-
2017-9 * BOYP
Halka Açıklık 13,40
F/K 0,00
PD/DD 51,62
NetKar/ Özsermaye -8,28
Sermaye 257.700.000
Öz Sermaye 46.381.027
Temettü Verimliliği 2,1309
Nakit Net Temettü 22.672.600
Net Kar -384.091.913
Piyasa Değeri 2.394.033.000
Senet Sayısı 257.700.000
-
Şirket batık durumda ama iyi dayanıyor.
-
İSTANBUL (AA) - Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, “Perakendeciler ve AVM’ler ayrılmaz bir bütün. Yaşadığımız bütün zorlukları, problemleri hep beraber aşacağımızı tahmin ediyorum, bunları el ele aşmak zorundayız. Karşılıklı anlayışla her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.” dedi.
AYD ve Akademetre Research Company tarafından düzenlenen "Türkiye’nin 1 Numaralı Markaları"nın ödül töreni Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Ödül töreninde konuşan AYD Başkanı Belgü, Akademetre’nin çok güzel ve detaylı bir araştırma yaptığını belirterek, ödüllerin en önemli tarafının öne çıkan markaların halk tarafından seçilmesi olduğunu kaydetti.
Akademetre’nin bu konuda hassas bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Belgü, şunları söyledi:
“Bu ödüllerde 9. senemiz oldu, inşallah devam edeceğiz. Ödülü alamayan perakendeci arkadaşlarımız üzülmesinler. Onlar da çok başarılılar. Kasım ayında cirolarımız 19,2 artmış AVM’lerde. Bu başarı bütün perakendecilerin gayretiyle oluyor. Bizler AVM yatırımcısıyız ama nihayetinde biz de perakendeciyiz. Perakendeciler ve AVM’ler ayrılmaz bir bütün. Yaşadığımız bütün zorlukları, problemleri hep beraber aşacağımızı tahmin ediyorum, bunları el ele aşmak zorundayız. Karşılıklı anlayışla her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.”
Belgü’nün konuşma yaptığı sırada Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’in de salonda olduğunu fark eden oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir’in “Yıllardır tartışmalı bir programda birbirinize dalmanızı bekledik, teessüf ederim.” demesi üzerine salonda gülüşmeler oldu.
Belgü’nün “Atışırmış gibi gözüküyoruz ama birbirimizi severiz.” demesi üzerine Öncel de “Doğru.” dedi.
Akademetre’nin Kurucusu Halil İbrahim Zeytin araştırmayı 14 ilde 1067 kişi ile yüz yüze görüşme yaparak gerçekleştirdiklerini söyledi.
Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın ise AVM’lerin artık sosyalleşme alanları olduğunu ifade ederek, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
- Ödüller sahiplerini buldu
Ödül töreninde, "Türkiye'nin 1 Numaralı Markaları"nın ödülleri sahiplerini buldu.
Söz konusu araştırma kapsamında, kadın giyimde Koton, erkek giyimde Kiğılı, günlük spor giyim ve çocuk giyim kategorilerinde LC Waikiki, bebek ürünleri-oyuncak Joker, ayakkabı-çantada Derimod, kişisel bakım-kozmetikte Watsons, ev tekstili-dekorasyonda Madame Coco, teknoloji perakendeciliğinde Teknosa, teknoloji üreticisinde Samsung, aksesuarda Atasay, self servis-restoranda Burger King, restoranda HD İskender, kafede Mado, spor malzemelerinde Nike ödüle layık görüldü.
Anchor Mağaza kategorisinde Boyner ve Teknosa, En Beğenilen Marka Yüzü kategorisinde ise Penti-Aslı Enver ödül aldı.
Törende ayrıca 1993 yılında Türkiye’nin ilk hipermarketi olarak açılan ve bu yıl 25’inci yılını kutlayan CarrefourSA İçerenköy’e 25 Yıllık Mükemmellik, Sürdürülebilirlik ve Başarı Onur Ödülü takdim edildi.
-
sayın hopuskos un verilerini ve bunun üzerine yapılan yorumları okudum. Kardeşlerim birşeyi göz ardı ediyorsunuz bu şirketin 600 milyon defterdeğeri olan iştirakivar. Beymen halka arzı ndan 300 milyon bekleniyor.Eğer denildiği gibi 20-25 liradan beymani halka arz ederse sadece %100 iştiraki olan beymenin piyasa değeri boynerin piyasa değerine yakın çıkacak 2000 milyon.Ayrıca Morhiponun Katarlılara 450-600 milyon arası satılacağıda konuşuluyor. Yani sizin anlayacağınız kedi burda ise ciğer nerde ciğer burda ise kedi nerde. Benim gibi bir çok kardeşimin büyük zarar ettiğini biliyorum. AMA 2018 bu zararlarımızı fazlasıyla kazanacağımız bir yıl olacak bu kadar sabrettik biraz daha. saygılarımla
-
2 Attachment(s)
Ek 13448
Ek 13449
tl bazında yaklaşık 2 yıldır, sarı çizginin (50 günlük ortalamanın) ve mor çizginin (100 günlük ortalama) altında kalan hisse değeri, bir süredir hem 50 günlük, hem de 100 günlük ortalama üzerinde takılıyor. Henüz mavi çizginin (200 günlük ortalamanın) üzerine çıkmadı. Ben anlamam ama üç ortalamanın da altında kaldığı sürece düşen hisse, herhalde ortalamalar üzerinde kaldıkça da çıkacaktır.
Dolar bazında ise aynı şeyler geçerli gibi. üstelik düşeni de kırmış gibi görünmekte. Bende 2018 yılında ciddi yükselişler olacağını tahmin ediyorum. İzleyelim ve görelim bakalım.
-
-
Boyner Holding, online perakende alışveriş platformu Morhipo.com'un yüzde 40 ile 60'ı arasında payını stratejik bir ortağa satmak için Ünlü&Co'yu yetkilendirdi.
Reuters'ın konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre, aralarında büyük Ortadoğulu bir perakende grubunun da yer aldığı dört farklı grup satışla ilgileniyor.
2011'DE KURULDU, 400 MİLYON TL CİROYA ULAŞTI
Boyner Holding'in 2011 yılında çatısı altında kurulan Morhipo.com'un yıllık cirosu yaklaşık 350-400 milyon TL aralığında bulunuyor.
Konuya yakın bir kaynak Morhipo.com'nun ciro çarpan değerinin 1-1.5 aralığında olabileceğini belirterek, "Şirketin stratejik bir hissesinin satışı söz konusu olacak. Yüzde 40-60 arasında stratejik bir ortaklık düşünülüyor" dedi.
Konuya yakın başka bir kaynak da satışta Morhipo.com'un stratejik bir hissesinin satılacağını belirterek, ilgililer arasında özel girişim sermayelerinin de olduğunu ifade etti.
Konuyla ilgili olarak Boyner Holding ve ve Ünlü&Co'dan bir açıklama yapılmadı.
06 04 2017
-
21 Haziran’da ‘en uzun gün’ü kitlayan Morhipo.com, 21 Aralık’ta da ‘en uzun gece’ kampanyası düzenledi. Morhipo.com’un Genel Müdürü Şule Kuban’ın açıkladığı rakamlara göre; 21 Aralık gününde sipariş sayısı bir önceki haftayla kıyaslandığında yüzde 45 artış gösterdi. Toplam ciroda ise yüzde 60’lık bir yükselme yaşandı.
‘1 saatte tükendi’
En uzun gecede kadınların daha fazla alışveriş yaptığını belirten Kuban, “Bu güne özel hazırladığımız ‘hepsi 21 TL’ kampanyamızda yer alan giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünleri ilk bir saat içerisinde tükendi. 21 Aralık özel indirimlerimize en çok rağbet gösteren şehir ise yüzde 30 oranla İstanbul, onu yüzde 11 ile Ankara ve yüzde 6 ile İzmir takip etti” dedi.