dolara bak bir yukarı bir aşağı....
Printable View
dolara bak bir yukarı bir aşağı....
enflasyonu düşürmek için yerli üretimi arttırmak lazım
ete zam geldi ithal süte zam geldi ithal meyveye zam geldi ithal buğdaya zam geldi ithal diye diye bu işler olmaz olmazda bunu yaparsan aracıların işine gelmez elindeki stokları kakalamay çalışan kurnaz mütahit aşkı bitmeden yürümez bu işler peki nasıl düzelecek bu sarmal :oleyo:
Testereli bir Aralık ayı geçiceğe benziyor.
Aralık 10 dan sonra yabancı cıngıl bell tatiline girer ,:)
20 yılda yerle bir ettikleri batırdıkları bir çok şeyi bir kaç "piyasa dostu" demeçle filan tamir edemezler.. üretim deniyor mesela.. nerede üretim yapacaksın ? istanbulda mı? nüfus Türkiye ortalamasının üzerinde arttı son 20 yılda.. denilecektir ki eskiden de artıyordu ?? bardak dolduktan sonra eski analojiler işe yaramaz.. 30-40 yıl once bardak boşken nüfus akışı oluyordu ama bardak doluyorsa engellemen gerekir..
ayrıca salgın gibi veya afet gibi şartlarda ekstra risk faktörü bir şehir.. insanlar birbirini çiğnemeden a noktasından b noktasına gidemiyor.. böyle yerde üretim olur mu?
peki bunlar ne yaptı?? sürekli imar izni ve betonlaştırma politikası ile istanbulun rantını hızlıca büyme ve paraya dönüştürmek istediler.
neticede bugün yaşadığımız şartları kötü bir ülke ortaya çıktı.. yapılması gereken anadoluya nüfus transferi.. başka türlü ülke düzelmez.. ilk once bozdukları nüfus yapısını düzeltmeliler.. anadolu bomboş.. kimse de bu rantiye düzenini fonlamak için fedakarlık yapmaz bundan sonra..vergi veriyorsun ama bunlar senin yaşam şartlarını daha da kötüleştiriyor sürekli.. böyle bir durumdan iyi şeyler çıkmaz..
Düşene yapışmış.
149 da çanak çömlek direnci var.
149 sonrası 148'e düşene onay indirip, çanak hedefine doğru kitleyerek son günlerde gelen 'diğer kısacıları' yakar mı acaba yoksa burdan bi tur daha kısa döndürür mü.