Bedelsiz hisselerin KV ve OV için zerre önemi/faydası yoktur. Ancak UV de o da hisse iyi prim yaparsa olur o kadar
Printable View
Burasi borsa kimse kesin konusamaz ama az biraz borsadan anlayanlar donmek uzere oldugunu gorur. Benim icin tek mesele tum porfoymu yoksa bir kismiylami yoksa riski aldim borsaya girdim
17 eylülde soda kendi hissesini almıştı.5.67---5.81 aralığından 3.5 milyon lot. Hisse neredeyse aynı fiyatta..
sayın arkadaşım,burada soda uçacak kaçacak çok ucuz gibi laf eden laf ebeleri klavye kabadayısısı kişilere inanmayın.doların yükselişi frenlendikten sonra hissenin normal fiyatı üç aşağı beş yukarı buralardor.dönemsel karı 150 -200 milyon arsında gider gelir. temettü getirisi var ama oranı düşük.bir yıla yakın hissede kaldım zararım yok ama çok daha iyi durumda olan hisseler varken sodada demir atmak zaman israfıdır.buradan çıkıp ereğliye ve aksaya geçtim çok şükür zararımı kurtardım.8,9 tl den aksa 6.68 ortalamayla ereğlide karar kıldım.aksada hedefim 17-18 tl ereğlide hedefim 14 tl orta vadede.
soda hissesinde yatırım bitene kadar ki en az 4-5 yıl zaman ister fiyatlama çok yüsek olmıyacaktır.yatırım biterse şu anki fiyatının en az üç katı olacaktır,diye tahmin ediyorum. hepinize bol kazançlı ve sabırlı günler dilerim.
yatırım tavsiyesi değildir.
Her yil Soda karini %20 artirsa ve hisse fiyati da o oranda artsa 4 yilda %100 artmis olur. Şu an 6 lira desek 4 yil sonra 12 lira eder.
Bozoklu beyin dedigi gibi 3 kar artis olursa 18 lira eder.
NSHYDN 4 kat, BARBA 5 kat, yucin 12 kat diyebilir fakat aslolan piyasadir.
4 yil sonra bence 12-15 lira arasi olur. Yatirim.tavsiyesi degil kendi kisisel tahminimdir
Fazla negatif düşünüyorsunuz bence . Senede ortalama lot başı 1-1.2 ₺ kâr eden bir firma mevcut faiz koşullarında ederi 8 ₺’den aşağı olmamalıdır . Mevcut şartlarda yatırdığınız paranın amortisman süresi SODA’da 65 ay ve bence bu gelirleri döviz endeksli bir şirket için harika bir rakam . 2019’un ilk 3 çeyreğinde 81.2 krş dağıtılabilir lot başı kârı var şirketin 2019’u ilk 3 çeyrek ortalamasıyla yani 81.2/3*4 şeklinde bitirdiğini farzedip lot başı 1.08 ₺ kâr ile bu hesabı yaptım , 2018’e göre çok daha güzel oluyor durum zamanla develüe edilen ₺ kârı daha da artıracaktır şahsi beklentim 2020’de en geç 2021 mayısına kadar çift haneye oturmasıdır . Şişecam sodada hisse aldı 5.6-5.8’lerden bunlar hisse alıyorsa bu hisse caziptir , iş bankası grubu 2018 yazında işctr’de 3.7-3.8’lerden geri alım yaptı ve şu anki fiyatlar ortada %100’e yakın prim aynı zamanda isgyo’da geri alım yapıldı 0.97-0.98’lerden kısa sürede oluşan mevcut durum yine ortada . Bütün söylediklerim şahsi düşüncem olup asla yatırım tavsiyesi değildir .
Öncelikle burada yazmamış olmam,burayı takip etmediğim anlamına gelmediğini belirterek başlayayım.
Genellikle soda da yazan arkadaşlar ironi yaparak hem hisse ile hemde kendileriyle dalga geçerek çok da güzel paylaşımlar yapıyorlar. Ben istisnalar hariç hiç uçaçak kaçaçak diyeni görmedim.
Hocam bir tarafı överken bir tarafıda yerin dibine sokmamak lazım öncelikle,son 2 senedir U30 da yatırım yapıpta kazanılan bir tane hisse söylede eyvallah diyelim.Bir pegasus aklıma geldi belki başka istisnalarda vardır. Ereğli örneğini verdiğin için maazallah 10 küsürlü rakamlardan alan vatandaş bugün temettüsünü alsa bile anaparadan zararda.Örnekleri çoğaltmak mümkün de tarihsel olarak en büyük hisse olduğu için ereğli örneğini verdim..İnşallah istediğin arzu ettiğin fiyatlara ulaşırda ,yalnız burda da hisse taşıyan kendine göre bir beklentisi olan insanları da düşünmeden yorum yapılmaz . Zaten yaptığın yorumlarda bana göre doğru değil..