Originally Posted by
keko
bu konuda senin ile hem fikirim...bana göre de döviz yükselişi aşırı fiyatlandı ve hisse aşırı düştü...gerçi son döviz yükselişi ile blcyt a 53 milyonluk döviz borcundan dolayı yaklaşık 3,00-3,5 miyonluk ekstra yük bindi...ama geçen yıl da buna benzer bir durumda olmasına rağmen iyi kar getirmeyi başarmış bir şirket...
şirket in iştiraklerinden olan biteks tekstil kapasite artışına gitti....demek ki son çeyreklerde artık üretimleri talepe yetişemedi ...yani fuul kapasite çalıştılar...zaten daha önce yatırımcı ilişkileri ile görüştüğümde işlerinin çok iyi gittiğini söylemişlerdi...özelikle yeni makina alımı ile çok kaliteli ürün üretmeye başlamışlardı buda talebi çok artırarak 84 milyon civarlarında olan ciroyu 144 milyon tl lere çıkarmış idi...demek ki son çeyrekte tahminlerime göre 40-45 milyon ciro gelebilir..
son çeyreklerde kar marjı diğer çeyreklere göre daha iyi idi..mesela diğer çeyreklerde yaklaşık net kar marjı %10 iken ,ilk çeyreklerde %12 olmuştu...şimdi bu oranı olası çeyrek cirosuna uygulayacak olursak yaklaşık 4,8-5,4 milyon kar gelebilir..bir de stoklarında 16 milyon civarı mal vardı son çeyrekte hammaddeye %5-10 aralığına zam geldi...stoktan da 1-1,5 milyon civarı kar yazabilir...
toplam kar 6-7 milyon aralığına gelebilir tabi dövizin törpülemesi ile geriye 3,5 milyon civarı net kar kalabilir..benim beklentim de budur dostlar...yani geçen yılın aynı miktarı kar getirebilir bu çeyreklerde...