Doğru, elde var bir demeye müsait sadece iskontosu var. İkincisi bir varsayımdır. Şirketlerin iyi yönetilmesidir.
Bir girişim sermayesi şirketi olarak değil de temettü verimi düşük , şirketleri potansiyel taşıyan bir holding gibi
düşünebiliriz.
Printable View
Katılıyorum , verirse temettü şirketi vermez ise yatırım şirketi .
Bu arada kapanış belli oldu 1.56 ... :)
BİST enteresan yer vesselam.
Bir kısım yatıırmcı sadece adı konulmuş, finansmanı başta olmak üzere gerçekleştirilmesi x ve x koşullara bağlı bir kanal projesinin kenarından köşesinden x faktörle faydalanacak şirketlere zıplarken bir diğer grup yatırımcı savaş ve ülkeden kaçış olasılığını fiyatlıyor.
İkisinin birden gerçekleşmesi olanaksız.
Yatırımcılar beklentilere göre değil de ideolojik zemin ve hayat görüşlerine göre hareket ediyorlar.
Veya beklentilerini ideolojilerine uyduruyorlar.
Ben de tahmin olarak ne biri ne öbürü diyorum ve kendi dünya görüşümü belli ediyorum.
21 . Yüzyıldayız dostum savaşlar bölgesel olmakta . Çimentolara yatıranlar kanal İstanbul un yapılacağına ama savaşın hudutlarımız dışında olacağına inanıyor . satanlar da Kanal İstanbul un yapılacağına ama savaşın belli bir anında sattıklarını yerine hangi fiyatla koyacaklarının hesabını yapıyor . Ben herkesin Borsa ya yönelik inançlarını koruduğuna eminim . Dikkatle bakarsanız doların çıkışının Borsadaki düşüşten az olması . Yani satanlar bir kısmı nakit te kalmayı tercih etmiş . Kısaca Fırsat olarak görmüş . Çimentolara yatıranlar bence BIST Hastaları onlar ne olursa olsun her daim mutlaka alınacak bir hisse olmalı diye düşünmekteler .
Benim pisikolojik analizim de bu şekilde .
Bu arada ISYAT ın da ISGSY İnanmadığı da durum tespiti olarak ortada . Neden mi ?
Borsa 2.16 % Düşerken ISYAT basmıştır kağıdımıza ve 4.28% Düşmesine sebep oldu .
Yani borsa çıkarken yarısı kadar çıkan kağıdımız borsa düşerken 2 katı düştü .
Bu kadar dipteyken kağıdımızdaki bu volatilasyon da ayrıca dikkat çekici bir hareket .
Kısaca bu hareketler kağıdın sahibi varken , bu kadar dipte bu kadar sert olamaz .
Ya kağıdımız sahipsiz ( ki bu olasılığı 50 kere test ettik sahibi ISYAT ) yada kağıdın sahibi kağıdın düşeceğine inanıyor . Işte tam bu noktada benim dediğime geliyoruz . 1.57 TL yi işaret etmiştim kırdık bile . Şimdi sıra 1.37 TL de .
Yakındır yakın belki yarın , Belki yarından da yakın .
ISYAT a güvenmeyin , ISGSY onun haberi olmadan ağzını açamıyorsa tek bir haber dahi yayınlayamıyorsa .
Patron ISyat dır ve bu kağıdı daha çok aşağılara alacaktır .
haydi hayırlı tıraşlar ...
Ortalama fiyat 1.613 satış1.59 kapanış 1.56.
Pek manalı durmuyor.
10 sene sonra da buralarda gorursem sasirmam artik.
Syg,
Portfoyumun yuzkarasi.
Syg,