2010_2011 ısgsy hareketler
Printable View
2010_2011 ısgsy hareketler
Ancak o dönem inanılmaz çıkışlar yaptı. Ode yalıtım vardı aldığının dolar bazında iki katına sattılar şirketi 2012de. Bu tip çıkışlarla sürdü hissenin çıkışı.
Sanırım en büyük başarısını Arasta yakaladı, aldığının beş katına sattı ve jübileyi yaptı. O zamandan 2013'ten beri düşüşte hisse..
Cümleme örneğin diye başlamıştım, yani bilmiyorum... araştırmam da... ama 2012 yılında abim aynı şekilde 400 bin lotunu kaptırmıştı sonra fiyatın geri gelmesini bekledi durdu, ama fiyatlar bir daha hiç geri gelmedi. Hisseyi 2 yıl taşıdıktan sonra 18 ay yükselişini dışarıdan seyretti. 1.77 deki kendi hissesi de olabilir, incelersem tuzağına düşerim, dışarıdan genel bakarsam niyetini çözerim. Sert yukarı aşağılar vaktin daraldığının göstergesidir “Dudu sat artık, bak aşağıdan alım fırsatı veriyorum, lotunu artır” mesajıdır. Hisseye girmek isteyene de “fazla bulaşma, silkelerim seni” mesajıdır.
Ay sonunda açıklanacak bilanço sonrasında beklentileri güncelleriz. Benim en merak ettiğim yatırım Sportive dır. Yıl içinde 11 mağaza kapatılmış görünüyor. Verimlilik önde tutularak yapılmış yatırımlar var. Perakende sektörü genelinde iyi durumda değil. Belki minimum değer göreceğiz.
Sportive ile ilgili beklentim zayıf, İş Girişim 2012 de iştiraklerine ekledi ve her yıl payını artıra artıra 26 milyon 600 yüzbin USD dolarlık paya ulaştı, artık Sportive in yüzde 88 i İş Girişimin. Verimsiz mağazalar kapatılırken, rekabetin olmadığı yerlerde yeni mağazalar açıyor. Daha önce eleştirilen Beyaz Filo, Step Halı gibi yatırımlarından karla ayrılmayı bildi. Ataköy Sea Pear de geçenlerde ev baktım, 4 odalı daire 1 milyon 700 bin USD, herhalde bir Sportive 30 milyon dolardan az etmez. Yani kısaca Sportive de işler iyi gitmese de karlılık ile satılabileceğini düşünüyorum ama bir an önce bilişim ağırlıklı bir iştirak portföyü oluşturulmasını bekliyorum. Sportive ve Numnum da yatırımcı oldular. Özsermayede kayda değer bir artış beklemesem de yatırımların günlük değerlerinin defter değerinin üzerinde olduğunu düşünüyorum.
tespitler doğru iş girişimin elden çıkardığı yatırımların daha sonra kaç kat değerlendiğini gördük güçlü markalara sahip satış veya ortaklık konusunda sıkıntı olmaz
tek sorun değerlemeler çok arttı öyle ucuza alacağı şirket yok
perakende özellikle e ticaret bilişim teknoloji enerji şirket portföyü oluşturmalı yeniden yapılanma içine girmesi şart
elindeki portföy ölü fiyatlardan hesap etsek 120 milyon USD
alacağı ortak olacağı şirketler değerlendi ucuza mal yok elindeki en iyi şekilde değerlendirmeli
sportivede gelinebilecek noktaya geldi satışlarını şube başına bölersek sport2000 Gmbh ile karşılaştırırsak çok yakın sportivede ortaklık satış halka arz birini seçecek
radore tatilbudur nevotek bunlarda sorun yok ve çok süper büyüyorlar heran satılabilir
Numnum da gördüğüm kadarıyla şef gayret içinde kronotrop tarafında ilerleme var 3 şube daha açılıyor güçlü markalar ve gürs faktörü burayı cazip kılıyor şef bir röportajında sadece miklayı kendime ayırırım diyordu bence burada şef mikla kendine kalacak şekilde bir değer yaratma peşinde yaklaşık %20 payı var mikla ne kadar 5 ile çarparsak numnum değerini buluruz
Ortopro ise eninde sonunda global bir şirkete mutlaka satılacaktır
Netice itibariyle iş girişimin satış yönünde değil alış yönünde sıkıntısı var cazip sektörlere talep çok fiyatlar pahalı artık iş girişime daha fazla sermaye gerekiyor bu sebeple elindekileri en iyi şekilde değerlendirmek zorunda
2018 de satınalma birleşme ortaklık durumları artacakmış hükümette girişim sermayesi ve bu durumu destekliyor
Merhabalar,
ISGSY yatırım ortaklığı mıdır?
Eğer öyle ise alım-satım kazancı stopaja tabii midir?