Bunu biran önce uygularlar umarım. fon değişim hakkımı bitirdiğim için bekleyip duruyordum.
Printable View
Yasadigim ulkede 12 degisiklik hakki var ama 6'dan sonrasi icin 50 euro ucret oduyorum. Umarim ucreti mukabil olmaz:)
bizde fahiş bi ücret olacağını zannetmem. operasyon işleyişi oturmak kolay değil tabi.
-dünya-
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-620377
Merhabalar üstadlar şimdi ben şimdi 26 yaşındayım uzun vadeli yatırım sepetime besi eklemeyi düşünüyorum. Sizden deneyimleriniz hakkında bilgi almak istiyorum. Amacım uzun vadeli sepetimi üç ayaktan oluşturmak ilki sp500 endeksine aylık yatırım, bese aylık yatırım ve beğendiğim fonlara aylın yatırım buna göre 10-15 yıllık süreçte tabii ki ömrümüz olursa plan yapmak
Arkadaşlar bir sorum olacak
Bes fonlarında değişiklik talebi yollaninca fon değişimi bir sonraki gün oluşan fiyattan mi gerçekleşiyor ?
Tefas fonlarinda olduğu gibi mi ?
BES ve TEFAS birbirinden temel anlamda farkı olmayan yatırım enstrümanları. Sepetteki aynı yumurtalar yani. 26 yaş için BES erken, madem fon piyasasına ilgi duyuyorsun 46 yaşına kadar TEFAS fonlarına yatırım yap. Sonra kalan 10 yılda bu fonları bozup maksimum tutarları yatıra yatıra BES'i tamamla ve devletten en yüksek oranda katkı payını alıp emekli ol. 56 yaş fazla bir yaş değil, kalan günlerini de paranı yiyerek geçir.
SP500 konusu beni aşar.:)