JP Morgan Dünyadaki tüm gümüşü toplamadan gümüşe nefes aldırmayacak gibi görünüyor. Ben %60 altın, %20 gümüş, %20 döviz ile devam ediyorum. Hareket başlarsa gümüş miktarını arttırırım.
Printable View
Mevduat kaçışı tehlikesi olduğu için cesaret edemezler diyorsan olabilir ama yasal engelden dolayı yapamazlar diyorsan o engeli kolayca aşarlar. Anayasaya aykırı yasalar bile olsa AYM engelleyemez..
AB üyesi Güney Kıbrıs'da banka hesaplarından yüzde 30 vergi alındı faizden de 20 stopaj kesildi..
Türev piyasasını denetlemekle sorumlu sorumlu olan ve 2019 yılı nisan ayında görevinden ayrılan başkan, 23 ekim 2019'da yaptığı açıklamada 2017 yılı sonunda bitcoinin yükselişini durdurmak için ona türev getirdik demiş.
Altın neden yükselmiyor, gümüş neden yükselmiyor şu neden yükselmiyorun sebebi karşılarında türev olması. Yani açığa satış yapabiliyorsunuz demek. Böylelikle balon artışlar görülmediği gibi olması gereken fiyattan da düşük seyredebilir.
Bu yüzden jp morgan 2-3 yıldır gümüş toplamışmış vs. hikaye. Artabilir de düşebilir de. Ben jp morgan olsam bu haberleri yaydıktan sonra gümüşe yukarı doğru bir gaz veririm, aylarca beyinleri yıkanmış yatırımcı da longlamaya başlar sonrasında ters hareketle kuruşlarına kadar alırım.
Esed rejimi, Rusya ve İran destekli grupların İdlib'e saldırıları nedeniyle son 5 günde en az 80 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti. Edinilen bilgilere göre yeni gelen sığınmacılar, Türkiye'ye alınmayacak.
Türkiye ile Libya'nın BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı anlaşmanın Meclis'te onaylanması sonrası bölgeden kriz çıkarabilecek bir haber geldi. Ülkede muhalif gruplara öncülük eden General Hafter'e bağlı güçler, mürettebatında Türklerin olduğu gemiye el koydu.
Reuters'ın haberine göre; General Halife Hafter bağlı Ulusal Libya Ordusu'na (ULO) ait bir deniz muharebe aracı, Libya karasularında, ülkenin doğusundaki Derne açıklarında gemiyi durdurdu.
ULO Sözcüsü Ahmed Mismari, İngiliz haber ajansına yaptığı açıklamada, denetim ve yükünün teyidi için geminin Ras El Hilal Limanı'na çekildiğini söyledi.
Hafter güçleri, geminin durdurulduğu anları ve sorgulama görüntülerini yansıtan bir videoyu Reuters haber ajansına verdi. Ayrıca üç Türk mürettebatın pasaportlarının fotoğrafları da Reuters'la paylaşıldı.
Sosyal medyada geminin petrol taşıyan bir tanker ya da kuru yük gemisi olduğu yolunda muhtelif iddialar var.
https://veryansintv.com/dicle-elektr...rani-yuzde-86/Alıntı:
Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, hizmet verdiği altı kentte kayıp-kaçak oranının yüzde 86 olduğunu bildirdi.
Kamu kuruluşlarını da çıkarsak kayıp-kaçak %100 demek ki..
Suriyelilere harcanan 40 milyar doları Türk halkına ödetiyorlar da bu elektriğin parasını Ermenistan'a Yunanistan'a mı ödetiyorlar acaba! Bu kıyakçılık PKK/hdp'e oy vermeyen yerlerde de yapılsa olma mı?
Arkadaslar artik altin gumus muhabbetini bitirin isterseniz yada onlarin forumlarinda yazin.
Dün gece eski Türklerde nardugan bayramı olarak kutlanan, en uzun gece şeb-i yelda idi...
"şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir
mubtela-yı gama sor kim geceler kaç saat.."