Elinde kınayla ğelir şimdi:kahkah:
Printable View
epeydir düşünüyorum cevap bulamadım. yüksek bedelsiz bölünen hisselerde niçin garip fiyat anomalileri oluşur?
psikolojik nedenler (fiyatın ucuz gözükmesi vs) dışında başka açıklaması olan var mıdır?
Yüzbin birşey değil bu hisselerde öyle intiba var. Ben hep bu gibi zottiriklerde fink atıyorum. Takaslarını komple topladıklarım da oluyor. Satarken çok zor oluyor:)Aşağı çekince yine alacaksın. Zorluyor mu yine alacaksın. Sadece değerini belirlemek önemli. İçsel değerlerini bilançoda yansıtmadıklarından dolayı pd/dd hep pahalı görünürler ama aslında çok ucuzdurlar. Çoğunlukla arsalarının değerlerini bulursan bazılarının bedava olduğunu görürsünüz. Mevsimsel dönemsel hareketleri daha belirgin oluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
duran varlıklar bence de dönen varlıklardan çok önemli. tr şartlarında adam yıllarca üç kuruşa talim edip tarlasına imar gelince ihya oluyor.
ama işte bu yüksek bedelsiz olayı çok garip. tr borsasında evrenin sırrını merak etmeyip bu olayı merak eden çok kişi vardır :Sad:
Kötü BIST100 de ,iyi hisse diye bir şey yok.Yok pd/dd..yok f/k bunlar ;traştır.Öyle olsa muhasebeciler veya ekonomi dergilerini hatmedenler zengin olurdu.
Önce BIST100e bakılmalı.Bıst100 %24 düştü.Kaç hisse ayakta kalabildi. KOÇHOL bile %30 değer kaybetti.
Endeksi takmayan 3-5 hisse vardır.Onu da bulmak çok zordur.
Benim ilk baktığım bıst100 dür.Sonra hisse gelir.
Bıst100 den eminsen 3-5 değişik sektörden hisse al-yeterli.
İŞTE BURADA-YANİ BIST100 dip-tepesini bulmak için sağlam analiz gereklidir.Bence tüm teknik-zenginlik bıst100 ün yönünü bulmakla başlar..
Bilanço geçmişi gösterir.Bence batmayacak kadar güçlü sahipleri olan ama kötü bilanço olduğu için diplerde olan hisseleri bulmak lazım.MGROS,kötü bilançoda 32 iken..iyi bilançoda 560 oldu...
BİST 100 ile zengin olmak zordur Zepzengin olmak çok ama çok zordur. BİST 100, arsa, döviz vb. varlıklar atıl paran varsa yapacağın şeylerdir. Yani zengin veya varlıklısındır ve varlığını korumak üzerine de biraz ekleme yapabilmek içindir. Viop bu atıl varlığın korunması için vardır. Anlayabiliyor ve yapabiliyorsan sürpriz ata oynamak gereklidir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi