Aslında bize BEYAZ gibi İZFAS gibi (Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir) bereket tanrısı bişi lazım :)
Printable View
Aslında bize BEYAZ gibi İZFAS gibi (Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir) bereket tanrısı bişi lazım :)
Ben penguen gitmez manasında yazmadım, kitabı yazan spek için demiştim, bize siz kağıdı alın bekleyin diyorya, ona bir grafik koyarım hatta en az 100 tane koyarım 10 yılda para nasıl eritilirmiş görür ebesini :))
Zaten kitap yazan spek, eğitim satan borsa uzmanı... kelin ilacı olsa kendi başına sürer...
Ben sürekli olarak haşır neşir olduğum için "başkaları da biliyordur" diye düşünüyorum. Bu eğitimci yanımın eksik olmasından kaynaklanıyordur. Mühendis mizaçlı olunca herkes bazı şeyleri en azından bilir ve görür diyorum ama öyle olmadığını da biliyorum. Fakat bunu dışarıya nasıl ve ne şekilde aktaracağımı bilemiyorum...
O nedenle eğer gördüğünüz şeyler varsa ve söylemeyi ben atlıyorsam hiç çekinmeden her daim buradan yazailirsiniz... Ya bazen birilerinni bulması için öylece bırakmışımdır ya da ciddi ciddi herkes anlıyor/biliyor diye bahsetmemişdir...
Sizin gözlemlerinizi duymak benim için de aydınlatıcı olacaktır. Sistemi yarın inşaAllah elden geçirmeye başlayacağım. "Yeni bir sistem mi yazayım?" yoksa "bunu mu geliştireyim?" karar verme aşamasındayım. Siz ne dersiniz?
Aslında alt yapıyı hazırlamış ve ufak bir ipucu da vermiştim ama kimse farketmedi... Yeni Sistem yazacak olsam herşey hazır. Onun için tablo yeri bile hazır. Dikkat eden olmuş olabilir. Tabloların isimlerdirmesi de yapılmış durumda...
En bariz gözden kaçan ise Sistem 'e bir isim vermiş olmam. Fark eden olduysa tebrik ediyorum. :bravo::ok:
Ben de tam bulmaca gibi oldum ... :kmk: Dahası da vardır ama kimin neyi gördüğünü bilemiyorum ki???
Doğru hisse, doğru zaman ve daha önemlisi doğru miktar da alım yapmak lazım :)
Bunun için ya tahta senin olacak ya da TEMEL ANALİZ 'i çok iyi yapacaksın.
Bazı senetler hiç sebepsiz 10 katı yükselirken, bazıları hakettiği yere yıllar içerisinde zar zor ulaşır...
Bu konuda da aslında çalışmalarım olacak. Hepsine yetişemiyorum o nedenle herşey böyle yavaş yavaş oluyor. Temel Analiz bigim çok az ama gelitirmek için uğraşıyorum. Takas bilmem. Sadece Teknik Analiz ile böyle uzun soluklu hisseleri bulmak imkansız...
Sadece 3-5 tane seçersiniz, size birisi denk gelirse ne âlâ...
Ya da benim Sistem gibi bir Sisteme sıkı sıkı sarılırsınız ve elinizde sadece sağlam hisseler tutarak Sistem 'in dediğini harfiyyen yaparsınız; bu durumda tüm ana trendleri yakalamış olursunuz. Yatayda az birşey kaybetseniz de trendlerde fazlasıyla telafi edersiniz.
Sürekli hisse değiştirmeyle bu iş OLMAZ!!!