İktidar gidici mi kalıcı mı
Gidici ise ne uğraşim modunda lar belkide
Yada dendiği gibi bakın benden sonrası hüsran a oynanayıp milletten oy istiyorlar..
Banka hissesi alıyorum ben bu arada..
Printable View
İktidar gidici mi kalıcı mı
Gidici ise ne uğraşim modunda lar belkide
Yada dendiği gibi bakın benden sonrası hüsran a oynanayıp milletten oy istiyorlar..
Banka hissesi alıyorum ben bu arada..
1.1950 1.20 tepkisi bekliyorum
Oradaki gücü önemli..
Daha evvelde yazdım bu tepki gerçekleşirse bu sefer 1.08 1.09 hedefli bi OBO yu konuşuyor olacağız..
dxy 94.8'i kırarsa 98'e gelir.
demiş olayım.
Bugün, Russel Napier'in röportajını okuyunca, TL krizinin uluslar arası bir boyutunun da olabileceği aklıma geldi. Almanca bilmediğim için yazının tamamını, google çeviri üzerinden okumaya gayret ettim. Napier'in dediğine göre, lira krizi en çok Fransız ve İtalyan bankalarını etkileyecekmiş. Uluslar arası bono fonları da etkilenecekmiş. Avrupa Merkez Bankası, zor duruma düşecek olan bankaları kurtaracakmış. Şimdi sıkı durun, Napier işin içine göçmen krizini de dahil etmiş ve Türkiye'deki üç milyon mültecinin Avrupa'ya gitmesini de işin içine dahil etmiş!
Borç krizinden girmiş, göçmenlerin Avrupa'yı istila etmesinden çıkmış. :) Burada daha büyük boyutlu bir kavga olma ihtimali yüksek.
Hatırlarsak;
1) ABD, İran ile yapılan nükleer anlaşmayı tekrar tartışmaya açtı. Bu da İran'a ekonomik ambargo konulmasını gündeme getiriyor. Bunun sonucu olarak da, Avrupa'nın İran'dan petrol alması, yaptırım kapsamına giriyor. İran, hesaplarını Euro birimiyle tutacağını açıklıyor. Sputnik haber ajansına göre Avrupa, İran'dan Euro ile petrol almayı tartışıyor. PetroEuro? :)
2) ABD Rusya'ya da yaptırım uyguluyor. Bunun sonucu olarak Avrupa'nın Rusya'dan aldığı doğal gaz da yaptırım kapsamına giriyor. ABD, Avrupa'ya gemiyle LNG (sıvı gaz) satmak istiyor ancak maliyet, Rus gazına göre daha yüksek.
https://www.platts.com/latest-news/n...s-lng-10434130
https://www.rt.com/business/424876-r...a-lng-failure/
Bütün bu haberleri harman edip baktığımızda, ABD'nin Avrupa'yı kontrol etme çabası içinde lira krizinin de bir rolü olması ihtimali mevcut gibi görünüyor.
İşin özü çok önceden buralarda bahsettiğimiz gibi ABD'nin rakamlarının diğerlerine göre çok daha iyi olmasıydı..WSJ şunu yazmış bugün:
Ve işin sırrı ABD 10 yıllıklarında-faiz artışı esasen..gidişat ile birleştiğinde en parlak ABD gözüküyor;Alıntı:
At the same time, economic data throughout much of the world has failed to meet expectations, eroding support for bets that the euro, yen and other currencies would rise versus the dollar. While investors speculate about the Fed increasing its pace of monetary tightening, they have also reduced their expectations for tighter monetary policies in Australia, Canada, the U.K., Japan, the euro-zone and other economies.
https://i.hizliresim.com/vPdr2v.png
Bizim MB'mızın ise yukarıda tabloya göre önceden faiz artış moduna yavaş yavaş girmesi gerekiyordu..tabiki güçlenen dolar sebebiyle kontrollü kur artışına da..başka yapcek bir şeyi yok/yoktu..:)
Parite 1,1786 ama dolar/tl 4,580'lerde, hoş değil..diğer akranlar ise dolara karşı değer kazanmaca..:(