sn. TH
Niye önce holdingler?
Niye sonra da çimentolar?
Izah etmeniz mümkün mü?
Printable View
2000 Ocak ayında endeks 20618 te zirve yaptığında dolar kuru 55 kuruştu yani endeks 3.8 cent ediyordu. 14 ay sonra 2001 Martında endeks 7000 in altına indiğinde ise dolar kuru 1.80 lira idi yani endeks 3.80 centten 0.38 cente inmişti dolar bazında. 14 aylık süreçte endeks nominal bazda %66 düştü ama dolar bazında %90 düşmüş oldu en tepeden en dibe.
Valla krizlerin içinde piştim ben. İlk tanık olduğum kriz 38 yıl önceki 1987 krizidir. Program treyding yüzünden ABD de çıkan bu kriz tüm borsaları hemen sardı. O zaman Ohannes abinin yanında trainee borsacı idim. 1989 ve 1994 krizlerinde ise meşhur Yavri üstadın yanında çalışıyordum. Her ikisi de, Ermeni kökenli bu büyük üstatları rahmetle anıyorum toprakları bol olsun.
Bu da beni 38 yıllık tecrübeye sahip bir borsacı yapıyor. Bugüne kadar 1 düzine kadar krizi yaşamış biriyim. Artık bağışıklık kazandım krizlere.,😊
TH abi yahudiler para kosnusunda çok akıllı ve mantıklı yatırım yapar derler. siz ne olduda %100 gittiniz ykbnk aldınız. kuzu hoca hedef 16 tl falan, bu hafta 18 diyor... size kızıyor, söyleniyor. benimde banklar portföyde ağırlıkta idi. epey zarar yazdım.. bir ayda %35 gibi :agla:
endeks 10800, xbank 17100 idi imamoğlu krizi öncesi,
şimdi endeks 9320 xbank 11560 olmuş.... yani xbank kadar düşse idi bist100 endeksi 7300 seviyesine inecekmiş...
resmen banka hisselerini boşaltmışlar. cuma günü de en dipten kapattılar...
düşünsenize o eski krizlerdeki gibi yabancı oranı % 65-70 olsa idi...
banka hisseleri hala çöküyor.. ykbnk stop olmayı düşnüyomusunuz... beklentiniz nedir.
Ukraynanın yeniden inşası için 500 milyar euro konuşuluyor. Bu paranın yarısı AB fonlarından gelecek. Diğer yarısıı da IMF EBRD Dünya Bankası gibi kurumlardan.