temditlerde maksimum oran 11.50 civarı büyüklerde :(
Printable View
Mehtap hanım asıl siz bu denli sinirlenmeyiniz. Amacım sizinle tartışmak değil işte tam da o sebepten tartışılamayacak bir grafik USD/TRL grefiği üzerinden konuyu açtım. Ekonomideki bazı istatistiki ve matematiksel veriler dediğiniz gibi; baktığınız açıya ve yere göre değişebilir...
Benim dediğim 2013 yılı Temmuz Ayından itibaren 2017 yılı Nisan Ayına göre USD ın TL ye göre yükseliş açısı 45 derece diyorum. Yani verilen mevduat oranı ile bu tutulmuyor. Faizin artması gerek. Ha; faiz nasıl iner o ayrı bir tartışma...
Benim dediğim lütfen grafiği açınız dediğim tarihleri grafiğe set ediniz ve oluşan çizginin yatay ile açısına bakınız... Bu bir anlık yada sezonluk bir şey değil... Bu artık son derece ciddi bir trend... Ve önümüzdeki günlerde de bu trendin TL lehine evrilmesi mevcut durumla mümkün değil...
Bu grafik bu şekilde son 4 yıldır devam ediyor... Artık sanayicide, esnafta, memurda, işçide, köylüde, çiftçide bu USD ın her ay her hafta yükselmesine dayanabilecek güç kalmadı diyorum... Ha bu grafikleri de artık "FETÖ" cüler çiziyor diyorsanız eyvallah! sözüm yoktur...
Ben AKP yada CHP demiyorum... EVET yada HAYIR da umurumda değil...
Durum ciddi; kafanızı gömdüğünüz kumdan kaldırın yukarıya doğru bakın; caddelere ve sokaklardaki dükkanlara bakınız...
Ne denli SATILIK yada KİRALIK ilan var...
Peki bu da mı gol değil?
Siz ilerleyen zamanlarda ekonomi düzelecek mi diyorsunuz?
Ha bunun içinde Anadolumuzda güzel bir söz vardır...
" Dereye Su Gelene Kadar; Kurbağanın Gözü Patlıyor.. "
Kalın sağlıcakla...
Bugun cuma cikisi bir pazar alisverisine ciktim ki cikmaz olaydim.
Moralim sifir oldu sifir. :(
Syg,
Emekli maasim 400 dolar bile etmiyor..
Syg,