Katılıyorum o yüzden buradayız ve topluyoruz.
Printable View
Soganci yinemi geldin..hemde bize ustten bakan avatarla..
Şirketimiz Pelet üretim kapasitesini artırmak amacı ile pelet üretim hattı almaya karar vermiştir.
295.244,00 $ tutarındaki üretim hattı için Yemtar Makina San.ve Tic. A.Ş. Firması ile anlaşma yapılmıştır.
Ödemenin ,
%50 ‘si peşin, %30' u sevkiyat öncesi, %20' si devreye alındıktan 30 gün sonra yapılacaktır.
147.622,00 $ peşinat 07.10.2022 tarihinde ödenmiştir.
Pelet üretim hattının 8 ay içerisinde kurulumunun tamamlanması planlanmaktadır.
Sumaş'ın Tutkal Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"BALIKESIR ili EDREMIT, ilçesi Kurudere Mevkii, I17C3 Pafta, 183 Parsel mevkiindeki SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SAN. A.Ş. tarafından yapılması planlanan TUTKAL ÜRETİM TESİSİ projesi ile ilgili olarak BALIKESIR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. "
Çok geride kaldın Sumas. Hadi yürü artık :)
Syg
Bunu kap ta goremiyorum?
Ne kapı hocam
Ucuz ve kıymetli hisse bilançoyu bekleyelim Allah’tan hayırlısı
Hissede kimse kalmadı herhalde 😃 var mı Sumaş taşıyan beklentisi olan.
Ya Sabır Ya Sabır Ya Sabır
Öncelikle ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum yaralılara acil şifa diliyorum bende düzce depremini yaşayan birisi olarak çok zor günlerdi deprem sonrası insanlar beton demir görmek istemiyor öncelikle insanlar ağaçtan lambiri osb sunta gibi malzemelere yöneldi imkanı olanlar ağaçtan kulübede olsa evler yapmaya başladılar bu 3-4 yıl sürdü halk beton dan evlere girmek istemedi sadece bilgi amaclıdır yatırım tavsiyesi değildir.
Merhaba,
Deprem felaketi nedeniyle ülkenin acısı çok taze. Yakınlarını kaybeden herkesin başı sağolsun.
İnsanlar tekrar piyasaya bakmaya başladığında hikaye yeniden inşaat olacak bence. Sumaş'ın faaliyet alanı %90 seviyesinde inşaatlarda kullanılan OSB ürünü üretimidir. Firma az bilindiğinden inşaat ile bağlantılı hisseler denince akla şu an gelmiyor. Ancak çimento ve demir ne kadar talep görecekse OSB ürününe olan talebin de aynı doğrultuda artacağı beklenir.
2022 Yılında OSB talebi az olduğundan maliyetlerin artmasına karşın OSB fiyatları artmamış ve kar marjı düşmüştür.
2023 Yılında özellikle Haziran sonrası çok hızlı ve büyük bir inşaat hamlesine başlanıp görülmemiş bir talep oluşacağını düşünüyorum. Bu olay belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşümlerinden birini başlatabilir.
2023 Yılında da SUMAS taşımaya devam.
Syg.
Osb Dayanıklı levha - Kullanım alanları
Çatı kaplamaları,shingle altı levhası,yer döşemesi ,kombine ve tek uygulamalarda
Araç karoseri imalatında,her türlü iç dekorasyon işinde ve ambalaj sanayinde
Mağaza,dükkan yapımı ve dekorasyonunda
baraka ve prefabrik yapıların iç bölümlerinde
Depo,sahne,spor salonu,okul gibi mekanlarda,sıra,masa gibi marangozluk uygulamalarında
Neme dayanıklı,düz ve izoleli satıhların yapımında
Taşıyıcı zeminler, duvar ve ara bölme yapılarında
Duvar kaplamalarında,Siding altında
AĞAÇ EV ,(BUNGOLOV EV) YAPIMINDA DA KULLANILAN EN İYİ ÇÖZÜMDÜR.
Ürün çok güzel de Şirket borsada tanınmıyor. Yatırımcı çekmesi için KAP'ta biraz haber yayınlaması lazım. Yatırımcı beklentiye giremiyor yalnızca bilançolar ile. Yüzlerce olumlu olumsuz yorum yapılabilir ancak şu andaki hisse arz talep dengesinde 4 aydır 100 lirada yatay seyir izliyoruz. Bakalım 1 Mart bilanço sonrası beklentiye girecek bir hamle olacak mı?
Syg.
Merhabalar,
Yatırımcı ilgisi çekme veya KAP'a bilgi gönderme gibi dertleri yok maalesef. Bunu yatırımcı ilişkilerine sorduğumda yatırımcılar da gereksiz beklenti olusturmak istemiyoruz gibisinden cevap vermişti. Tanınmak istemiyorlar şuan için..Hikaye olusturabilecek onlarca argümanları var ayrıca bütün hisseler toplu olmasina rağmen neyi bekliyorlar bilemiyorum.
Sumaş’ın resmi bir yatırımcı ilişkileri yöneticisi bulunmuyor. Pazarlama Müdürü İlhan Eyceyurt bakıyor bu işlere. İsterseniz uzun konuşursunuz ancak sınırlı bilgi veriyor. Bir defa fabrika müdürü Naci Şener ile konuştum. Dilerseniz doğrudan patron ile görüşme imkanınız da oluyor.
2023 yılı umarım bedelsiz verdiği yıl olur.
Syg.
Evet hocam bende ilhan bey'i kastetmiştim. Yaptığım telefon görüşmelerinde edindigim izlenim samimiler fakat belirttiginiz gibi bilgi verme konusunda sınırlılar.
*Anapazar
*Değerleme
*Pelet yatırımı
*Bedelsiz
*Son süreçte inşaat ile osb için olusacak talep, yani çok fazla hikayemiz var ancak Hilmi bey veya yönetim kurulunun tavrı belirleyici olacak gibi..
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...06772377108481
#SUMAS Bilanço Notlarım:
2022'de üretim maliyetleri yüksek oranda artmış. Bu nedenle stoklara bağlanan para yükselmiş. Artan işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle 53 mn net kara karşılık 5 mn nakit artışı olmuş. 2022’de talep az olduğundan maliyet %133 artarken hasılat %74 artmış.
Şirket faaliyetlerle ilgili özet bilgileri faaliyet raporunda paylaşmış. 2022 Faaliyet yönünden çok parlak değil. Sektörel olarak kötü bir yıl geçirmişler diyebiliriz. Şirket ürün fiyatı konusunda pazara bağlı. Kendi fiyatlama gücü yok.
2021 Yılında %44,1 olan brüt kar marjı %26,6 düzeyine gerilemiş.
2021 Yılında %41,3 olan faaliyet kar marjı %22,9 düzeyine gerilemiş.
2021 Yılında %34,2 olan net kar marjı %23,6 düzeyine gerilemiş.
Şirketin faydalandığı vergi indirimleri ve ertelenmiş vergi geliri olumlu.
Eğriye eğri doğruya doğru.
Bu verilere bakılıp bilanço odaklı yatırım yapılmaz, bir büyüme ışığı veya vaadi sunuyor diyemeyiz.
29 Ocak'ta yaptığım İNA değerlemesi benim açımdan halen geçerli ve 172 lira içsel değer hesaplamıştım.
Çekince: bu yazı yazıldığında halen %100 oranında #sumas hissesi taşımaya devam ediyorum.
Yazılanlar bir tavsiye değil değerlendirmedir.
Vergi ve değerleme konusunda yeni bir bilgi gelirse paylaşırım.
Bol kazançlar.
Şirket yasal kayıtlarında (VUK) duran varlıklarına yeniden değerleme yapmış. TFRS'ye yansıtılması konusunda talepte bulundum. Ne kadarlık yeniden değerleme yapıldığını paylaşmadılar.
Syg.
Sumaş sermaye tavanı konusunda:
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...830285312?s=20
Sumaş duran varlık değerlemesi konusunda:
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...764852753?s=20
Özet:
Şirket sermaye tavanını 2018'den beri güncellemiyor
Şirket UFRS bilançoda değerleme yapmıyor
%200 Brüt temettü dağıtım kararı alındı. Hisse başı net 1,80 TL ödeyecek.
Dede şirketi olarak insanları bıktırmaya devam ediyor. Beklemeye devam.
Syg.
Dede miras bırakmaya niyetli.Bende niyetliyim:)))))
Merhaba ortaklar,
Genel Kurul toplantısına katılmayı düşünen varsa bazı düşüncelerimizin orada dile getirilmesi ve talep edilmesi faydalı olur diye düşünüyorum:
- Sermaye tavanı güncellenmesi
- Yatırımcı ilişkileri birimi kurulması
- Ana pazarda işlem görme için başvuru yapılması
- Gayrimenkuller için değerleme yapılması
- Makinalar için değerleme yapılması
- Pelet yatırımı kapasitesi ve tamamlanma durumunun açıklanması
- Bilançoda ne zaman düzeltme yapacaklar sorulması
Saygılar
Büyük sahtekar
4 Mayıs'taki genel kurula gidecek olan varsa lütfen şirketin yönetim tarzına itiraz etsin. Borsaya kote bir şirket köy bakkalı gibi yönetilemez. Karlı ve potansiyeli büyük bir şirket ama kurumsallaşma, modernizasyon ve planlı bir büyüme stratejisi olmazsa ne uzar ne kısalır.
sahtekar bir firma sahtekar yönetim sahtekar spk hırsızlar Allahınızdan bulun
Bu kagit bu gun yarin ucusa gecer..emsalleri 5 katini gecti..bunun sermayesi cok dusuk..arazisi ozsermayenin 10 kati eder..sermayede artirma zamani geldi..
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...336856577?s=20
#Sumas'a ait 4 arsanın değerlemesini tamamladım.
Arsaların emsal ortalama m2 fiyatlarına göre değerini 1.300.605.990 TL olarak hesapladım.
Bu arsaların kayıtlı değeri 1.520.187 TL'dir.
Şirketin piyasa değeri 95,95 fiyata göre 597.231.180 TL'dir
#Sumas yeniden kurayım dedim
Arsa değeri 1.300mn
Nakit 107mn
Makine ekipman 600mn tutar diye tahmin ediyorum (20mn €)
Toplam ~2.000mn TL
Hisse sayısı 6.224.400
Hisse başına 321 çıkıyor
Bugün 100 liradayız
Borsa sabırdır diyip beklemeye devam ediyorum, beklentimi soranlar içindir
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...90399687970947
birde fabrikayı başka yere taşırlarsa eski fab.yerinide SUMAS gayriyatırım ortaklığına cevirirlerse yemede yanında yat olurmu olur yeri on numara ufukta bu var
Haftalık bazda en yüksek TL hacmi (12M) ve fiyat (126,00) ile kapattık.
Yolun başındayız daha :)
Buralar dutluk hala
Şirketle ilgili aktif yorum yapılan bir grup
https://t.me/sumashisseyorum
Bu kışa pelet yatırımı bitip ürettiklerini satarsa yıl sonu bilançosunda güzel katkı görebiliriz.
OSB tarafında da terminli çalışıyorlar ve işler iyi bilgisi geldi.
Syg.
https://twitter.com/mertkalyoncutr/s...47784560009594
Kaleseramik'in de Sumaş'ta 95.760 hissesi varmış (1,54%)
Herkes bıkıp sattı kimde kalmadı ve hisse tavanlara başladı klasik son
#sumas görünürdeki dolaşım 1.506.654 adet oldu. Bunların üzerine 128.753 adet de Evin ve Sabit Ertür’ün dolaşım dışı hissesi var. Toplam 769.904 adet sahibi belli hisseyi takastan düşersen gerçek fiili dolaşım anlık 865.503 adet oldu.
https://x.com/mertkalyoncutr/status/...963019531?s=20
865 bin dolaşımdaki hisse ile önümüz açık. Devam ediyoruz.
Syg.
Tahta niye kapalı görünüyor bilen varmı
Tek fiyat ile işlem görüyor.
Derinlik bakabileceğiniz (açık olan saatler):
9.55 - 10.00
12.55 - 13.00
13.55 - 14.00
17.55 - 18.00
18.05 - 18.10
Emirlerin gerçekleşmesi için belirtilen ilk saatlerden önce giriş yapılması gerekir.
Bugün emir iptali, emir kötüleştirme ve piyasadan limiti emir tedbiri son günü, pazartesi bu tedbir bitiyor.
Haftaya Cuma günü de internetten emir iletimi yasağı kalkıyor, 23 Ekim'de normal işlemlere devam edecek.
Gecrn hafta aldım tavan tavan gidiyor bugün firene bastı hisse hakkında bilgi sahibi olanlar yorumlayabilirmi