Tam bir icraatçı,
Sistem başarılıysa ve faiz güdümlü nokta atışlar hedefi buluyorsa tebrik etmek lazım.
Akşam olunca bilançoyu tartışacak bol vakit olur nasılsa.
Printable View
9 aylık hasılat 150 milyar TL. 3. çeyrekte oluşan 50 milyar TL hasılata karşılık 800 milyon TL net kar geldi. Gelir olarak 3 aylık net kara eklenen 950 milyon TL lik ertelenmiş vergi giderini düşersek 3. çeyrekte 150 milyon TL zarar ortaya çıkıyor demiştim. Yapılan devasa hasılata rağmen şirketin karlılığı çok güdük kalıyor. Temettü verimi de çok düşük. Öte yandan yeni yatırımlar, yeni borçlar vs şirket devamlı para yiyor. Bu gidişatın değişmesi gerekiyor ama bunun katalizörü ne olabilir ki?
Yazının eregl ceye çevirisi.
9 aylık hasılat 150 milyar dolar ve 3ç de oluşan 800 milyon bitcoin kar ile birlikte hisse ilerisi için çok ümit verici bir pozisyonda. Yüksek temettü verimi ile 10 sene içinde 10.000 dolarlık yatırımınızı 9.561.001 dolar olması işten bile değil.Şirket adete nakit basıyor. Hatta bitcoin ons altın gümüş ve platin basımına da geçeceğinin haberleri çok yakında düşecek. Nasıl bir dangalaklık olabilirde bu hisse düşebilir.
.........
Bazı arkadaşlar için çevirdim. Rahatsız oluyorlar malum.
Önümüzdeki 5 yıl boyunca her Ocak ve Temmuz ayında 32 şer milyon dolarlık faiz ödemesi var. Şu anki kurdan bilançoya 2.5 milyar TL ye yakın bir yıllık yük bindirecek bu. 5. yılın sonunda da 750 milyon dolar ana para ödenecek. Gelecekteki bu tür maliyetleri şimdiden planlamak lazım. Eğer olur da demir çelik sektörü toparlanamazsa, net kara gelir olarak eklenen ertelenmiş vergi gideri de artık kurtarmaz. Makyaj yapsan bile bir dereceye kadar idare edersin, bilanço özürlüleri bir noktaya kadar geçiştirirsin ama sonra sobe derler.
Çevirisi.
Şu anki kurdan bilançoya önümüzdeki 5 sene boyunca her ay 32 milyar dolarlık faiz geliri olacak. 5. yılın sonunda ise 750 milyon bonibon ana para girişi olacak. Gelecekdeki bu bonibonları kimsenin farketmiş olması çok garip. Şimdiden üzerine atlamak lazım. Üzerine birde demir çelik sektörü komple altın sektörü olarak küllerinden doğarsa yaşına başına fiziğine sarkmış me. lerine bakmazlar victoria secret modeli olarak sahnelere geri dönüş yapar.
TH bence sen kendi derdini dusun biraz . onun bilancosunu kurcala :)
bu arada bu forumda neden senin icin 1 kisi iyi bir kelime etmiyor ?
2 kisi fedor u gudubet diye itham ediyorlar ama butun forum senin gudubet oldugunu soyluyor :kahkah:
Alıntı:
ordaki iş bankası 2 lira iken batacak, göçecek, hükümet el koymalı diyordu.
bir de ukala cahiller gibi bold bold yazmış. girdim hemen çıktım.
Güzel bir çeviri olmuş Mathias. KY ler çok mutlu olmuşlardır artık.
Benim şirkete önerim şu:
Elinizde 50 milyar TL nakit var. Faaliyetlerinizden yatırımcılar açısından bir cacık olmuyor. Bari elinizdeki bu nakidi mevcut yüksek enflasyon ortamında işletip ondan aylık düzenli bir getiri elde etme cihetine gidin abi. Devlet tahvili mi alırsınız, para piyasası fonuna mı koyarsınız ne yaparsınız bilemem ama aylık %4-5 gibi bir getirisi olur bunun. Esas faaliyetinden para kazanamıyorsan bu faaliyetleri minimuma indirip alternatif araçlara yöneleceksin.
Bunlar benim gibi bir adamın görüşlerine itibar etmezler herhalde çünkü onların alayı 4 yıllık üniversite hatta İktisat veya işletme mezunudur. Ben ne mezunuyum? Hiç bir şey, sadece hayat okulu.
Erdemir'in kısa ve uzun bütün borçları toplam 179.8 milyar lira.
Alacakları, kasadaki para ve stoklardaki mal bütün borcunu hemen hemen sıfırlıyor...