Bir hafta sonra 1.çeyrek bilançoları hazırlanmış olacak
Ben bu kadar yüksek kurlarla kar geleceğini tahmin etmiyorum..
Dolar neredeyse 4 TL olacak
Printable View
Bir hafta sonra 1.çeyrek bilançoları hazırlanmış olacak
Ben bu kadar yüksek kurlarla kar geleceğini tahmin etmiyorum..
Dolar neredeyse 4 TL olacak
ortak % 77 razi ihracat yapıyor....zaten razi düzelmese işimiz yaş....üre fiyatları düşmesin dolar çıksın....geçmişte böyleydi gübretaş zarar yazıyordu ama razi mükemmel kar yazdığı için kayboluyordu.....gübretaş hammadde kaynağında yatırım yapmadığı sürece bu sorunlar hep olacaktır....yüksek kur raziye yarar gübretaşa yaramaz...
doların 4 tl üzerine çıkacağı kabak gibi belli şirket bunu seyrediyorsa batsın onlarda bizde kurtulalım...
Ortak 31.12.2017 de de kur yüksekti ama Razi 8 milyon zarar açıkladı.... Demekki yüksek kurda raziyi kurtarmıyor.....
Sirketin konsolide bilançosu çok bilinmeyenli denklem gibi.
Razi ithalat ve Ihracati dolarla yapmasi, irandan gelen temettu parasinin iran riyalinin tl ye çevrilerek verilmesi, gubretasin dolara endeksli ithalat yapmasinin zararı... Gübre bize matematik formülü bile yazdıracak az kaldi
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
burada sıkıntı dışa bağımlı dışarıdan hammadde alarak değirmeni çalıştırmaya çalışan bir gübretaş var....biz niye diyoruz kur riskini ortadan kaldırmak için kaynağında fabrika veya ortaklık.....iran iyi bir yatırım oldu ama yeterli değil fosfat yatırımı olmadan yarım kalan hikaye oluyor.....onunda olacağı şimdilik zor görünüyor...yönetici kalitesi yerlerde geziyor...bu faizlerle yatırım zor diyenden ne beklenir...ağzına lokmayı versen yutamaz bu insanlar....