağıda şu kişi bizi dinliyor", "aramıza şu kişi katıldı sözü ona veriyorum", "ona davet gönderiyorum", "SPK'dan arkadaşlar var ise duyun sesimizi" vs sözler geçebiliyor. Bir de "hisse ismi vermeyin", "anladınız siz onu" da çok geçiyor.
TV'ye göre daha açıklayıcı bilgiler geliyor. TV'yi dinleyen milyonlar var ona göre filitrasyon var. Sohbet odalarında ise kahvehanede bile olmayacak açıklık var, millet evinde güven içinde oturduğundan lafını esirgemiyor. Sürekli "aramızda kadınlar ve çocuklar var" lafı da çok geçiyor.
Bir de "abi sen varsın diye biz öbür odaya geldik, sen ne diye o tip odalara giriyorsun" şeklinde söz duyarsan doğru adamıları bulmaya başlamışsındır.
Bana göre yanlış adam yok o başka.
Buranın kıymetini bilelim, burası optimal bir yer.
gereğinden fazla bilgi bombardımanına maruz kalırsa insan beyni her paylaşılana bilgi denir mi o da ayrı bir mevzu ayrıntıların içinde kaybolup gitme riski de yükseliyor ..insan fıtratı ister istemez etkilenip zihin bulanıp doğru karar verme mekanizması olumsuz etkilenebiliyor .. sosyal medya insan algılarıyla oynayıp yönlendirme konusunda artık kendini de maksadını da çoktan aştı .zihni zinde rafine tutmak objektif sağlıklı doğru kararlar için sosyal medyadan uzak durmakta sayısız fayda var .benim nazarımda tam bir çöplük.