Aracı kurumun sahiplerinin yakınları nispeten düşük faiz kullanıyordur, yönettikleri fonlar ile işlemleri destekliyorlardır.
Saf vatandaşa yıllık bileşik %100 üzeri dendi sohbet odasında.
Printable View
MSCI Kriterleri var deniyor.
Bu olabilir.
https://www.msci.com/documents/12961...a-fbdaafed579f
https://i.hizliresim.com/7y4aa5c.jpg
Kafadan atma bir komplo teorisi:
Gece güneşin ışıkları veya bilmediğimiz dalgalar vs olmadığı için cinler daha rahat çalışıyor olabilir.
Bir de telefon işlerini zorlaştırıyor olabilir.
Slm.
Lastikleri geçen hafta aldım.
Iyi gibi derken .iyi .
Uzunlar yanıyor ama kullanmiyorum.
Tek far ile geldim.menzile vardık.(alanyadayım şu an).
Genelde buyuk arac arkası gittim .
Not sandıklı ve ısparta girişde 2 kez polis cevirdi.
Alkolden gectik.
"farın biri yanmıyor galiba "dedi.
"Evet farın biri yanıyor" dedim.
O bos kısmını gosterdi ben de dolu:)
Bir ara işsizliği önlemek için karayolları kenarlarını yeşillendirelim önerisi vardı. Sonradan Binali Yıldırım artık biz anahtar teslimi fabrika kurup işletmeciye satacağız dedi sonuç çıkmadı.
Akşam Kontrolmatik sahibi sohbet odasındaydı.
Özellikle rüzgar ve solarda izinlerin alınması vs prosedürler uzun sürüyor dedi, belki memurlar işlemlerde ayak sürüyor.
Özellikle enerji projelerinde anahtar teslimi işler yapılmalı ya da projesi hazır, izinleri alımış işler ihale ile işletmeciye satılmalı. Emlak GYO o şekilde emlak projeleri yaptırıyor. Enerji işinde ona benzer bir modele geçilmesi lazım. Kamulaştırma, ÇED izinleri vs kamu ile daha hızlı yapılabilir, uygun yerler (tarımsal arazi, orman) ve diğer kamu menfaati korunur.
Solarda Güney iller şanslı ama tüketim Kuzey ve Batı'da, yeni iletim hatlarını yapılması gerekiyor gibi. Rüzgar alan yerlerde de iletim hatları veya yeterli yerel tüketim yokmuş.
Bnce problem, dünya işlerinden ve yeni iş alanlarından anlayanlara çok fazla iş vermek istemiyorlar, ahiret işinden anlayanlarda ne güçlü sermaye ne yeterli girişimcilik know how'ı var, hazır löp işlere konuyorlar.
Karsan faaliyet raporuna baktım kabaca 6 ayda 15 bin Renault Megane üretmişler, anlaşma yıllık 55 bin demişlerdi. 6 ayda henüz o ivmeye ulaşamamış gibi.
AK YATIRIM
hergün alıyor, ümit veriyor da
SANAYİ kağıtları zıçmış durumda, (akşam tv de vardı, bilmem satışları o kadar düştü, bu kadar düştü... karları şöyle düşecek neyin diyipdurudu yine birisi )
bankalar desen hergün tavan yapacak halleri yokya (eveli gün gece VAKVAK ile HALK dediler, yazdım % 7 düştüler )
4 banka ile bu endeks nereye kadar taşınabilir ki ?