Kapanan shortçu yanında, yeni açılan pozlar da var. Nette aps artı, endeks artı olursa bunu short squize başladı diye yorumlarım. Yükseliş için en olumlu senaryo bu olur.
Printable View
çocuk aslında yukarı gitmek istiyor, amma velakin yurtdışı müsade etmiyor, nazdağ yine -2 oldu, halbuyken bizimki de bekletiyor, böyle havada yukarı gitmek ayıp kaçar diye düşünüyor.. nazdağ satış durulursa, ustalar saatinde kaldırabilir piyasayı
Bütün fakültelerdeki yatay geçişler incelenecekmiş….
imamoğlu bizim mahallede oturuyor, şimdi gördüm tv gözaltı görüntülerini, emniyet sessizce halletmiş işi, ben bi şey duymadım.. görüntüler hisarüstü tarafından çekilmiş, başkanın malikanesi görüntüye girmiyor, solda görünen sarı ev ise mehmet temel'e ait.. mehmet temel 90'ların en büyük 3 borsacısından biriydi- nasrullah ayan, dündar altay ve mehmet temel.. sonradan battı tabii
dolar 41 görmüş, şimdilerde 38-39 aralığı.. yabancının 40-50 milyar gibi bi pozisyonu olmalı, hepsini bugün mü kapatacak ?? carry trade poz olanların son 2 aylık faiz karı silindi, çıkmak isteyene ucuz dolar yok
borsa akd, bofa ilk anda alıcıydı, 1 milyar aldı, sonra pek değişmedi rakamı.. diğer alıcılar iş-ziraat-vakıf-halk, varlık fonu müdahale ediyor olabilir.. satıcı ise ykb ve hsbc- ali koç hem kendi bankasından satıyor, hem yabancı kisvesi altından satıyor.. yatacak yerin yok ali koç
Abd'nin kamu borcu 36,215 trilyon dolar. Borç tavanı nedeniyle iki aydan bu yana borçlanamıyor. Olağanüstü tedbirleri uygulamaya koyarak top çeviriyorlar. Birkaç ay daha böyle idare edebilirler. Sonra borç tavanını yükseltmek zorundalar....
Elon Musk da harıl harıl kesinti yapabileceği gider kalemlerini tarıyor. Son çıkan haberlere göre Pentagon'dan 60 bin kadro azaltacaklarmış. Nato'dan çıkmayı değerlendiriyorlar.....
Oradan kıs, buradan kesle devasa çarkı döndürmeleri çok zor....
Bakalım vergi artışlarına da başlayacaklar mı?
Yada fed'e çöküp sıfır faizle hazine kağıdı satacaklar mı?
ABD, Ukrayna'da kaybolan çocukların takibini sağlayan programa fonu kesmiş...
....
Oradan kes, buradan kes. Kazana damla damla su koy...
Tasarruf iyi birşeydir ama, bu gidişle kazan dibine saracak...
Adam içeriden haber veriyor;
-Avrupa, Gözlerimizin önünde çökecek!...
-500 yıllık batı hakimiyeti bitti. Önümüzdeki yüzyıl Avrasya yüzyılı olacak.
-Amerika'daki gibi Brüksel'de de tasfiyeye başlanması gerekli....
https://www.trhaber.com/dunya/avrupa...z-h911448.html
Abd kralı Eğitim Bakanlığını kapatacakmış...
Pkk ayak sürüyüp duruyor. Dem top döndürüp duruyor...
Devlet pek yakında kadife eldiveni çıkartıp, demir yumruğu vuracak gibi görünüyor....
Putin cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini kabul etmiş. Türkiye'ye gelecekmiş. Tarih henüz belirlenmemiş.
Abd gaz ödemelerinin yapılabilmesi için, Gazprombank yaptırımlarındaki Türkiye'ye uyguladığı süresi dolmak üzere olan muafiyeti uzatmış...
Trump:
Biden'in yükselttiği yumurta fiyatları, birkaç hafta öncesine göre oldukça aşağıda. Bakkaliye ve benzin fiyatları da düşüşte. Eğer Fed doğru olanı yapıp, faizleri düşürmüş olsa harika olurdu...
tabanı çok erken gördü, daha akşama çok var, dükkanı kapatıp oturacakmıyız, manolar ne olacak ? long denencek yerler gibi geliyo insana.. margin call saatinin hiç mi önemi yok, orayı da taban satışta mı geçirircez.. cuma selası okunuyor, borsa istanbulun cenaze namazına az kaldı
tabana 100-150 puan kala short yapsan alacağın para 100-150, ama gün sonuna kadar bi zaman bi short kapama dalgası gelmesi daha olası 300 puan alma ihtimalin olur.. long ganyanı daha ehven
o kadar açık konuşursam şikayet ederler piyasayı manipüle etti diye, uğraşamam spk falan.. ben ganyan mantığı içinde burdan long açmanın- burda short açmaya kıyasla daha yüksek risk/getiri vadettiğini söyledim sadece.. aşağıya riskin 100-150 puan, tabana oturup akşama kadar taban satışta bklemesinin borsanın temel ruhuna aykırı olacağını düşünüyorum, işlem olmazsa manolar ne olacak ?
şimdi çarşamba günü patladı olay, kredilililer longlar falan patladı, çarşamba- perşembe-cuma artık riskli hesaplar temizlenmiştir.. zoraki satış yoksa yukarı gitmek daha kolay olur.. margin call saatinden sonra ne yapacak? bi ara yukarı teper
kurumlar riskli hesaplardaki kredili malları sattı üç gündür, artık bi yerde fiyata bakamazsın, eksi bakiyeyi göze alamaz kurum.. şimdi mc saatinde teminat takasları sorunsuz geçilirse, bi short skuiz masada
aynen böyle düünüyorum ben de....ayrıca eko içeri atılsa, belediyeye kayyyum atansa bile 8500 leri görürrüz en fazla..bugün fiyatlanan da bu zaten.
esas risk halk tepkisi çığrından çıkmamalı, umarım polis sert müdahale etmez, ederse 2. gezi başlar..umarım devletin içinde provakosyan yaacak fetö kalıntısı müdür vs yoktur...yoksa ortam tam barut fıçısı, yazık olur ülkeye
saat 14:00 uzlaşması 10.402, bizim 10150 longlar şimdiden 250 puan artı yazdı.. tamam mı devam mı diye bakıyoruz, bu tür durumlarda pozisyonun yarısıyla ver-al denemek olabilir, yada yetmez deyip long devam
son zaman yüklü geri alım açıklamış şirket hisseleri daha defansiftir.. üç günde %20 düşünce şirket destek alımı gelmeye başlaması lazım.. alark ve glyho bu tür montanlı geri alım açıkladı geçen hafta, başka var mı bilmiyorum
günün sonu kan akıtarak geldi vadeli tabana yakın kapadı, yarım long ve asels taşımayı tercih ettim, gün ola harman ola
cehape kurultay şaibesi netleşince, partiye kayyum atanacağı belli oldu, bunun üzerine özgür başkan kurultay kararı aldı, isabetli bi karar.. kemal başkan tekrar aday olabilir, yahut ekrem başkan bıraksın belediyeyi gelsin partinin başına geçsin.. mansur başkan şu an için potaya girmez diye düşünüyorum
Pakistan’a KAAN üretimi için fabrika kurulmuş. KAAN’ın Pakistan versiyonu için ilk üretimlerde Çin motoru kullanılacakmış…
https://www.trhaber.com/savunma/kaan...r-h911735.html
TUSAŞ’ın Pakistan’da kurduğu ofise ait Türk ve Pakistanlı mühendislerin tasarlayıp ürettiği KAAN’ın 1/7 ölçeğindeki uçak IQBAL , ilk otonom uçuşunu başarı ile yapmış…
KAAN savaşırken çevresindeki küçük insansız KAAN’lar (IQBAL) ile birlikte de uçacak demek ki…
https://www.instagram.com/mavisavunma/reel/DHVTqEqiY22/
Adamlar yapmış abi yaaaa….
Suudiler de KAAN’ın peşinde dolaşıp duruyor….
Almanya’da bazı mağazalarda çelik yelek ve yeraltına kurulan panik odası satışları başlamış…
Köln’de de toplu zayiatlarda kullanılmak üzere yeraltı yoğun bakım merkezi kurulacakmış.
Fransa vatandaşlarına hayatta kalma kılavuzu dağıtacakmış. Trump’un savunma şemsiyesini kapatma ihtimali Avrupalılar’ı tutuşturdu….
Yozgat'ta mahsur kalan tır kurtarıldı!
https://www.ilerigazetesi.com.tr/yoz...tir-kurtarildi
hıımmm, pardon... öyle desenize
her akşam ben ana haberleri izliyorum zaten, üüüffff ne önemli haberler var ne önemli :yahoo: aklınız şaşar, kafayı bozarsınız :kahkah:
''esenyurtta apartman bahçesine giren kedi, yönetici ile sakinler arasında gerilime neden oldu ''
''e-5 te makas atarak giden sürücü, arkadaki aracın araç kamerasına yansıdı ''
''kar yağışı nedeniyle belediye otobüsü kaydı, ağaca çarparak durabildi''
''rüzgara dayanamayıp kopan ağaç dalı bir aracın kaputuna düştü... o anda sürücünün orada olmaması olası bir faciayı önledi ''
''oto tamircisinde, sobaya atılan airbag bomba gibi patladı''
canlı bağlanıyoruz... usta konuşuyor ''bizim çırak, atmış sobaya... patladı ''
Carsamba sabah elinde 1 adet endeks long olan
Cuma aksam,
1 kontrati kaybetti ve
Ustune 1 kontrat borcu kaldi..
SM-A336E
en doğrusu... biz yaptık mesela
lise 2 ders kitaplarının heryeri resim... ilkokul 2. sınıf resim dersi kitabı gibi
biryerde resim ve yazı var ise, insanın algısı RESME GİDER... yazılardan heçbirşey anlamaz
bu şekilde kof, içi bomboş bir nesil yetiştirmiş olursun.
bakın bakalım, şu resimlere ders kitabında gerek var mı ?
https://i.hizliresim.com/9f35077.jpg
.
https://i.hizliresim.com/jjowaoq.jpg
ben eğitimci değilim, pedegog değilim... ama düşüncem yukarıdaki gibidir
varsa, eğitimci birisi ''desinki.. yok çıtak senin dediğin gibi değil, resimli kitaplar eğitimde daha iyidir''
o zaman tamam diyeyim
Ben tarih bólümü mezunuyom çokta merakliyimdir Çitak hemserimin gosterdigi ders kitabı çizgi roman tadında olmuş eskiden karamurat alırdık haftalık mecmua ona benzettim
https://x.com/p_zalewski/status/1903345190519070914
trump'ın hem yakın arkadaşı hem ortadoğu özel temsilcisi olan steve witkoff bi röportaj vermiş tucker carlson'a.. carlson bi ara türkiyede bi huzursuzluk varmış bundan bi şey çıkar mı diye soruyor (global disaster'a yol açar mı?) cevaben witkoff işin bu kısmına değinmiyor bile- bi kaç gün evvel başkanla erdogan muhteşem bi konuşma yaptılar, gerçekten dönüşümsel, çok iyi haberler var, bi kaç güne türkiyeden çok iyi haberler gelecek' diyor
trump-erdogan konuşmasından sonra beyaz saray açıklama yapmamış, külliyeden yapılan kısa açıklamada suriye ve ukrayna konuşulduğunu, diğer bi konu olarak da- f16 viper satışı, f35 programına geri dönüş ve caatsa askeri yaptırımların kaldırılmasınan bahsedilmişti.. yürü bakalım asels
https://x.com/DikenComTr/status/1876970883203424271
2 ay evvel birilerine pışşşık çekmişti ekrem başkan- "birileri ekrem tökezlesin diye bekliyormuş, onun yerine ben geçerim diyomuş, yok öyle yağma" demişti.. kastettiği kişi beşiktaş bb rıza akpolat idi, sonra birileri yolsuzluk belgelerini savcılığa ulaştırınca rıza görevden alındı tutuklandı.. lakin rıza içeride itirafçı olmuş, imamoğlu hakkında bildiği her dümeni anlatmış.. beykozda ve diğer belediyelerde başlayan soruşturmaların da tamamı diğer cehapelilerin şikayetçi olmaları, belge bilgi sunmaları üzerine başladı.. geeçen sene bay kemalin devrildiği kongrede dönen dolapları da yine cehapeliler yargıya taşıdı.. bütün soruşturmalar cehape içinden sızdırılan belgeler bilgiler ve cehapelilerin şikayetçi olmaları üzerine başladı.. yerel seçimde başak demirtaşın adaylıktan el çektirilmesi ve esenyurt belediyesinin dem'e verilmesi ve diğer pazarlıklar sonucu, pkk avrupa kanadı lideri remzi kartal'a 100 milyon dolar ödenmesi de masak raporlarıyla somut
ne yapsaydı şimdi türk yargısı ?? bütün şikayetleri belgeleri bilgileri sümenaltı mı etseydi, görmezden mi gelmeliydi ?? neye dayanarak bu operasyonun siyasi nitelikte olduğu iddia ediliyor, anlamak zor.. tabii anlamak diye bir derdi olanlar için geçerli bu soru
M. Gökhan Ahi
@MGokhanAhi
Ekrem İmamoğlu’na ilişkin emniyette alınan iki ifade tutanağını okudum. Biri 121 sayfa (örgüt, yolsuzluk vs.), diğeri 18 sayfa (terör).
24 yıllık avukatım. Terör, uyuşturucu, örgüt, dolandırıcılık, bilişim suçları gibi ağır ceza dosyalarında müdafi olarak onlarca ifadeye ve sorguya katıldım. Meslektaşlarımla sayısız dosya tartıştık, kararlar inceledik. Bu kadar zorlama, bu kadar acemice kurgulanmış bir soruşturma ve sorgulama görmedim.
•Terör soruşturmasına dair tutanakta, ifadeye geçilmeden önce şüpheliye neyle suçlandığı bile anlatılmamış. CMK m.147/1-b’ye aykırılığı bir yana, standart ifade formlarında bile bulunan bölüm düpedüz atlanmış. Basit bir şey değil, bu durum ifade tutanağını geçersiz hale getiriyor.
•Terör soruşturmasındaki sorular zorlama, bağlantılar yapay. Bunun “terör†başlığı altına sokulması tesadüf değil; İBB’ye kayyum atamak için kurgulanmış siyasi bir zemin oluşturulmaya çalışılıyor.
•Tutanaklarda yer alan sorular o kadar özensiz ki, soruşturmayı yürütenlerin ve ifadeyi alanların bile bu iddialara ne kadar inandığı ciddi şekilde tartışmalı.
•Her adımı izlenen bir belediye başkanına, belediyedeki teknik işleyişe dair detaylar soruluyor. Oysa onlarca müdür, encümen, meclis var. Sayıştay ve bakanlık denetimleri zaten yapılıyor. Bu kadar ayrıntıya bir belediye başkanının birebir hâkim olması beklenemez. Bırakın belediyeyi, orta ölçekli bir şirketin yönetim kurulu başkanı bile şirketindeki tüm detaylara hâkim olamaz.
•Ve yine karşımızda bir gizli tanık vakası var. Önce “X Muhbir†denirdi, şimdi “Gizli Tanık†deniliyor. Aslında ortada, bir yerlerde yazılmış senaryonun oyunculukla sahnelenmesinden başka bir şey yok. Gizli tanıklık kurumu, Türkiye’de hukuku araçsallaştırmanın başlıca aracı haline geldi. Bütün siyasi saikli davalarda standart bir uygulama.
•Yargı, Türk Milleti adına karar verir. Savcıların soruşturma amacı budur, mahkeme kararlarının en başında bu yazar. Ama artık çok net görüyoruz ki, yargının bir kısmı Türk Milleti adına değil, majesteleri adına karar vermeye fazlasıyla meyilli.
•Sandıkta yenemediklerini yargı sopasıyla saf dışı bırakma çabası olduğu çok açık. Ve bu girişimin bedelini hukuk sistemi, ekonomi, kamu vicdanı ve toplumsal adalet duygusu ödüyor.