Emirhan hocam bu haftayı ve geleceğimiz hakkında değerli yorumlarınıza ihtiyacımız var müsait olduğunuzda bir durum değerlendirmesi yaparsanız çok memnun oluruz hocam
Printable View
Emirhan hocam bu haftayı ve geleceğimiz hakkında değerli yorumlarınıza ihtiyacımız var müsait olduğunuzda bir durum değerlendirmesi yaparsanız çok memnun oluruz hocam
Hocam yaklaşık 10 gün önceki yazımda kısa - orta ve uzun vade hedefleri vermiştim. Değişen bir şey yok.
14,40 üzerinde haftalık kapanış yaparsak , ilk hedef 16 , sonra 17,5 sonra 20,5 lira demiştim. 14.40 üzerinde haftalık kapanış yaptık. Ardından bena göre küçük bir iş haberi ile 17,40 görüldü ama bu işin 1 milyar USD'lık ciro içinde çok fazla bir anlam ifade etmediği anlaşılınca 16,20'lere kadar geri çekildik.
Ama yine de geçen haftanın tamamında 16 direncinin üstünde kapattık. Yani bu senenin zirvesi de direnç olarak aşıldı ve artık bence orası artık destek oldu eğer borsa genelinde büyük bir düşüş olmazsa.
Bundan sonra ilk hedef tüm zamanların zirvesi olan 20,80 lira.
Ama USD garafiğe bakarsak araead bir 0,97 USD direnci var. Bu da şu andaki kur ile 18 liraya denk gelir. Belki burada bir zorlanma olur ama buraya çok takılacağını sanmam. USD olarak da ilk ciddi direnc 1,12 USD seviyesinde. Bu da bugünkü kur ile 20,80 liralara denk geliyor.
Yani hem USD hem de TL grafikte ilk ciddi direnç 20,80'de. Burası çok önemli ve kırılması halinde USD olarak değil ama TL olarak 30 liralara yolcuşuğun başlayacağı nokta.
Ama dediğim gibi mevcut bilanço ile veya gelecek olan başka iyi bir bilanço ile bu direncin geçilmesi kolay değil gibi görünüyor. En azından ilk denemede.
Buranın aşılması için çok farklı bir gelişmeye ihtiyaç var. Bu da en yakın ihtimalle Paynetin satışı olur. Ancak Paynetin 1 milyar TL üzerinde bir değer ile satılması bu direncin aşılmasını sağlayabilir. Onun dışındaki herhangibir yeni iş haberi , yada iyi bir bşlanço yetmez buna.
Ama 20,80 liralara kısa sürede ulaşabiliriz. Borsa genelinde bir bozulma olmazsa 1 ay içinde buralara ulaşabiliriz. Ama bunun üstü için Paynet satışının tamamlanması lazım.
Bu olursa ve 20,80 üzerine çıkılırsa , o zaman 30 liralar konuşulmaya başlanır.
Ben hu hata 17,40 seviyesinin tekrar deneneceğini düşünüyorum. Hatta bu sefer geçilir , 18 seviyesinde USD ara direnci var oranın da bilanço ile aşılacağını düşünüyorum. Bilanço Kasım ayının 2. haftası gelecek sanırım. Belki düşük bir ihtimal Kasım ayının ilk haftası gelir.
Önümüz açık. Yeter ki endeks engel olmasın.
Bu hafta Cuma seçim vizyonu açıklanacak. Eğer burada cep telefonu , bilgisayar ve elektronik ürünlerde ÖTV - KDV indirimi gelirse , o zaman 20 liralara bile görülebilir 2 hafta içinde.
İnşaallah kötü günler geride kaldı. Bundan sonraki her olay bizim lehimize gelişecek. Elektronik ürünlere vergi indirimi , güzel gelecek bir 3. çeyrek bilançosu , sene sonu zaten klasik olarak ciro patlaması , Paynet satışı , yeni iş haberlerinin arka arkaya gelmesi ve ciroya katkısı , faizlerin düşmesi ile beraber daha az faiz ödenmesi , Brightstar birleşmesinin artık genel yönetim ve pazarlama giderlerine olumlu yansıması vesaire.
2023 senesinde karlılığın arttığını göreceğiz İnşaallah. Paynet satışını takip edelim. Paynet satışı olursa ve çok iyi fiyata satılırsa o zaman USD olarak da zirvemiz olan 2,8 USD seviyesi , yani 50 liralar hedeflenir 12-18 ay içinde.
Herkese hayırlı işler ve bol kazançlar dilerim..
Ne kadar ödlek bir yatırımcın var senin. Endeksin en küçük bir aşağı yapmasında millet elindekini satmak için birbiriyle yarışıyor.
Hocam aslında gelmek ve kalmak istiyor yatırımcı, fakat yönetime olan güven hissi onları geri itiyor, güzel bir kap haberinden sonra dejavu yaşamayan yok mu sanıyorsun yönetim bunu kendi eliyle yapıyor bilerek yapıyor çok entrikalar üretmesine gerek yok aslında yönetimin biraz yatırımcısını düşünse herşey yoluna girecek. inşallah keser döner sap döner gün gelir hesap döner diyelim. Havale edelim sabırla bekleyelim. Asla zararına satmayın diyorum(enflasyon yüzdesini almadan çıkmayalım)
Arena twitter hesabından saat 16.14'de paylaşım yapmış. Paylaşımdan sonra da hisse hareketlendi. "Arena Connect ile yeni hikayeler yazmaya hazır mısınız?" diye. Nedir ne değildir Kap'a niye atmaz.
burada cikmamis lakin sermaye artisindan bahsetmis...paynet konusunda net bi sey hala yok...
payneti kismi satip sirketin kisa vadeli borc sorunu cozup artik hızlansak diyorum....
robotik otomasyondan bahsetmis...yeni olarak...dogru avrupa ve orta asyaya da paynet icin calistigi banka ile bi seyler yaparak girebilir...bugun ruslar o kurum da dahil yabanci kurumla islemleri yasakladilar...onlara da yeni pazarlar lazim...
26.10.2022 14:40 Arena Bilgisayar/Çelik: Temettü politikasında değişiklik beklemiyorum- Bloomberg HT
26.10.2022 14:37 Arena Bilgisayar/Çelik: Doğu Avrupa ve Orta Asya'da yeni iş fırsatlarını değerlendiriyoruz- Bloomberg HT
26.10.2022 14:35 Arena Bilgisayar/Çelik: Robotik otomasyon da girdiğimiz alanlardan biri- Bloomberg HT
26.10.2022 14:34 Arena Bilgisayar/Çelik: Yeni lisans alarak yenilenebilir ürün ticaretine başladık- Bloomberg HT
26.10.2022 14:31 Arena Bilgisayar/Çelik: Kısa vadeli yükümlülüklerimizin artmanın nedeni büyüme - Bloomberg HT
26.10.2022 14:31 Arena Bilgisayar/Çelik: Kredilerde bir sıkıntı görmüyoruz- Bloomberg HT
26.10.2022 14:30 Arena Bilgisayar/Çelik: Operasyonel olarak şirketin en iyi yılını geçirdiğimizi söyleyebilirim - Bloomberg HT
Tl ıcın referans faız tek haneye dogru ınmeye devam edıyor..dolarpkksının g.tunu yırtıp da hava aldıgı konu...ABD E GİDEN PKKNIN DA ORTAK OLDUGU MASANIN UYELERI ABD LI VE FETOCU PATRONLARINDAN FIKIR ALMAYA GITTIKLERI GIZLI SAKLI TOPLANTILARDA BU KONULARA DEGINMEK ZORUNDA KALMISLARDIR EMINIM :)
Devlet bıraz zekı davranırsa sadece katar vs yabancı sermaye ıle kamu bankalarını guclenırıp tr dekı asalak ozel sektor bankalarını bypass edıp kredı pazarındakı hakımıyetını de arttırıp reel sektoru cok daha ucuza ve daha uzun vadelı fınanse etmeye baslayabılrı
devlet tr de kı tek ekonomık sorun olan dunyanın en buyuk fınansal balonu olan dolar tl patladıgında bu dolar pkksı kıtlenın saldıraacagı tuketım alanlarında vergılendırmeyı ıyı ayarlarsa enf a neden olabılecek bı rısk unsurundan da kendıne saglam vergı gelırı yaratabılır
tr de dolar tl balonundan oturu balon olmamıs bı tane bıle urun yok..gerızekalı ve hırsız dıyarı ulkesınde bı adet sabun 10 tl ı gecmıs durumda:) DOLARİ BAHANE EDIP DOLARA BILE DUA OKUTACAK TL ZAMLARI YAPAN YAVSAK KULTURU SAGOLSUN BU ULKENIN...BU SIKINTI YANI SISMIS FIYATLAMA DAVRANISI BORSADA BILE EKTILI OLMAYA BASLADI VE BORSADA ARTIK NE ALSAN UYGUNDUR DONEMI KAPANDI...SIRKETLERIN DELI GIBI PARA BASTIGI BI DONEM OLDU BU...FATURANIN DA HALKA CIKARTILDIGI...
tr de hıc bı zaman kaynak sıkıntısı olmadı...oyulmadıkları ıcın mantar gıbı yayılmıs olan hırsız ve beyınsız sorunu var...
Carı acık tarafında mıllı enerjı ıle elı rahatlayacak tr de devlet cok daha fazla sekılde sazı elıne alabılecektır...ozer sektorun asalak sırkelterıne aılelerıne degıl dunya capında thy gıbı etkın olacak kamu sırketlerı uretımıne bıraz odaklansa neler neler yapar...yeter kı cukkacılık haramzadelık asalaklık kulturunden uzak durulsun:) tr nın onu ıcındekı beyınsız satılmıs ve donmelerıne ragmen cok ama cok acık...sırayla tum ulekler de bu gıdısatı kabullenıp ısbırlıgıne gelecekler...
https://www.zerohedge.com/markets/wh...o-idea-what-he
SAHTE PARA DUZENIN ANA ENSTRUMANI OLAN TUVALET KAGIDI DOLAR DUZENINE FAHISE OLAN HIC BI DEVLET KENDI ULKESININ CIKARINA HIZMET EDEMEZ...BU TURK OLSA DA AYNIDIR JAPON OLSA DA AYNIDIR.
DUNYADA GERCEK EKONOMIK TABLONUN ORTAYA CIKMASI ICIN VE GERCEK TEMELLERI OLAN KARSILASTIRMALAR YAPILABILMESI ICIN DUNYADA ORTAK PARAYA GECILMESI VE BU PARANIN DA ALTIN GIBI ORTAK BI DEGER OLMASI VE SATNAIK YA HUDI BANKERLERIN G.LERINDEN UYDURDUGU KALPAZANLIK DUZENININ SONLANDIRILMASI YETERLI OLACAKTIR.
BIZ BU MEVZUYU 1990LARIN SONUNDA DILLENDIRDIGIMIZ KOCA EKONOMI FORUMUNDA BENI BI BANKACI DISINDA ANLAYAN CIKMAMISTI BILE....YAKLASIK 30 SENE SONRA GELINEN NOKTAYA BAK DUNYANIN:) DUNYADA ASLA KAYNAK VE IMKAN SIKINTISI YOK...HIC OLMADI OLMAZ DA..SADECE O KAYNAKLARA COKMUS SATANIK AZGIN BI TAYFA VE ONLARIN FAHISELIGINI ICRA ETTIKLERI ICIN DEVLETLRE BEKCI KOPEGI YAPILMIS SATILMIS IDARECILER SORUNU VAR.
ABD NIN CADISI PELOSI GIBI KRUESELCI HIRSIZ ORDULARI DUNYANIN HER YERINE LAF OLSUN DIYE GIDIP ORTALIGI KARISTIRMIYOR..SAHTE PARA DUZENININ SONLANMASI DEMEK ABD NIN NUKLEER BOMBALAR YEMESINDEN DHA BUYUK SORUN
IKI ONEMLI GELISME YASANACAK ONUMUZDEKI DONEMDE:
SICAK GECEN BI KIS KURESELCILERIN PLANLARINI AKSATTI
ABD KASIM SECIMLERI
TR I ASKERI OPERASYONLA DURDURMAK ISTEMESI HALINDE ABD NIN VE ENIKLERI YUNANISTANIN PKKNIN YAPACAKLARI..HANI SU ERMENILERIN KAPTAN KOSKUNDE OLUP MUSLUMAN TURK VE KURT SOYKIRIMI YAPARKEN TR NIN DE POTANSIYELINI HAYATA GECIRMEK YERINE ASKERI HARCAMALARA YUZLERCE MILYAR DOLAR GOMMESINE NEDEN OLAN TEROR YAPISI...TIPKI EL KAIDE ISID DEAS GIBI CIAMOSSAD EKIPLERINCE KONTROL EDILEN TEROR BUSINESSININ PARCASI OLAN KIRALIK KATIL VE KACAKCI UYUSTURUCU TACIRI SURUSU...
EN BUYUK SUC ORGUTU OLAN NATO MAFYASININ DA KADERI TR NIN DUNYADAKI KONUMLANDIRILMASINA GORE SEKILLENECEK GORUNUYOR.