Bankaları neden satıyorlar diye burada çok soruluyordu işte cevabı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
Bankaları neden satıyorlar diye burada çok soruluyordu işte cevabı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Dolar değer kaybetmeye devam ediyor ama usdtry 7 tl.
Bayramda aşağı basarlar diye tahmin ediyordum taa 6.85 iken ama yanıldık galiba.
bilinmeyen bir sey yok ! ozel bankalarin doviz riski cok minimum, kamular ise son donemde problemli ?
yabancilarin elindeki tek takas silahi bu 4 banka + Tupras
bankalarin fk'si 3-4 bunlari satmak icin tek bir sebep yok
ama takaslar hizla el degistiriyor. yakinda kullanabilecekleri hicbir silahlari kalmayacak.
doviz problemi olmasa coktan bunlarin hisselerini TL'ye cevirirlerdi !
4 banka kabaca 15 milyar usd halka acik kisimlari ise 6 milyar usd yine kabaca ! hepsi yabancida olsa ki degil max. yarisi onlardadir toplasan 3 milyar usd yapiyor teknik olarak para degil
Thursday July 30 2020 Actual Previous Consensus
11:00 AM
DE
GDP Growth Rate QoQ Flash Q2 -10.1% -2.0% ® -9%
11:00 AM
DE
GDP Growth Rate YoY Flash Q2 -11.7% -2.3% -11.3%
Coronavirüs krizi nedeniyle Almanya ekonomisinde tarihi bir küçülme yaşandı. GSYİH, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre yüzde 10,1 küçüldü. Önceki yılın aynı dönemine göreyse küçülme yüzde 11,7.
Söz konusu küçülme, GSYİH hesaplamalarının başladığı 1970 yılından bu yana, bir yılın çeyreğinde yaşanan en büyük küçülme olma özelliğini taşıyor
dün de yazdım; dövizin hızla artışında tek problem bankaların açık pozisyonları değil... özel sektörün 160 milyar dolar kısa vadeli borcu var her sene çevirmesi gereken... dolar fırladı mı zaten halihazırda zorda olan şirketlerden birçoğu batar... bunlara kredi vermiş olan özel bankalar da o kredilerin üstüne soğuk su içer...
hangi teoriye göre ?
diyelim ki ben bankaya para koyuyorum ve bunlar kafalarına göre satıp ben istediğimde geri vermeyecekler mi?
sizin bahsettiğiniz cümle çok konuşuldu geçmişte, nitekim kendi müsrifliklerini haklı göstermek için halka ilk olarak "net rezerv değil brüt rezerv önemlidir" yalanını kabul ettirmeye çalıştılar.. bu aşamadan sonra diğerleri zaten çorap söküğü gibi gelir..
ben net rezerve bakarım.. yabancı ve diğer yatırımcılarda net rezerve bakar.. bu kadar vergi veriyoruz onlara yetmiyor, aslında hiç bir şey yetmiyor doymak bilmeyen kurabiye canavarı gibiler..ama kurabiye canavarının aksine hiç şirin değlller tabii..