Yok be abi bende nerde o gadder cesaret?Alıntı:
146665 adet dolareste merkes sort açmış abey.......
bunlar varya aynı senin kafadan
Ben burda bir kac defa MB'si direk girsin borsadan hisse senedi alsin deye yazdim emme vadeli piyasaya girip, kumar oynasin diye birsey yazmadim. O kadar deel be ya. Mbsinin kumar oynamasina karsiyin.
Etin ne, budun ne abi? Fena yamultabilirler yani...Gecenlerde ppk'dan bir istifa olduydu????? Istifa eden Kalkinma Bankasina atandi falan diye huberler ciktiydi. Bu istifayi, bu mihvalde dusunmek icapeder.
Gecmiste benzer bir olay Hong Kong'da olduydu. Soros ve Robertson fonlari Hong Kong'a saldirdiladi. Hong Kong borsasinda hisse senetlerini aciga satip, peralari dolara cevirip, disari cikariyorlardi.
Hong Kong MB'sinin basinda Robert Yamm deye bir yigit var idi. Robert Yamm ilk hafta elindeki cephane ile doviz piyasasina mudahale etti, tabii Hong Kong dolarindaki kan kaybini durduramadi. Sonraki hafta direk borsaya girdi ve hisse senedi almaya basladi. Ulla Soros popounun ustune oturuvedi.
Bati dunyasinin ekonomi bakanlari, basbakanlar ve devlet baskanlari hep bir agizdan cigirdilar, "serbest piyasaya mudahale yannistir"
deyu.
Soros, Robert Yamm'in elindeki cephaneyi yannis hisaplamisti. Neticede kapali kapilar ardinda gorusmeler yapildi, Soros ve Robertson g.tlerine teneke baglanmis vaziyette Hong Kong'u terk ettiler.
Robert Yamm artik bir kahramandi.
Fakat emekli olduktan kelli, yaptigi bir aciklamada "keske yapmasaydim" demistir.
Son soz, cephanen varsa ve piyasalarina saldiriliyorsa ne gerekiyorsa yaparsin, kazanirsan superman olursun. Emme kaybedersen "kurban" olursun.
Analez temam...