Bende hem ev yok hem de sıfır alayim dedim aldım
Ama Babayı!!!!
Printable View
Brent yaklaşık %5 eksi.Bakalim zam yaparken seri olan iktidar indirim için ne kadar bekleyecek.
200'e ev varmıymış ?,normali 1 milyondan başlıyor,o paraya bu zamanda anca kümes alınır,2 sene önce 250 sattığımız daireler Giresun gibi yerde 1 milyondan aşağı değil şimdi,İstanbul gibi yerlerde hep uçuk,mayıs ayında iç bölgede ara sokakta bostancıda 4 milyona gitti 2'ci kat,beşiktaşta ve arnavutköyde dairem vardı,arnavutköydekini sattım beşiktaştaki duruyor,arnavutköydekini mecbur sattım oğlanın yüzünden,gelin ve oğlum tutumsuz insanlardı,işten çıkartıldı ikiside,bende yanıma gelin yeter dedim,hiç olmazsa gözümün önünde bulunsunlar,oğlum tutumsuz aç yönetmendi,para eline geçtiği an anında harcıyordu,harcama hastalığı var,dünya kadarda borç takmış çevresine,malum örneğin yeşiçam eski artisleri gibi,o artislerin çoğu sefil şekilde hep öldüler,70 yılları onların kabusu oldu,televizyon çıktı işleri bitti...neyse devamlı konut hamlesi yapacağız diyor iktidar,ama kim faydalanıyor bundan ?hala beton ekonomisi diyor,çünkü ellerinde patladı konutlar,sadece yabancılar alabiliyor yüksek fiatlara,normal vatandaş aut,hiç fabrika ve yatırım gündemde yok,zaten onlarda biliyor kaybedeceğini hinlik peşindeler,sadece %20 tabanını sağlam tutmaya çalışıyorlar,oda pek sağlam sayılmaz,aç ayı oynarmı !!!
Süleyman Demirel,Enflasyon
https://www.youtube.com/shorts/jUy9IbJ3F2c
Demirel 35 yıl önce bugünü söyledi: Buna Kristof Kolombun yumurtası derler.
RAE'ye göre (Real Academia Española – Kraliyet İspanyol Akademisi), Kolomb'un yumurtası, görünüşte büyük zorluklar içeren ancak ardındaki triği öğrenince kolaylaşan şeyler olarak tanımlanıyor. Bir nevi gerçekleşmesi basit ama daha önce kimsenin gerçekleştiremediği fikirleri betimlemek için kullanılıyor.
''Egg of Columbus''
Kolomb'un yumurtası
Kristof Kolomb, Amerika keşfi sonrası döndüğünde İspanyol üst sınıfı kendisini küçümsemiş ve "Siz Amerika'yı keşfetmemiş olsaydınız, bu mecliste tecrübesiyle orayı keşfedecek birçok İspanyol denizci var" demiştir.
Kolomb, bunun üzerine masaya bir yumurta istemiş ve "beyler! iddia ediyorum içinizden kimse bu yumurtayı benim yapabileceğim şekilde, hiçbir destek olmadan masanın üstünde dik durduramaz" demiştir.
Masadakiler birer birer denemiş fakat başarılı olamayınca yumurtayı en son Kolomb'a vermişler. Kolomb, yumurtayı tabağa hafifçe vurup, bir ucundan kırıp diklemesine oturtunca, çevresindekiler bunun zor bir iş olmadığını söylemişlerdir.
Bunun üzerine Kolomb "Şüphesiz, zor olan bunu düşünebilmektir." demiştir.
Columbus yumurtası (egg of columbus) adıyla bilinen bu olay, farklı düşünmenin önemini temsil ederken terim olarak her dilde kendine yer edinmiştir.
Columbus'un yumurtası, gerçekleşmesi basit ama daha önce kimsenin gerçekleştirmediği fikirleri tanımlarken kullanılmaktadır.
kapalıçarşıda dolar 18,37 olmuş. Piyasa 18,23. İlk defa böyle fark görüyorum