Hadi galip aga bu hüsoyu bir sen ütersin
Printable View
Hadi galip aga bu hüsoyu bir sen ütersin
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dd3e5a67a0.jpg
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllardır ky ya kan kusturdun inşallah sana kan işetir tüm malını alır
Ya kardeşim bu ne biçim bir yorum..Bu şirket bir sürü mali badireler atlatmış..Mart ayından beri burda yazıyorum bir şirketin mali yapısı düzeldiğinde ve bilanço okuma kültürün varsa bunu görürsün ve senedini toplamaya başlarsın..Yatırım budur..Mali yapısı iyiye giden bir şirketi piyasa muhakkak bir şekilde görür ve senedini almaya başlar..Yok hüsso şöyle yaptı,huso bilmem ne yaptı bu anlayış gerçekten doğru değildir kuru laf kalabalıgıdır..Şirketin karı 1 milyon ve üstü gelsin bakalım piyasa hüsuyu husoyu dinler mi?Ha gelmezse o başka....O zaman güçlü birilerinin insafına kalır...(YTD)
son gün 14 ağustos diye biliyorum. spk (hesapta) 1 ve 3. bilançoları incelemiyor 2 ve 4. bilançolar denetimden geçiyor. ama bu demek değil ki kesin iyi gelecek. örnek vermem gerekirse mesela bu bilançoda 1 senelik giderini anlaşmalı bir şekilde gel bu ay hepsini ödeyeyim diğerlerinde ödemem gibi kardan ne kadar para kullanabilirse kullanır. ama bunun pek bir devamlılığı yok. 3 ve 4 te gider gösteremez bu sefer. kimisi ilk bilançoda tüm giderleri kısar normalde şirketin açıklayamayacağı karı bir yapıştırır yukardan millete satmaya başlar giderler diğer bilanço/bilançolarda geldikçe kar düşer ve hisseyi yukarıdan aldığınla kalırsın :p şaka bir yana emkel in alanı daralıyor.
geçen sene ile aynı gün açıklama yapması sadece şans olur. bilanço son tarih değişken oluyor. şirketlerde o güne kadar açıklamak zorunda. son gün 21 ağustos muş bu arada :)
Bilanco tarihi 21 Agustos millet
Bilançosunu, genellikle açıklaması gereken tarih aralığının son gününde ve kapanıştan sonra yapıyor :rtfm:.
daha sonra ertesi gün eksi 10 açabiliyor :kahkah:..
saygılar
Binlerce kalem mal alım satımı yapan dev firmalar bilançosunu açıkladıktan haftalar sonra bunun gibi üç beş kalem mal satan firmaların bilançosunu son dakikaya bırakmaları çok anlamlı doğrusu.
Hep beraber SPK ya bu durumu yazalım.
Her şirket o ayın satışlarını bir sonraki ayın 24 üne kadar vergi dairesine KDV beyannamesi olarak veriyor.
Bu bildirimler nedense Kap ta yayınlanmıyor. Oysa eli uzun yatırım şirketleri ve büyük yatırımcılar bu bilgileri bir şekilde ediliyorlar.
Bence tüm yatırımcılar SPK ya bu durumu şikayet edip küçük yatırımcıların soyulmasının önüne geçilmeli. En çok speküle edilen dönem, bilanço öncesi haftalar oluyor.
SPK, Aylık KDV Beyannamelerinin KAP ta yayınlanma zorunluluğu getirsin.
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayın 24 ü İtibari ile şirketimizin satışları belli ama biz bilmiyoruz. Bilenler biliyor ama.
Bilanço ya kadar küçükleri soyabildikleri kadar soyacaklar.
KDV Beyannamelerinin KAP ta yayınlanması lazım.
Aslında beyanları rica edelim musavirdwn
Vermezse dövelim zaten giciigim her yıl tasdik parmağı aliyorlar:)
Gerçekten beyan bilenler vardır aramızda da renk vermiyirlevermiyirler
Bu 700bin haberi yapan forumdasdan huylanıryom. Nerden biliyon malın sayısını!maden biliyon kimde olduğunu nasıl bilemiyon! demekki elavakkivakkatakkudumen yapion:)
Amca 100gunlugun üstünde raks ediyor.
Eminim biliyordur graf vs.
700bin kimin hesabında merak ettim!!
Latife yapmıştım.kirdiysam özür hocam.
Bu da BİMER üzerinden yaptığım başvuru. Bakalım ne cevap gelecek.
*Yeni Başvuru*
Sayın Yetkili,*
25 Yıllık borsa yatırımcısının. Bu dönem içinde küçük yatırımcıların mağdur olduğu iki konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.*
1-Bildiğiniz üzere borsa şirketlerinin dönemsel bilanço açıklama tarihleri farklılık göstermekte. Yüzlerce kalem eşyanın ticaretini yapan firmalar bilançolarını hemen açıklamalarına rağmen 3-5 kalem malın ticaretini ve üretimini yapan firmalar bilanço açıklama tarihinin son günü akşamına kadar açıklamamaktalar.*
Tabi ki bu bir kanuni hak. Ancak her yıl bu hakkı sonuna kadar kullanmaları küçük yatırımcıların mağdur olmalarına neden olmakta. Bilanço hakkında bir şekilde önbilgi ve enformasyona sahip olanlar bu süre içinde küçük yatırımcı aleyhine hareket edebilmektedirler.*
Şirketlerin geçmişte açıkladıkları bilanço tarihleri, büyüklükleri gözönünde bulundurularak, bilanço açıklama tarihlerinin yeniden düzenlenmesi gerekir.*
Muhasebe sistemlerinin günümüz şartlarında bilgisayar ortamında hazırlanıyor olması nedeniyle bu kadar uzun sürelerin gereksizliği ortadadır.*
Bu durumun yeniden düzenlenmesi gerektiği açıktır.*
2-Yukardaki konu ile alakalı ikinci sorum şirketlerin vergi dairelerine sundukları KDV beyannameleri ile ilgili.*
Yine malumunuz olduğu üzere şirketler, ait olduğu ayın satış rakamlarını ve KDV miktarlarını takip eden ayın 24.üne kadar KDV Beyannamesi ile bağlı oldukları vergi dairesine bildirmek zorundadırlar.*
Benim sorum şu: Bu şirketler vergi dairesine bildirdikleri bu rakamları neden KAP ta açıklamıyorlar.*
SPK olarak bu konunun incelenmesi ve bunun zorunlu hale getirilmesi hususunda çalışma yapılması hususunu görüşlerinizi sunuyorum.*
Bugün itibari ile bütün şirketler haziran ayı KDV beyannamelerini vergi dairelerine bildireli bir hafta oldu. Şirket yetkilileri ve enformasyonu güçlü yatırımcılar bu rakamları an itibari ile biliyorlar ve muhtemelen pozisyonlarını da buna göre şekillendiriyorlardır.*
Oysa küçük yatırımcılar daha 20 gün bilançoların açıklanmasını bekleyecekler ve bu süre boyunca speküle edileceklerdir.*
Bu nedenlerle SPK olarak, vergi dairesine sunulan zaten resmi olarak bilinen rakamların, vergi dairesine sunulduğu gün açıklanmasını sağlayarak spekülatör ve manipülatörlerin hareket alanını daraltabileceğinizi düşünüyorum.
Gereğini yapacağınıza olan inancım tamdır.*
Arz ederim.
Bastılar aşağı
Flamanin sapı doğruyu göstermiş yaw
Dün 1,50 lere saldir, bugün 1,45 lere ver, Allah belanizzi verecek insallah
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O flamanin sapı umarim girer biyerlerine
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir kişi de arkadaşım haklısın biz de bir ucundan tutalım dememiş.
Eee böyle olunca flamanın sapı hep bize döner tabi.
😀
Nasıl tutalım, capital minik yaw olsada 3 4mlyn komple kaldırsak.
Ben damlada olsam 165 civarı sanırım üstünde 3 kapanışa destek atarım arkadaş.gucumuz nispetinde:)
Ne ayaksın Emkel dünkü endekse göre sağlam durup bugünkü kahbeligin nedir. Kağıdı oruspu edenler aldiklarinizin hayrını gormeyin.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Az bile bence hayırlara vesile
yazdıklarımın hiç birisi kesinlikle ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak almayınız , birşey bilsem kendime faydam olur
Yurtiçi Alınan Siparişler 11.076.920.-€ 5.106.412.-€
Yurtdışı Alınan Siparişler 8.556.316.-€ 7.094.180.-€
Toplam (EURO) 19.633.236.-€ 12.200.592.-€
euro iyi gidiyi:he:
3 bin müşteri potansyeli ,satışta ileri ğünlerde yurt dışı açık ara fark atar
Rahat olun beyler.Forumda 700 muhabbeti var Vede dogru Bu muhabbet.Valizle gelicekler kapima.Alirim Adamin aklini Geri vermem.
Bravo KESKİNALİ reis ne dersen o hayırlısıyla
yazdıklarımın hiç birisi kesinlikle ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak almayınız , birşey bilsem kendime faydam olur
Avro arttikca hem barmekten alincak olan taksit taksit avro lar 3 ayda bir kese cevriliyor yuksek fiyattan Hemde yurt ici ve disi siparisler yuksek fiyat la nakte.pro icsem yakacamda harbi sigara bile icmiyorum.icenler simdiden yaksin prolari bi denede Benim icin Yakin.calsin ankaranin Bağlari.gerci bizimki akyurtun baglari buklum buklum yollari.