Karistirmissin sn. TREND.
Printable View
Karistirmissin sn. TREND.
Bu kisir donguyu ancak yeni bir hukumet kirabilir. Mevduat faizleri zaten yuksek ancak ulkeye bir guven yok. Yeni hukumet OHAL i kaldirmakla ise baslayip gevsek maliye politikasindan vazgecerek bu faiz artirimlarina destek olabilir. Yapisal reform olmazsa olmaz zaten
O zaman halkin dolarizasyona olan yaklasimi kirilir ve TL mevduatina donebilirler. Erdogan varken dolarizasyon devam eder. Cunku bugune kadar hic kaybettirmedi
:kahkah:
Onun nedeni sundan kaynaklaniyor
Moodys in banka notlari ulkenin notlarindan yuksekti ve bu olamaz. Yani indirim teknik sebepten yapildi
Moodys bir kac hafta once Turkiye nin notunu izlemeye aldiklarini soylemisti.
Muhtemel 2 ay icinde notumuzu bir kademe daha indirecekler
Ve sonrasinda bankalari bir kez daha indirmek zorunda kalacaklar
O yuzden simdiden izlemeye aldiklarini soyluyorlar, yani teknik sebepten.
Yapisal reform deniğiniz seyler nedir mesela 5 tane sayarmisiniz ? Sürekli yapisal reform deniliyor ama nedir icerigi th saygilar reis çogu kisi kiprasmiyor zarardayiz lakin ek alim icin hala beklemedeyim hala burdan alim icin dusunmuyorum giderse zaten eksimiz azalir yook asagi gelirse 6 kusurlerden baslarim alima yoksa zaten faiz veriyor nakit
Yil 2006. FED ani bir kararla yuzde 5 dolaylarinda olan faizi yuzde 1 e cekiyor. Iste FED in bu hatasi 2008 Mortgage krizinin cikmasina sebep oldu. Faizler cok dusuk olmasina ragmen yeterli talep yoktu. Peki ne oldu. Bankalar kredi sartlarini kolaylastirdilar buyuk bir risk alarak, sonrasi malum. Ha FED 2008 den sonraki varlik alim programi ile cok basarili oldu ama 2006 da yapmis oldugu bu hata butun dunyayi krize surukledi.
Bu bize ne kadar tanidik geliyor degil mi!
AKP de buna benzer bir yapiya girdi 2008 den sonra. Ulkeye akan parayi krediye donusturup piyasaya dagitti. Dusuk olan faizler ile yatirimcilar emlak sektorune yigildilar. Uretim bitti, tuketim basladi. Bankalar onune gecene kredi dagitti. Ulkede koca avrupada ki mutaahit sayisina ulasildi. Yani emlak sektoru haddiden fazla buyudu, hormonlasti ve artik geri donus alinamayacak bir noktaya geldi.
Simdi AKP 0.98 den vermis oldugu krediler ile piyasayi canladirmayi amacliyor. Aslinda bir nevi cokusu engelliyor ama olan bu ulkeye olacak maalesef. Konuta talebi artirmak icin yapilacak olan bu hamlenin yikici etkilerini dusunmek bile istemiyorum.
Mahfi hoca burada detaylica anlatmis, listeyi sunmus
http://www.mahfiegilmez.com/2015/11/...r-listesi.html
Bunu yapabilmek kolay degil. Ozellikle bu iktidar doneminde hepsi yerle yeksan edildi. Bu reformlari yapmak uzun yillari alir ama baslangic basarmanin yarisidir.
OOOOOOO TH, finans sektöründen sonra siyasete de el atmış, hayırlı işler, hani bu forumda siyaset yasaktı, adamına göre muamele heee, nasıl bir dolap çevriliyor burda, bu kadar basit algı mantığı ile komik duruma düşmüşsünüz sayın TH, asıl amacınız bumuydu acaba.