guler yatirimin sahip oldugu icg'de ki rta paylarini es gecmeyelim orasi onemliyatırım tavsiyesi değildir
Printable View
bunlar bedelliye bölünmeye karşi sanırım.[emoji854]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dogtas kelebek ve hedef girisim gibi 4. gun yani carsamba bolunme haberini gonderip persembe bolunecek gibi duruyor
su siradan prosedur bitsede kurtulsak
pazartesi sali gunu a1 capital mali tablolari onemli
Bedelli ye katilmak için nakit para mı olması lazım yoksa hisse sattığımız an da bedelliye katılabilir miyiz
Benim aklım bana bile yetmiyor...[emoji6]
Bölündüğünde elinizdeki lot kadar rüçhan verecekler.Örneğin 1000 lot hisseniz varsa 1000 lot rüçhan lotunuzda olacak.Hisse satıp nakite dönebilirsiniz veya rüçhanı satıp bedelliye girmezsiniz.Buradaki geçişleri istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..
Bedelliyi cazip hale getirmek isteyeceklerdir.Bedelliye teşvik için hisseleri yükseltmeliler.Kazan kazan olmalı.Nakit para istiyorlarsa kazanç olarak karşılığını da vermeliler..
Boş şirketlerin bedellileri tam bir soygun olur.Ama Güler holding büyümek isteyen en kritik yerlerde iştirakleri olan vede en önemlisi piyasa değeri olarak borsadaki en ucuz hisselerden biri olduğu için bedelli şirketi ateşleyecektir..ytd..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu, olur ya da olmaz tartışmasından ayrı olarak yanlış bir bakış açısı. Çünkü 1 TL nin üzerindeki her rakamda buradaki yatırımcılar zarar etmemek için ya bedelliye katılmak ya da rüçhanlarını satmak zorundalar. Kaldı ki ky nin elinde çok fazla miktarda hisse yok, olmadığını kademelerdeki rakamlardan anlıyoruz.Alıntı:
Bedelliyi cazip hale getirmek isteyeceklerdir.Bedelliye teşvik için hisseleri yükseltmeliler. Kazan kazan olmalı.Nakit para istiyorlarsa kazanç olarak karşılığını da vermeliler..
Hissenin piyasa fiyatı 1 TL de olsa, 1.000 TL de olsa pay başına ödeyeceğiniz rüçhan hakkı tutarı 1 TL. Burada % 300 bedelli olduğuna göre 3 TL. Yani elinde 1.000 lotu olanlar 3.000 TL, 10.000 lotu olanlar 30.000 TL ödeyecek. Para ödemek istemeyenler rüçhanlarını ya da bölünme olmadan bir önceki gün tüm hisselerini satacak. Bu kadar basit.
is yatirimdan sacma sapan is yapan arkadasa benden gayri kizan varmi...pisman olacak..!
%99 ihtimalle yarin bolunuruz.
bu aksam kap bildirimi gelir
sayin Hayek Yatirimci iliskileri ile gorusme sansiniz oldumu.? En n son biz kaldiigmizdandmi bu dusunce olustu. Selamlar.Bende dün bekliyordum gelmedi zalım[emoji854]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KAP haberi gelmeden tam bilgi alamayacağız galiba :(
Artık top Borsa İstanbul'da, o ne derse o olacak. Muhtemelen bu akşam gelir bildirim.
https://i.hizliresim.com/AUnaRm.jpg
a1 capital vergi dairesine sundugu mali tabloda 72.3 milyon kar aciklamis.
ama spk mevzuatina uygun mali tablolar buyuk ihtimalle 21.2. 21 tarihinde gelecektir. tahminlerimiz 80 milyon min. kar rakami idi. Bakalim belirledigjmiz min. rakam olacakmi
ama eger bu rakam olacaksa a1 capitalin piyasa degeri max. 1.1 milyar TL gibi dusunulebilir.
Geçen yıl 4 milyon TL imiş. Muazzam bir artış olmuş. Portföy yönetim şirketi faaliyete geçtiğinde bunlar komik rakamlar kalacak. Bu yıl tefas hacmi 500 milyar TL yi geçecek muhtemelen. Kendisini ispat eden şirketler bu pastadan inanılmaz paralar kazanacak.
Peki bu kar payından Gülere ne kadarı yansıyacak?
Güler için 12 aylık bilanço tahmini olan var mı?
Sadece 9.ayda 47 milyon kar gelmiş.Bu tahmin düşük değil mi?
hesap belli
a1 zaten 9 aylikta 60 kar vardi 72 olmus ben burada daha fazla kar bekkiyordum acikcasi
ama yine de cok basarili bir yil oldu. 65 milyon bile kar gelse gulere 350 milyon piyasa degerine gore 5,3 fk olur.
ki bu faaliyetten gelen kar, muazzam oran
ama klasik bilanco bir gelsin detayli tkrr bakariz
yatırım tavsiyesi değildir
Bedelli bölünmenin geciktirilmesinin sebebi ne olabilir acaba...Satilmayan rüchanlara alim garantisi verdiğinden dolayi...Sayin Murat Güler bir seyler pesindemi derdim ama birsey bulamadim..mantikli...#izmdc normalde daha beceriksiz bir sirkettir bu konularda adam bir gün sonra bölündü ..ytd
Yeterince güvenemediğimden portföyde ağırlığı sınırlı tuttum. Umarım düşük tuttuğum için pişman olurum. Son dönem gelişmeleri güzel, bir tek takıldığım husus Rtadaki sermaye arttırımının şekli. A1 tarafındaki gelişmeler için gelmiştim zaten, heyecan verici. Devamını takip edeceğiz, bakalım nasıl olacak.
a1 capital'in su bilancosuda kabataslak belli olduktan sonra ve bolunme isleminin de tahminen cuma olacagini varsayarak (ki ben persembe diye dusunuyordum) yarin atraksyonlu bir gun olabilir diye dusunuyorum.
bir tavan yakışır :) guzel bir mali yilin sonuclari gelmis, bedelli sermaye artirimi ile kasaya para girecek daha ne olsun. bir gun de kutlama gunu olsun
yarin guler guldursun insallah :)
yatırım tavsiyesi değildir
Tarik bey resmi yukleyemedim..öyle bir kanun yok..izmdc ve glryh bedelli kap bilgiseline bakin...taahhud birinde var birinde yok...eger spk sartli onay verdiyse ki sanmiyorum..burda hataniz var....düşunceniz kati ise...Lutfen kanun metnini koyun.selamlar.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolayisi ile Murat gülerin taahhüdünün normal sartlarda pozitif yansimasi lazim...
evet taahhüt spk açısindan mecburi bir uygulama degildir.
ayrica spk bu konuları şarta bağlamaz.
ama şirket sahibi açısından bu taahhüdü vermek ciddi bir prestijdir, yatirimcilara siz para veriyorsunuz ama vermezseniz ben verip bedelliyi tamamlayacagim toptan pazarda islem yaptirmayacagim demektir.yatırım tavsiyesi değildir
Halka açık ortaklıkların bedelli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak paylarının halka arzı
MADDE 12 – (1) Halka açık ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarında Kurula başvuru öncesinde aşağıdaki işlemler yapılır:
a) Kayıtlı sermaye sisteminde yönetim kurulu, artırılacak sermaye miktarını ve satış esaslarını belirleyen bir karar alır.
b) Esas sermaye sisteminde yönetim kurulunca, esas sözleşmenin sermaye maddesinin değişikliğini içeren madde tadil tasarısı hazırlanır. Madde tadil tasarısı, konuya ilişkin yönetim kurulu kararı ve ortaklığın mevcut sermayesinin ödendiğine ilişkin mali müşavir raporu ile birlikte, Kurulun uygun görüşünü almak üzere Kurula gönderilir. Madde değişikliğine ilişkin Kurulun uygun görüşünü takiben azami altı ay içinde yapılacak genel kurul toplantısında sermaye artırımı kararı alınır. Altı ay içerisinde genel kuruldan geçirilerek onaylanmayan tadil tasarısı geçerliliğini yitirir.
II. KISIM 10
c) Yeni pay alma haklarının kısmen ya da tamamen kısıtlanmak istenmesi durumunda; bu hususun, kayıtlı sermaye sisteminde esas sözleşme ile yetkili kılınmış yönetim kurulunun alacağı sermaye artırımı kararında, esas sermaye sisteminde ise genel kurulun alacağı sermaye artırımı kararında açıkça belirtilmesi gerekir. Bu genel kurulda, yeni pay alma haklarının kısmen ya da tamamen kısıtlanmasının genel kurul toplantı gündemine alınmış olması ve yönetim kurulu tarafından yeni pay alma haklarının kısıtlanma nedenlerinin ortakların bilgisine sunulması zorunludur. Kayıtlı sermaye sisteminde, yönetim kurulunun yeni pay alma haklarını kısıtlama kararı, Kurulun kayıtlı sermaye sistemine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde ilan edilir.
(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen işlemlerden sonra bu Tebliğin 3 numaralı ekinde, payları GİP listesinde bulunan ortaklıklar tarafından ise bu Tebliğin 4 numaralı ekinde belirtilen belgelerin eklendiği bir dilekçe ile sermaye artırımına ilişkin yetkili organ kararının tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ortaklık ya da yetkili kuruluş tarafından izahnamenin onaylanması için Kurula başvurulur.
(3) Esas sermaye sisteminde artırılacak sermayeyi temsil eden paylardan satılmayanlara ilişkin satın alma taahhütnamesi verilmesi zorunludur.
Şair burada açık açık söylemiş
https://i.hizliresim.com/zZ5wrO.jpg
Bu izmir demir celik kap bildirimi
Burada patron ya da hakim hissedar alim taahhudunde bulunmuyor. Ama zaten kalan paylarin toptan pazarda satisi icin aracilik sozlesmesi imzalandiginda bu bir taahhut olmus oluyor
mesela buna benzer ostim bedellisini gosterebiliriz. Bu pazarda zaten araci.kurum paylari satiyor. Bkz. "Bedelli Sermaye Artırımında Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı Hk. | Ostim Endüstriyel Yatırım ve İşletme A.Ş." https://www.ostimyatirim.com.tr/bede...i-hk-blogu-251
ama bazi sirketler ozellikle patron tarafindan aktif kurgulanan sirketlerde patron en sonda kendi taahhudunu de veriyor. Bu sanirim spk 'ya guven vermek icin ya da yatirimcisina
https://i.hizliresim.com/tCzw1f.jpg yine bkz. Kuyas 2020 yilinin ortasinda yapmis oldugu bedelli sermaye artirimina iliskin asagida koyu olarak belirttigim.yerlerde
"Birincil pazar satisi sonrasinda satilamayan pay olursa bile bunun alimi icin "taahhut veremiyoruz" demektedir."
taahhud...tahtayi ciddi rahatlatir...normal bedellilerin ruchan pazarinda baski olur..burda akilli yatirimci ruchani zaten ortalama fiyattan Murat Gülere satabilecegi icin tutacaktir...olagan olarak fiyatlarda yukari gider...eger bu tahhüd baska bir hissede verilseydi..ruchan pazarinda marj %100 dür..ben kar suyunu kacirayim..kuyaş bedellisinde bu taahüd yok iken bile o marj olustu..izmdc de tamamen katilim amacli yukari surulurdü..bizde durum başka...takdir piyasanindir..piyasa denilenide benim gibi 5 kisi olusturuyorya neyse ..Z kusagı...ayarları bozdu..twiter yorumlarindan biraz uzak durup sinei hisse nete yazmak istedim.selamlar..
Spk %300 bedelliye bu taahhüt olmasa izin vermezdi bu kadar söyleyeyim sen tüm hisseni sat sonra %300 bedelli açıkla olacak işmi ?
SPK zenginlerin menfaatleri için kurulmuş bir kuruluş hocam. Taahhüdü geçtim sırf içeriğinde RTA tahsisli beyanı geçtiği için bile izin vermemesi gerekirdi. Tahsisli sermaye artışları batık şirketlerde kullanılan bir yöntem, RTA gibi para basan bir şirketin (ki sadece A1 den neredeyse sermayesi kadar kâr gelecek) tahsisli sermaye enjeksiyonu ile ne işi olur.
Düzen böyle maalesef ve biz de bu oyunun kurallarına uymak mecburiyetindeyiz.
endeks artı gunlerınde mallasıyor nedense
yine ilginc bir kapanis oldu
sirket bildirimde gondermedi bu da ilginc
artik sanirim diyorum pazartesi bolunecek
RTA'nın vergi bildirimi de gelmedi bu da ilginç. Baya bi ilginçlikler var hadi hayırlısı. Kaydur kuydur işlerini tamamlayamadılar ellam.