Süpriz ata oynamakta sorun yok.Ama yine de bıst100 ün yönünü hesaba katmak lazım.
BIST100 %30 düşecekken hangi süpriz at düşüşe dayanabilir.
Ama bıst100 ün ralli yapacağına inanıyorsan işte o zaman O AT ,ŞAHA KALKAR...:)
Printable View
Süpriz ata oynamakta sorun yok.Ama yine de bıst100 ün yönünü hesaba katmak lazım.
BIST100 %30 düşecekken hangi süpriz at düşüşe dayanabilir.
Ama bıst100 ün ralli yapacağına inanıyorsan işte o zaman O AT ,ŞAHA KALKAR...:)
İnanın her kağıdın kendi seruvenine odaklanmak gerekiyor. Endeks düştüğünde çoğu etkileniyor ama serüvene girismisse işte o düşüş tamamen mal ele geçirmek oluyor. Bunları yakalamak çin tecrube lazım. Tahtayı okumak ve içsel değerini bilmek lazım. Yorucu oluyor ama finali bambaşka oluyor. Hiç endeks hisseleriyle takilmadim ve çok memnunum. Senede iki üç portföy değişimi o kadar...Varmak istediğim bir varlık miktarı var ona ulastigimda korumak amacıyla bir miktarını Petkim ve şişe ile değerlendireceğim.[emoji3][emoji3] Ondan öncesi hiç işim olmaz. Serüvene devam.
Not: zottirik her kağıdın senede bir ayı vardır. Geri kalan 11 ay tirttir. Bu bir ayda yaptığı hareketin boyutunu bilmek zordur ama tahtayı hareketlendirenden önce çıkman gerekir. Bazen yüzde ellidir bazen ikiyuz ucyuzdur. Yeter ki o adamdan önce çıkmak için hisset.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada ben fatih te oturuyorum. Bugün Aksaray civarı ndan Taksim'e geçerken Suriye li bazı dükkanların kapandığını ve satılık ev ilanlarının çokluğu dikkatimi çekti.
Kazanılıyorsa en doğru yöntem odur.:bravo:
Ben de geçmişte yaşadığım krizlerin korkusu var.Belki de ondandır.
2008 de GARNTİYİ en dipten almıştım.3 olsa gerekti...GARAN 4 oldu...
Derken global kriz oldu.(tabi kriz sürecinde kimse'' kriz ''demiyor..düzeltme diyorlar).GARAN 1.50 oldu.
Gerçi oradan 10 liraya kadar çıktı ama ,tabiki yükselince ben de mal yoktu..O STRESTE KİM dayanır?
Bu gün gazetelerde okudum.REYHANLIDA ,ev fiyatları inmiş..Mesela 2 mil. evi 1.5 mil verip...ülkelerine gitmek istiyorlarmış.
1.5 milyon tl yaklaşık 40 k dolar eder.
40.000 dolar ile SURİYEDE ; iş te kurar ev de alır gibi.
SURİYEDE asgari ücret: 7 dolarmış...
yani 40 k dolar 5700 asgari ücret ediyor.Yani bize oranlarsan(asgari ücrete göre) 97 milyon tl ye eş geliyor...ADAMLAR SATIP GİTMEKTE HAKLI..:)
Benim iki tahtam battı sıfırladım. Yine maaş artiklariyla giriştim çünkü kokuyu aldım. Tedirginliği atmak zor oluyor acaba mi diyorsun ama geçiyor. Aşırı tedbir yanlış yaptırıyor. Klasik karda beklememe durumu herkesin handikapi. Herkes teknik biliyor ama uygulamıyor. Bir de borsa basit birşey düşükten al yüksekten sat ama basit şeyleri uygulamak çok zor. Bunun için seneler geçmesi gerekiyor. 2005 te bu nedir diye ilgilendik, pandemi karımiz oldu. Ondan önceki onbes sene pişme zamaniymıs.
Benim gördüğüm borsada ya da finansal piyasalarda üstad diye birşey yoktur. Kocaman bir galaksiyi çözeceğim diye birşey bence olmaz. Olabilse şu ana kadar bulunurdu.
Pi filmini biliyorsunuzdur. Zaten cozmussen tanrıyı bulmuş oluyorsun[emoji3][emoji3]