-
hisse tam da düzeltmesini tamamlamış çıkma hazırlıkları yaparken bu haberin gelmesi kötü oldu...2 milyon civarı lot parası olanlar için çok değil bir çok hissede bu tür miktarları alabilecek yatırımcılar vardır...yeter ki bilançosunda bir sıkıntı oluşmasın...şu ana kadar gördüklerimize göre şirket yeniden yapılanma ve atılım sürecinde ve bu süreçte yeni yeni bilançolar güzelleşmeye başlamış...bu bilanço ile piyasa bu satışlar rahatlıkla karşılar...
-
Ortak satisi her zaman olumsuz algilanir, normal kosullar altinda... Ki dogal olani da budur... Hisse satan ortak genel kurulda bazi konularda serh de dusmustu... Bir anlasmazlik olasiligini hesaba katarak dusunmek yerinde olur. Gecen seferki 550 bin lotta da ayni yontem izlenmisti... Ve cok cabuk halledildi o is...Yine kagit hareketliydi ve o mal 1.7xlerde eridi gitti piyasada ve yukselisi de ivmelendirdi... Daha dikkatli irdelemek gerek bence...Ancak bugunku tutunma cabasi gercekten takdire sayandi, hareketi cok begendim, acikcasi...Kagidin tarzi devismis adeta... Belki 2 gostergeyi gozonunda tutarak islem yapmak gereklidir bilmiyorum... Mayisa kadar daha cok inisli cikisli ( ki ben 3 ileri bir geri bekliyorum) hareketi olqcak ve hikayesi (aslinda hikayeleri) cok guclu...
Ama ne kadar ucuz olursa olsun gecen yil bugunlere gore yuzde yuzden fazla primli ve guruplardan bazilari kagidi terk ediyor, sıkıstırılıyor veya farkli hesaplar olabilir... Takas dokumleri bile yaniltici olqbilir bu durumda ki gecmiste her turlu kullanildi bu dokumler...Ancak acik olqn husus su ki, uzun vadeli dusunenler icin bedavadan az pahqli...Hele de 1 milyar hasilat, artan karlilik ile degerlendirildiginde evladiyelik kismin oranini artirmak akillica bana gore...Selamlar, bol kazqnclar...
Yatirim Tavsiyesi Degildir...
-
13,9 milyon lot dolasimi olan bir hissede 2 milyonluk bir satis azimsanmamalidir...Hissenin tepesindeki Demoklesin kilicidir... Gecmiste Gsd holdinge goz actirilmamisti gunumuzde de bunun en belirgin orneklerinden birisi Gentas'dir. Kagit en az Silvir kadar bedavadir... Tam hareketliginde Genpaz (simdi Celik de eklendi ona) kucuk bir satis koyar tahtaya (gecen seansta 1 kerede 1 milyon lot koyulmustu) moraller bozulur, kanatlar kirilir. Cunku geride bekleyen 7 milyon lot daha vardir. Ve kagit bedavadan islem gormeye devam eder. Umarim bosunadir bu ve benzeri endiseler(imiz)
Yatirim tavsiyesi degildir...
-
Bu adamın sattığı geçen seferki mal resmen anlaşmalı bir şekilde birine verildi. Bunu canlı olarak izledim, takip edenler görmüştür. Bu sefer de aynı olacak. Bu mal, birinin elinde sirküle ediliyor ben takip ediyorum. Ben şimdi gördüklerime ve yaşadıklarıma dayanarak şunu düşünüyorum; acaba bu amcanın borsada amcası mı var. Nasıl olurda 2 kademede sen bu malı satarsın, hele ki hacim yokken. O gün hacimsiz şekilde 1.65 açıp 63 görüp 83 e gitti. Dönüşte amcam malı okuttu. 1.72 74 arasından. Ben bu adamın malı çıktığına inanmıyorum asla ve kat 'a. veya anlaşmalı olarak çıkıyor. veya anlaşmalı olarak tahtanın sahibine piyasadan devrediyor. Ben böyle düşünüyorum. Eğer devrettiği kişi patron değilse spekle mi çalışıyor acaba? Yoksa hepsi işin içinde gelmeyen mal var, ve o malı yukarı harekette kafalarına yememek için piyasaya ekstra mal sürüp katalizör etkisi yaratmak mı amaçlanıyor.
Bir diğer konu bu mal kimde olduğu belli olmayan Toplam fark adı altında takasta saklıydı daha 10 güne kadar, kadavradan çıkardılar deltaya aktı ondan sonra yukarı hareket başladı, şimdi de haber geldi. Bunların hepsi birbiriyle bağlı, cevapta yukarıdaki ihtimallerden biri bence. Kimseyi etkilemek için yazmadım, gördüğüm bu. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın.
-
Bu hisseye her geçen gün daha da ısınıyorum. Aslında hisse seçimim çok zordur. Hatta şunu söyleyebilirim ki, borsa tecrübeme göre, şimdiye kadar gördüğüm alınabilecek en cazip hisse.
-
Geçmişteki satışın hisseyi bir süre için yataya bağladığını ,arttışı durdursada satış fiyatının altınada indirmediğini görüyorum:yanılıyor olabilirimde.
Bu durumda uv ciler için v biraz daha u olacaktır en kötü.
Hissede kendimce yüklüyüm ortalamam düşük olsada stresliyim.Gönderilerim ,tahminlerim için kusura bakmayın.
ytd
-
Bu satacak ortak, Yönetim kanadında değil arkadaşlar. Hissedar olmaktan başka bir bağı yok.
-
Sn knox, bugün bana laf çaktıran kişiye bile tepkim nazikti. Sizler sabaha kadar sorsanız cevap vermeden usanmam.