haaa birde şu emlakçıların kendilerince yaptığı fiyat taktiği meselesini anlatayım.
Sahibinde. com 450 bin yazan daireye gidiyoruz, içini gezerken başka bir emlakçı daire sahibini arıyor. '' Abi senin daireye 470 den alıcı buldum. Fiyatı 470 yaptım, haberin olsun '' diyor. Telefonu sesliye alan ev sahibi çok kalender ve mert insan olduğundan !! '' olmaz öyle şey kardeşim. Şu anda ben 450 den söz verdiğim insana evi gezdiriyorum '' diyerek bizi onure ediyor. Elbette bizden de takdir görmek istiyor. Ama ben '' Güzel kardeşim, ben bu eve 420 den bir kuruş fazla vermem, sen 470 lik müşterini kaçırma. Senin zarar etmen beni üzer '' diyerek dalgamı geçiyor ve hızla çıkıp gidiyorum.
Beni götüren emlakçıya '' siz şakamısınız , bu oyunlarla kimi kandıracaksınız, kendinizi oyalıyorsunuz '' dediğimde , sanki o da bu durumdan rahatsızmış gibi başlıyor bu mesleğin bir düzeninin olmadığından felan.... Abi bu daire bu şehirde bulabileceğin en güzel ve en hesaplı daire , düşünmene gerek yok. Kaçırma, yarın sabah alıyorum desen mümkün değil....... Klasik konuşmalar.