Originally Posted by
lutfu001
Kiminin parası kiminin duası derler, borsa içinde kiminin temel kiminin teknik analizi desek yanlış olmaz sanırım, bende bunların ikiside pek yok o yüzden kendi yaşadıklarımdan bir kaç satır yazayım,
Borsa işine başladım her yeni teknik indikatörü keşfettiğimde vay anasını bunu daha önce görsem şöyle yapardım böyle yapardım diyorum ama keşfettikten sonra da bir türlü durum değişmiyor, durum böyle böyle devam ediyor sözde trader işin piri yazıyor çiziyor öyle deniyoruz yine yem oluyoruz meğer adam bizi yemek için o yazıları yazmış Twitter da şimdi çok daha iyi anlıyorum, böyle böyle yaz yaz bitmez bir sürü olay, insanlık için küçük ama o dönem elimde olan ve benim için hayatımı bağladığım paradan ciddi paralar kaybettim sadece paramı değil insanlara olan inancım ve güvenimde zedelendi anlatılmaz yaşanır, yaşarken anlatıldığı kadar kolay olmuyor adamın eli ayağı boşalıyor, işlem yaparken kalbim ağzıma geliyordu... Kısacık yazı ama 2-3 senelik değişen hayeller değişen hayatlar diyeyim ben size...
Tüm bunlar olurken kimse elinden tutmadı mı demeyin çok güzel insanlar el uzattı, ama ben amiyane tabirle o elleri tutmak yerine kibarca beşlik çakmış gibi oldum kıymet bilemedim yada anlatılanların bu kadar kıymetli olabileceğini idrak edemedim, birine bir şey anlatmadan önce onun sizi anlamaya hazır olması gerekiyor bunu biliyordum ama ben borsa işini öğrenmeye hazır değildim bunu da uzun süre sonra anladım, şimdi size hep anladım anladım yazdım ama belkide 3 ay sonra şuan anladıklarımın yanlış olduğunu anlayacağım işte borsa böyle bir yer, her dönem her an farklı sonradan üzerinden vakit geçince anlıyoruz, geçen birinin bana 2 yıl önce anlattığı 30-40 dk lık konuşmada ne demek istediğini anladım geç oldu değil mi olsun ben şimdi onun benim için neler yapmaya çalışmış olduğunu anladım bana bu yeter.
Şimdi okuyanlar diyecek ki bu yazdıklarının bize faydası ne diyecek, burada yazan çizen az çok bu işi bizden önce anlamaya başlamışları bir kaç kez dikkatle okuyun herkesi her haberi dikkate almayın seçici olun, bilgi insanın hazinesidir bu hazineleri bu platformda karşılıksız bizlerle paylaşan herkesten Allah razı olsun
Psikoloji bu işin temeli bence herşeyden önemli ederi olan hisseyi uygun fiyattan alın piyasanın sizi yönlendirmesine izin vermeyin ( yazmak kolay yapmak zor, sen yaptın mı demeyin yapmaya çalışıyorum bazen oluyor bazen olmuyor...)