Bu müteahhit tanıyorum sadece Benim bildiğim 4 tane lüks balık lokantası var .
Bu daire denize sıfır inşaat firması ve site olsa en az 2 katı fiyat ister .
Bence uygun bile yazmış ancak kendisini kurtarır kentsel dönüşüm yaptığı projeyi
Printable View
Şunun şurasında seçime bir buçuk yıl kaldı. Ya Mevcut yönetim seçimi kaybederse..? Bunlar giderse yabancı yatırımcı ülkeye saldırıp enflasyonun tek haneye düşme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir. Hep bunlar başımızda olacak mış gibi davranıyoruz..
Kredi çekip maaşıyla ödeme yapacak kişi mevcut dönemi değil gelecek 10-15 yılı tahmin yapmak zorunda
Ne bekliyorsunz arkadaşlar C sınıf bir arabanın 400-500 bin tl olduğu yerde ev fiyatının düşmesini beklemek hayaller aleminde gezmek olur, şuanki fiyatlar uygun bile daha artışların başlarındayız benim düşüncem.
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
7 gün boyunca Çanakkale de daire araştırması yaptım. Bir dostum bana şiddetle burayı önerdi ve 15 gün boyunca İnternetten tam bir kent analizi yaptık. Kalacağım yerden, gezeceğimiz noktalara kadar planlama yaptık. Yaşadıklarım çok acı ve umutsuzluk içeriyor.
- Gitmeden rezervasyon yaptırdığımız otel tam bir rezaletti. Gece saat 02 den sabaha kadar fuhuş ortamı. Ertesi sabah başka bir otele geçiş için para iadesi istediğimde red cevabı. Parayı yaktık ve Tanıdık bir polisin tavsiyesiyle royal pansiyon diye bir yere geçtik. O gece uyuduk ama aynı hikaye orada da oldu. Sonra ilerleyen zamanlarda anladık ki, kışın bu mekanlar böyle işlerle ayakta kalıyormuş ve denetlemesi gerekenler gözden uzak duruyorlarmış.
- Hemen hemen tüm daireler emlakçıdan satılık. Sahibinden sadece 2 tane bulduk. Onlarda emlakçı kuzenlerinin güdümünde satıyorlardı. Her daireye bakmaya gitmeden önce klasik sorularım ; 1. İskanı var mı ? 2. Binanın gerçek yaşı ? 3. Asansör kayıtlı ve kontrollü mü ? 4. Bina veya dairenin e-devlet üzerinden sorgusunu yapabilecek ortamı sağlıyormusunuz ?
Güya kurumsal ( remax , coldwellbanker vb. ) emlakçıların beni dinlerken yüz ifadelerini görmenizi isterdim. İsteksizce evet , tamam diyerek götürdükleri dairelerde evin içini gezerken düştükleri komik durumlardan ben zevk aldım ! Zira utanmıyorlardı. Havaalanı kenarında 4 katlı bir kentsel dönüşüm binasında 3. katı geziyoruz. Ev sahibi uzmanlıktan ayrılmış iş kuracağı için acil 400 bine razıymış, yoksa 500 den aşağı verilmezmiş.... Tamam, bu daireyi 400 bine alıyorum, tapu ve iskan fotokopisi, asansör bakım firmasının son bakım faturasını göreyim dediğimde ortamı buz kesti. Uzman çavuşun abisi bekçiymiş, '' Abi biz belgeden , kanundan anlamayız. Müteahhit dürüst adamdır, onunla tanıştıralım sizi soruları ona sorun. Bizi de müteahhidi de polis karakoluna sorabilirsiniz ...'' mantığa bakınız. Gülerek '' size bol şans. Bu memlekette ahmak çok, bir tanesine rast gelerek kendinizi kurtarın '' dedim ve çıktım.
-- 7 gün boyunca otelinden , lokantasına hiç kredi kartı kabul etmediler. nakit parayla çalışıyorlar. haliyle fiş- fatura yok. Otel fatura yerine konaklama makbuzu diye bir kağıt veriyor. Alo maliye deyince , bir dilekçe ile başvurmamız halinde gereğini yapacaklarını söylüyorlar. Bu da şehirde aslında yazılı olmayan bir anlaşma olduğunu gösteriyor.
- Gerçek Çanakkeleli 10 civarında güzel insanla sohbet imkanım oldu. O kadar dürüst ve samimiler ki , dolandırıldıkları mevzuları anlatırken bile kendilerini suçluyorlardı. Tam romanlarda okuduğum Anadolu insanlarıydı. Tıpkı ABD de yerlilerin kızılderililerin mallarına çöktükleri gibi bu güzel insanların mallarına çökenler, arsızca doymak bilmeden son lokmalarına göz dikiyorlar.
--- Son gün Emlakçılara '' Siz gerçekte benim kriterlerime uyan 12 daireyi sanki sadece kendi portföyünüzde gibi sundunuz. Hiç çekinmeden yanımda Sarı siteden bakarak diğer emlakçıyı aradınız ve ondan komisyon talep ettiniz. Sonuç , karşınızdaki insanı sürekli elinde parası olan kafasında akıl taşımayan, ahmak olarak görmenin rahatlığıyla hezimet. bakın 6-7 gündür sizin araçlarınızla gezdik, size çapraz sorularla birbirinizin gazıyla gerçekleri söylettim. Artık ben sizden som altın bile almam '' diyerek ayrıldım.
--- Çanakkale , akşamları cumhuriyet meydanı dedikleri yerde öğrenci kaynıyor. Tüm geçim öğrenciler üzerinden ( barınma, yeme, giyim, nakliye vb. ) dönüyor. Bu nedenle sokaklar yeme içme mekanlarıyla dolu ve rekabet yoğun. Tüm fiyatlar camlarda kocaman yazılmış. Havası çok güzel, Ankara da fazla yürüyünce nefes daralması varken , orada 10 km. yürümeme rağmen tık yok.
şehir içi ulaşım berbat. Dolmuş yok. Sadece belediye otobüsleri var. Onlar da insanlar üst üste. HES kodu uygulaması yüzünden dışardan kısa süreli gelenler çok sıkıntı çekiyor. Otogar hikaye.... Kepez dedikleri bölge biraz daha gelişmiş. Ünv. hastanesi, devlet kurumları o tarafa kaymış. Dardanel fabrikası koku salınca orası da çekilmez oluyor.
Çanakkale maceramız da olumsuz olarak noktalandı.