https://i.hizliresim.com/arkoyqd.PNG
Printable View
Bu Rockefeller J.P. Morgan Warren Buffet işlerinden bir sıyrılmak lazım. Burası Türkiye. Faizlerin/enflasyonun 1-2 olduğu stabil öngörülebilir bir ekonomisi olan kanunlar ve anayasa ile yönetilen ABD gibi bir rejim değil. Burada değil 10 sene 10 gün sonra kim kimi görevden alacak kim direksiyonu nereye kıracak ne olacak bilinmiyor. 2022 aralık ayında 24 dolardan aldım idi 2 sene geçti nerede ise geçenlerde yine 25 dolarda idi.
Orası doğru. Ama yeni insanlar görüyorum. O kitapları okuyup bizim borsamızda işlem yapmaya çalışan. Onlara şunu soruyorum. Warren Buffet in gelip kendisinin mal almadığı yerden sen hangi akılla onun kitaplarındaki fikirler ile mal alıyorsun. Yazık. Bir grubun içinden geçtiler yine şu son 7-8 ayda.
Son 3 ayda aldılarımdan %27 kardayım..üstelik borsanın düşüşlerinde bile ..ha %27 zararda da olsam umurumda olmazdı.. Foroto kafam rahat.... Ama bu iş psikoloji işidir.... Zararda da beklemek gerekebilir... Çok sık yaşadığım ama bekleyince hiç zarar etmediğim bir mekan borsa..... Yatırımdan önce psikolojiyi hazırlamalı... UV listemde kalmay devam edecek.. Şirket iyiyse ve iyi yönetiliyorsa sıkıntı yok bence..Şirketi doğru seçmek çok önemli.
Derinlik olsa gelir alır mı yani.? Allah aşkına . Olay derinlik mi. Bu hafta sonu Mehmet Şimşek görevde kalacak mı. kalmayacak mı. Nas a geri mi dönülecek. Bir slogan atılıp borsa çökertilecek mi. Yoksa birden bire ne olduğunu anlamadan dimdirek alınacak mı borsa.
Notumuz 10 sene önce yatırım yapılabilir seviyeye çıktı o günün ertesi gün başladılar 1.5 dolara kadar.
Olay sadece derinlik mi?
10 15 sene örneği veriliyor. O kadar uzuncu iseniz Tr borsasında işiniz nedir. Gidin dolarla fiyatlanan ve değerlenen yabancı borsalara bakın. Tesla apple amazon nvidia microsoft nerelere gelmiş ne olmuş. Burada 15 senede 5 dolarlık hisse 10 dolar oldu diye halaya duruyoruz da.
Yapcak bir sey yok.
Burdaki köfte bu kadar.
Ferrari hissesi aldım ben ufak ufak.
Napalım abi oturup ağlayalım mı?
Harcamadığımız parayı bir şekilde değerlendircez.hayat bu çilesi bitmez.
Yaşım 35 ruhum 70.
Neden dert çok.
İşten güçten kaçalım dedik daha çok çamura battık.
Bu hayatta önce bunu kabul etmek lazım.
Kahvemi içip dolaşmaya çıkayım ben.
Bol kazanç herkese.
Derinlik olsa gelirdi bence dede.Burdaki heyecan hiçbir yerde yok.
Nvidia vs tutturana da bol kazanç.O iş öyle kolay değil.
Ama size tavsiye ederim.bist fln hikaye diyorsanız yurt dışı borsasına bakabilirsiniz güzel kazançlar var hakkaten.
😀
Ytd